Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Computerens anatomi.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Computerens anatomi."— Præsentationens transcript:

1 Computerens anatomi

2 Indledning Dette er en rapport om computerens anatomi, som har henblik på at videregive informationer fra os (om computeren) til vores målgruppe. Denne rapport skal supplere til en hjemmeside som vi har lavet. Den indeholder dokumentation og illustrationer af computerens vigtige dele. Med disse to produkter kan vi videregive informationer på en forenklet og uddybende måde, så selv den mindst begavede person vil kunne få indblik i computerens indhold.

3 Målgruppe Vores målgruppe er unge nordjyder. Denne målgruppe har vi valgt fordi vi vil informere unge nordjyder om hvordan en computer fungere, da folk fra Nordjylland ikke ved særligt meget om computere. Vi håber at vores hjemmeside kan gøre det nemmere for unge nordjyder at lære noget om computere.

4 Layout og Design Vi har valgt at at vores hjemmeside skal se ud som den gør, fordi det er et forholdsvis nemt at finde rundt i. Vores layout ser ud på den måde, som det nu gør fordi vi syntes det var en god og nem måde at finde rundt på, og så er den heller ikke helt “plain” som vi nu kunne lave den. Vi har brugt den skrift den skrift vi nu har brugt fordi den er mest normal og det er nemmere at se hvad man skriver, i forhold til hvis vi brugte en skrift som måske er mere “ung” eller “sjov”. Vi har valgt de billeder der ligger på hjemmesiden, fordi vi syntes det afspejler forholdsvis godt hvad vores hjemmeside handler om og vil fortælle.

5 Indhold af Power Point Motherboard Processor CPU køler Strømforsyning
Datakabler Harddisk CD-rom drev Grafikkort

6 Motherboard Man kan sige bundkortet er computerens hjerne, det er nemlig bundkortet der er forbindelsespunktet for alle af computerens komponenter, herunder, CPU (Central Processing Unit), CD-rom drev, grafikkort, RAM, Harddisk(e). Dog har et bundkort som regel indbygget grafikkort, USB porte og lydkort. Ligesom alle andre komponenter i en computer får bundkortet og sin strøm fra strømforsyningen.

7 processor Hvis man ser på bundkortet som ‘hjernen’ i computeren, kan man kalde processoren for computerens central nerve system. For det er processoren der opfanger og behandler aller oplysninger der skal vidergives til computerens andre dele. Et eksempel kunne være at man siger at det er processoren det står for at fordele alle farverne til de forskellige pixels, som hele tiden skifter. Det er dog ikke processoren der decideret placerer farverne, men for at farverne ender hvor de skal, kræves der en masse beregninger. Det er her processoren kommer ind, for den beregner det hele, og sender derefter den nødvendige data til grafikkortet, der herefter bruger denne data til at vise dig billeder på skærmen. Hver pixel har 3 ‘indstillinger’, der sammen med de andre pixels på skærmen laver et billede bestående af farvekombinationer lavet af farverne, rød blå og grøn. Processoren laver mange beregninger i sekundet for bare at kunne vise dig et billede, og endnu flere beregninger for at kunne vise dig billeder der bevæger sig, som f.eks. i et computerspil. Alt afhængig af hvor stor processoren er, jo flere beregninger kan den foretage pr. sekund.

8 CPU køler CPU kølerens opgave er at fjerne varmen fra CPU’en når den bliver varm. Denne funktion gør at at computeren ikke vil overhede og dermed lukke ned/brande sammen.

9 Strømforsyning En strømforsyner, fordeler strømmen rundt til computerens andre komponenter, efter den er transformeret fra 230 volt til 12 volt og 5 volt. Hvis man ser på en computer indefra kan man se alle disse små ledninger der går rundt til alle computerens komponenter. Disse ledninger er strømkabler fra strømforsyningen, og da de forskellige computerkomponenter kræver forskellige mængder strøm er der derfor to forskellige slags strømkabler, 12 og 5 volt. Når strømforsyningen har transformeret strømmen bliver den fordelt til computerens andre komponenter via computerens ledningsnet, lidt alla som forklaret ovenover. Strømforsyninger har i de fleste tilfælde en begrænsning i hvor mange komponenter den kan levere strøm til og der er forskel på hvor meget strøm de enkelte computer komponenter har brug for.

10 Datakabler Computeren bruger datakabler til overførsel af data mellem bundkortet og harddiske eller CD-rom drev og alle andre former for “data stationer”.

11 Harddisk En computers harddisk bruges til opbevaring af programmer og andre filer. Set som i hverdagen, er harddisken der opbevarer blandt andet alle ens spil og dokumenter som du har gemt, når du vælger at gemme dokumentet eller installere/downloade det på din computer.

12 CD-rom drev Computerens CD-rom drev bruges til at læse og eller kopiere data fra CD-rom medier/ diske. Disse diske kan indeholde alle slags data. Den data man læser på sådan en CD-rom er det man kalder Read Only Memory, hvilket betyder at man udelukkende kan læse dataen. Det er dog ikke helt sandt, da en CD-rom nu til dags både kan læse, skrive og omskrive det der ligger på en disk. Det kan på en måde kaldes en mini-harddisk.

13 Grafikkort Grafikkortet i computeren er monteret i en ekstra port i bundkortet. Bundkortet har selvfølgelig også sit eget standard grafikkort indbygget, men man bruger sjældent det grafikkort, da det tit er dårligere kvalitet end den slags man kan købe, selv lidt billigere grafikkort. Grafikkortet er det der overfører dataerne processoren og CPU’en og viser det som billeder på skærmen. Når du f.eks. klikker på en genvej eller lignende på dit skrivebord, sender CPU’en den data videre til grafikkortet, som så viser dig det du vil se på skærmen.

14 Afprøvning Vi har afprøvet vores powerpoint på Winklers fætter, som er nordjyde. Han havde ikke de helt store problemer med at finde rundt på vores side, og han syntes at den ikke var svær at forstå. Vi spurgte ham bagefter om han syntes han havde lært noget af vores hjemmeside, han sagde at han bestemt havde lært noget, men at det ikke var noget for ham, da han godt kan lide at bruge computere, men ikke at gå så meget i dybden med dem.


Download ppt "Computerens anatomi."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google