Plagiarisme – det blev værre før det det blev bedre. Praksisudvalgets konference den 30. oktober 2008 Videnskabelig uredelighed på studierne Peter Erling.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

Fortolkning af AMO reformen
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Overordnet målsætning:
Diverse spørgsmål vedr. Digital Post
Om eksamen 2011.
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Større Skriftlig Opgave
Projekt - Litteratursøgning og skriftlighed
Orientering til kommende speciale-kandidatstuderende
Fra dagligstue til konsultation? Cecilie Rubow: Institut for Antropologi.
BEFRIENDE RAMMER Svend Skriver, adjunkt, ph.d.. Rammer for vejledning  Jeg har i mine vejlederbreve til henholdsvis opgaver og specialer tydeligt understreget.
Dansk El-Forbund Dansk Journalistforbund Dagbladene DDFF Emballageindustrien Grafisk Arbejdsgiverforening HK/Industri Kvindeligt Arbejderforbund Lederne.
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Computerens anatomi.
Hans Peter Wolsing iværksætterkoordinator SKYD IKKE DIG SELV I FODEN Nordjyske Medier 17. nov
Den mundtlige præsentation/PowerPoint: Rammer
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Akkreditering af Dansk Erfaringer fra forløbet. Processens start • Juni/juli 2009: Indledende møder med akkrediteringsgruppen: Fakultetets kvalitetsmedarbejder,
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Hjælp mig med at finde den !!! En stor belønning til dem, der SER bedst! Præsenterer Klik her for at starte JEG HARMISTET MIN MIS !! Red Bulls.
Vejlederbrev ? Jeg har brugt et vejlederbrev til vejledning af specialer før i tiden I hvert fald i den version jeg brugte brevet viste det sig ikke at.
Problemløsningsheuristik I.1 Hvordan besvarer man sin problemstilling? I.Forstå problemstillingen 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved.
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Konsensusprocessen.
Selvevaluering ’It i folkeskolen’
Suppler din uddannelse med et fag eller et semester et andet sted Meritdelen Workshop om merit- og udlandsophold, v/ Studievejledningen onsdag den
Teori, begreber, faglige metoder og undersøgelsesmetode
3g Studie Retnings Projekt
Vt-9 kursus program 2. møde
Vt-speciale, 1. Møde program
BA-projekt 2014 Krav før I går i gang Tidsfrister Eksamensbestemmelser
Orientering om Bachelorprojekt November 2013 Astrid Jensen.
Sammenskrivning af afhandling og resten af slutspurten Jesper Hallas, Prof. Dr. Med. Klinisk Farmakologi, SDU.
Det humanistiske fakultet – didaktiske virkemidler og metoder
Circle of change Benægtelse Reaktion Accept Handling
Karl Tomms Spørgsmålstyper Coaching øvelse Frokost
Bacheloropgavens mundtlige dimension torsdag d. 19/1-12 Mål med mødet: 1.At etablere et forum for refleksion over opgavens mundtlige del. 2.At I efterfølgende.
Anders K. Jensen og Paul Metelmann Eksamen – gode råd.
Niels Pein Regelopdatering Niels Pein Udpluk af nyhederne Definitioner Regler Decisions.
Introduktionsmøde om bacheloropgaven 5. september 2007.
Fordybelse og formidling. Udvælge, inddrage og anvende. Overskue, bearbejde, disponere, sammenfatte og formidle.
Digital aflevering? Elektronisk eksamensforløb?.
ved læsevejleder Dorthe Clausen
Bacheloropgavens mundtlige dimension onsdag d. 4/5-11
Indsæt foto: Klik på det lille fotoikon og vælg det ønskede foto i dialogboksen. Skift eksisterende foto: Klik på foto og brug derefter slettetasten til.
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Opfølgning på obligatorisk opgave 1 ONK1. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 14 Overordnet Generelt rigtigt fine opgaver –Mange fyldt med gode overvejelser.
Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Velkommen til.
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Lektiefængsel på TG Tørring Gymnasium: 430 elever Landgymnasium
OPERATE A/S – JESPER BROCHMANDS GADE 10 – 2200 KØBENHAVN N – TLF – Kommunikation i forandringer KL kommunikationsdøgn 2013.
Dias 1 Seminar om videnskabelig redelighed på studierne Martin Stampe Noer Studiechef.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Informationssøgning Eksempler på nyttige hjemmesider.
Orientering om bachelorprojekt 2015
Oplæg om lektier Data og overvejelser.
SSO Orientering om Større Skriftlig Opgave SSO er en skriftlig eksamen SSO er en eksamen - ikke bare en almindelig opgave Rammerne for SSO er bestemt.
SKRIVEFAGET Modul 2: Tekstsammenhæng Lektion 5: Tænk på din læser!
Orientering om bachelorprojekt 2016 International virksomhedskommunikation Professionsbachelor i engelsk og it-baseret markedskommunikation.
Her kan ses et udklip af min forside – tænke med min forside var at man skulle kunne se et lille preview af den side man ville besøge og at forsiden skulle.
Mit Bachelorprojekt Optaget samtale
Orientering om Større Skriftlig Opgave 2017
Fake news, research og kildekritik
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Infomøde om synteseopgaven
Fake news, research og kildekritik
HAVET- livgivende, dødbringende, legendeskabende AT-eksamen 2019
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
WiseFlow En introduktion i anvendelsen af Wiseflow
Præsentationens transcript:

Plagiarisme – det blev værre før det det blev bedre. Praksisudvalgets konference den 30. oktober 2008 Videnskabelig uredelighed på studierne Peter Erling Nielsen – Samfundsvidenskabeligt fakultet

En definition No student shall, with intent to deceive, represent the work of another person as his or her own in any academic writing, essay, thesis, research report, project or assignment submitted in a course or program of study or represent as his or her own an entire essay or work of another, whether the material so represented constitutes a part or the entirety of the work submitted. (McGill University home page)

Sagens komponenter For ca. 8 år siden opdagede vi på Økonomi, at eksamenssnyd og plagiarisme eksisterede: 1.Nye eksamensformer – tag-hjem, BA-projekter 2.Men også mere snyd ved opgaveformer, man havde haft længe: Øvelser og specialer. 3.Optag af internationale kandidatstuderende og gæstestuderende. Der var klart tale om kulturelle forskelle i synet på snyd og redelighed. Manglende viden om brug af henvisninger ”jeg skrev det i litt. listen” 4.Snyd som en konsekvens af stress –”I krævede, at jeg afleverede nu, og så kunne jeg ikke….” 5.Opgaver skrives på engelsk, hvilket dels stiller øgede krav, og dels gør fristelsen større.

Årsager 1.Er vi bare blevet bedre til at opdage snyd, der måske altid har eksisteret? Nettet – lettere at snyde, eller lettere at opdage? 2.Opgaver skrives nu på engelsk, hvilket gør det lettere både at snyde og at opdage snyd 3.Uvidenhed – ”min en-æggede tvilligebror og jeg skrev opgaven sammen, og så var det da rimeligt, at vi lavede beregningsarbejdet sammen og skrev hver for sig. Det havde I da ikke sagt var forbudt”. Forbuddet mod gruppebesvarelser skærper problemet. 4.Ordensreglerne har gjort begrebet (lidt) bedre defineret og (dermed) givet os et klarere billede. 5.Men Ordensreglerne kunne gerne eksplicit henvise til plagiarisme.

Forebyggelse 1 Academic writing – obligatorisk seminar, hvor synet på plagiarisme forklares, hvor ordensreglerne gennemgås og hvor snyd-sager omtales. Studieordning, studiehåndbog med henvisninger til Ordensreglerne. Specialekontrakter med links eller citater (de studerende skal skrive under!) MEN endnu mere vigtigt, at medarbejderne inddrager fænomenet i deres vejledning. Skødesløshed og hard-core. Hjælp at hente på vores skrivecentre, men det kunne gøres bedre Alle skal kunne se, hvad der sker, hvis man gør det alligevel. Anonymiserede afgørelser. Medarbejderne (vejlederne / bedømmerne) informeres. Det er en hårdnakket myte, at ”lidt snyd” skal straffes med en dårlig karakter eller krav om, at opgaven skrives om.

Forebyggelse 2 Anti-plagiarisme software? Forudsætter elektronisk aflevering, er mandskabskrævende og skaber efter min mening en uklar arbejdsdeling mellem ”detektiven” og ”bedømmeren”. Men muligt, at det ville virke afskrækkende. Det jeg har set er ringe til at behandle model- og matematikorienteret tekst. De studerende snyder via Google, og det er derfor også udmærket til at finde en kilde.

Procedure Ordensreglerne skal følges! vejleder / bedømmer / censor får en mistanke  rapport til studieleder, undersøgelse og samtale  indstilling til dekan  afgørelse eller indstilling til rektor. Første led er sværeste, fordi medarbejderen har travlt og ondt af den studerende. ”Jeg har en stakkels studerende, som…) Ekstern censur er en god ting! Jeg kan ikke se, at tingene kan gøres så meget bedre!

Forslag KU etablerer en plagiarisme-hjemmeside med  Definition – eksempler  Hvorfor man ikke skal begynde på den slags – hilsen fra rektoratet  Råd om forebyggelse (studerende)  Råd om vejledning (medarbejdere)  Gennemgang af Ordensreglerne