Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Vejlederbrev ? Jeg har brugt et vejlederbrev til vejledning af specialer før i tiden I hvert fald i den version jeg brugte brevet viste det sig ikke at.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Vejlederbrev ? Jeg har brugt et vejlederbrev til vejledning af specialer før i tiden I hvert fald i den version jeg brugte brevet viste det sig ikke at."— Præsentationens transcript:

1 Vejlederbrev ? Jeg har brugt et vejlederbrev til vejledning af specialer før i tiden I hvert fald i den version jeg brugte brevet viste det sig ikke at være særlig produktiv. De studerende blev ret nervøse og vi brugte meget tid til forklare hvad ’jeg mente’ med det jeg skrev i brevet. De studerende jeg vejleder er meget forskelligt i deres behov og evner. Dvs. Mine vejledningsforløb er ret forskellige. (derudover vejleder vi studerende til mange anledninger: BA essay, synopsis, feltarbejde, specialeskriving, Masters studerende, Ph.D studerende. Som jeg seer det i øjeblikket er et vejlederbrev ikke hensigtsfuld. Jeg kan dog forestille mig at efter noget mere erfaring med vejledning på KU kommer der et tidspunkt hvor jeg vender tilbage til vejlederbreve.

2 Vejledningsform Jeg oplever mine studerende som værende meget forskelligt i deres evner og i deres vejledningsbehov. De fleste af mine (Danske) studerende har det til fælles at de har en klar forestilling om hvor meget vejledning de har krav på, og hvad de formelle rammer af deres opgave er. Dvs. at de holder godt styr på at de få vejledning nok. Generelt forgå min vejledning på den måde at vi – taler om hvilke planer de studerende har med opgaven – producerer en struktur/outline af opgaven og en tidsplan – i hver vejledningstime taler vi om en kapitel/afsnit som den studerende har sent til mig i forvejen Jeg noterer dato for hver vejledning i min kalender og samler de fremsendte tekster i en fil for hver studerende. Der er ingen praksis for formelt evaluering af vejledning på IA Denne vejledningsform fungerer vel med de stærkere studerende, mindre tilfredsstillende med svagere studerende.

3 Ny vejledningsform? Nogen ikke-tilfredsstillende erfaring med for løst vejledning har ledt mig til at overveje en mere fokuserede vejledningspraksis. Problemet har været at de kapitler/afsnitte de studerende har sendt har generelt været for omfattende til en grundig gennemgang af deres opbygning og argument. Det gælder både analysekapitler og indledningen. I sammenhang med dette har det været vanskeligt for mig at forholde mig til en vejledningsforløb som abrupt munder i en bedømmelse. I sær når jeg er i den position vor jeg har læst det meste af afhandlingen – men har ikke haft mulighed for at grundigt arbejde med den studerende på lange problematiske kapitler. Jeg har derfor planlagt at indføre en ny vejledningspraksis (ved specialet og i mindre omfang med BA essay), som begrænser vejledningen til en grundigt gennemgang af introduktionen og en analysekapitel, plus eventuelt udvalgte afsnit fra andre kapitler.


Download ppt "Vejlederbrev ? Jeg har brugt et vejlederbrev til vejledning af specialer før i tiden I hvert fald i den version jeg brugte brevet viste det sig ikke at."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google