Udbredelse, barrierer og gældende praksis for anerkendelse af realkompetencer Den 12. marts 2009 Ulla Nistrup og Anne Lund NVR.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fokusgruppe Hvad er en fokusgruppe?
Advertisements

Oplæg for Dansk Folkeoplysnings Samråd tirsdag den 7. september 2010
3. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 20.maj 2010 Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
Uddannelsesseminar 25.August 2008 Horesta – 3f DK 1 De lokale uddannelsesudvalgs arbejdsopgaver og kompetencer Bruno Clematide.
Kvalitetskodeks for Realkompetence i Danmark DFS Forum for kompetencer den 7. september 2010 Nationalt Videncenter for Realkompetencevurderinger.
IKV i den politiske kontekst
Kvalitetssikret IKV og RKV i region Midtjylland
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
22. juni 2014 Status på projektet ’Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært’
På vej mod en innovativ offentlig sektor
Realkompetence i NVR - Kvalitet, status og initiativer
Fredag den 20. september 2013 ”Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært” og ”RKV i Region Midtjylland”
LP-MODELLEN LP-modellen Hamar uge Mandag aften
Realkompetencevurdering i Danmark
Projektets highlights ved Ivar G. Frederiksen projektleder.
Velkommen til TUP12 Udviklingsseminar 6 26/
Date :31 1.
Motivation for forandring, læring og IKV/RKV
Highlights fra Lederpejling 6, 2008 Hovedrapporten kan læses på Undersøgelsen er gennemført som internetbaseret spørgeskema, der.
Undervisningsministeriet Temadag for regionale kompetencecentre 27. juni 2007 Fremtidens proceskonsulentuddannelse.
Kvalitet i arbejdet med anbragte børn og unge
Nogle udgangspunkter, begreber og principper for at anerkende realkompetencer.
RKV-arbejdsgruppens rapport om anerkendelse af realkompetencer DFS’ realkompetenceforum januar 2012/RJ.
Et projekt i Beskæftigelsesafdelingen (BA) på Københavns Fængsler
Hvad er realkompetencevurdering?
Arbejds- og Udviklingsgruppe Seminar 2
Hvad er en god evaluering?
Sammenhæng mellem patienters tilfredshed og faglig kvalitet Projektkoordinator, cand.scient.pol. Tanja Pagh 1,2 ; Anne Helms Andreasen 1 ; Ingrid Willaing.
Planlægningsmodeller
KVALITETSSIKRET IKV OG RKV I REGION MIDTJYLLAND IKV konsulentseminar, Silkeborg 20. september 2013Ulla Nistrup1.
TUP12 VEU- Center FYN VEU- Center Trekantområdet VEU- Center Vest
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" En uddannelsespolitisk.
Er VEU-systemet gearet til tidens krav om uddannelse og kompetenceudvikling? – Og hvordan kan RKV i større udstrækning bringes ind, og hvad kræver det.
360 graders kompetenceløft Netværkslokomotivet og VirksomhedsnetværkCabi 17. september 2014 Anette Barnhøj Uddannelseschef Mobil
11. december 2014 Workshop D Motivation og barrierer for virksomhedernes brug af VEU - bidrag til analysegrundlaget for Trepartsudvalgets arbejde udarbejdet.
Individuel kompetencevurdering - hvad er det, og hvordan kan de ledige få glæde af det? Seminar den 24. november 2014 Ole Stenholt, Stenholt træning.
Barrierer i og for forbedringsprojekter Udenom, indenom, henover eller igennem barriererne Hvilken vej vil du? 12. oktober C2E netværk.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Kvalitet og etik i arbejdet med anerkendelse af realkompetencer
Institutionel struktur og organisering Ulla Nistrup,
IKV I PRAKSIS IKV Praktikerseminar, Silkeborg 09. januar 2014Ulla Nistrup1.
Fokus på det specialiserede område
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
”Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært” ”RKV i Region Midtjylland” Mandag den 24. november 2014.
4. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 26.august 2010, Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Introduktion til Analyseenheden under FPC Oplæg for FSE den 7. februar 2008 Anette Dørge Jessen Lotte Faurbæk.
Velkommen 2. seminar om Planlægning af realkompetencevurderinger Den 18. marts 2010 Silkeborg HS.
Pædagogisk innovation i lyset af RKV NVR konference den 10.juni 2010 Niels Larsen – UC Lillebælt Håkon Grunnet – VIA UC.
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Center for Arbejdsmarkedsforskning, CARMA Virksomheders brug af redskaber og metoder til kompetenceudvikling – erfaringer fra opgave 2.6. NCK-debat og.
Velkommen Første seminardag om RKV Den 23. februar 2010 i Silkeborg.
Kommentar til Stenlunds afhandling Anne Marie Dahler, UCL og NVR.
Velkommen til konference: Samspillet om anerkendelse af realkompetencer Den 5. november 2012.
Virksomhedernes vurderinger af AMU- udbuddet - Status i 2011 og udviklingen siden 2007 Oplæg for VEU-Rådet onsdag den 22. juni 2011 ved områdechef Tue.
Projekt fra ufaglært til faglært. Work-shop Et samarbejde mellem Jobcenter Glostrup, Jobcenter Albertslund, CPH West og 3F, FOA og HK København.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Realkompetencevurdering Netværksmøde for teamledere 30.april 2014.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
Evaluering af projektet ”Transfer i AMU”
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Torsdag den 6. november 2014.
RKV arbejde på erhvervsskolerne og VUC
Evaluering af Billund Builds Nature Karin M. Villumsen, CoC Office
VfV-loven og kvalifikationsrammen
Det kommende udbud – refleksioner og debat
Digitalisering af VEU VEU-udbydernes brug og vurderinger af e-læring og blended learning - surveyresultater FLUID konferencen, tirsdag den 11. december.
Præsentationens transcript:

Udbredelse, barrierer og gældende praksis for anerkendelse af realkompetencer Den 12. marts 2009 Ulla Nistrup og Anne Lund NVR

Forundersøgelsen Litteraturstudium –Forskning, evalueringsrapporter, udviklingsprojekter, vejledninger og håndbøger Spørgeskemaundersøgelse –Hvad: 49 spørgsmål om udbredelse, barrierer og gældende praksis –Hvornår: november 2008 –Hvordan: webbaseret

Litteraturstudiet Hvad ved vi: –For realkompetencevurderinger er det vigtigt at forstå kompetence- begrebet og måling af kompetencer –Hvordan man vurderer i det ordinære uddannelsessystem, men ikke ret meget om hvordan man kan vurdere uformel og ikke formel læring –Valg af metoder af hænger af tilgangen til læring og vurdering –Metoder kan dokumentere forskelligt –Det er vigtigt at se RKV som en sammenhængende proces, der består både af flere aspekter og faser –Praksis for realkompetencevurderinger er mangfoldig Forskellige tilgange/forståelser, sagsgange/processer, medarbejdergrupper, metoder er i spil –Begrænset kendskab til RKV uden for uddannelsesverdenen og meget begrænset forskning inden for feltet

144 offentlige uddannelsesinstitutioner modtog elektronisk spørgeskema. 99 svarede (69%) Mønster i udbredelse, organisatorisk forankring og barrierer Praksis er specifik for de enkelte uddannelsesområder Spørgeskemaundersøgelsen

Udbredelse af realkompetencevurdering i uddannelsessystemet i nov Spørgsmål: Hvor længe har uddannelsesinstitutionen udbudt realkompetencevurderinger efter den nye lov om realkompetencevurderinger? Stødt stigning på alle områder 2-3 dobling indenfor AMU, AVU og VVU i efteråret 2008 Ikke nyt for GVU, Grundlæggende voksenuddannelse

Men der er stadig en del der oplyser at de ikke udbyder realkompetencevurdering... GVU (36) 3 AVU (40)11 AGU (21) 3 AMU (55)10 VVU (25) 6 Diplom (19) 9

Der er stor spredning i hvor mange realkompetencevurderinger den enkelte uddannelsesinstitution har foretaget Fordeling af AMU udbydere på hvor mange realkompetencevurderinger de har foretaget Spørgsmål : Hvor mange realkompetencevurderinger er foretaget siden loven trådte i kraft? – AMU (43 har svaret)

Indikatorer for organisatorisk forankring på uddannelsesinstitutionerne Spørgsmål : Har uddannelsesinstitutioner en strategi osv. for realkompetencevurderinger. (Tal i parentes angiver hvor mange der har svaret på spørgsmålet.)

Barriererne er især økonomi og efterspørgsel Spørgsmål: Hvorledes forholder du dig til følgende udsagn? (Tal i parentes angiver hvor mange der har svaret) Uddybende spørgsmål til de institutioner der har angivet at de oplever henholdsvis økonomiske og efterspørgselsmæssige barrierer

Casestudier Hvad befordrer og forhindrer udbredelsen af anerkendelse af realkompetencer? Individniveau –Anerkendelse, motivation, god mening og tilskyndelse til RKV for ansøgere/deltagere og aktører Institutionsniveau –Kvalitet, ”ordentlighed” i RKV arbejdet - i og på tværs af institutionerne –Institutionernes tilgange og processer i forhold til RKV –Kommunikation og relationsskabelse i arbejdet med RKV –Anerkendelse og legitimitet

Casestudier Udvælge cases –2 Voksenvejledningsnetværk med RKV aktivitet på forskellige uddannelsesområder –6 eksempler på realkompetencevurderinger Metoder –Observationer –Enkelt interviews –Fokusgruppeinterviews