Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Karl Tomms Spørgsmålstyper Coaching øvelse Frokost

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Karl Tomms Spørgsmålstyper Coaching øvelse Frokost"— Præsentationens transcript:

1 Karl Tomms Spørgsmålstyper Coaching øvelse Frokost
Onsdag: coaching Opfølgning fra sidst Systemisk coaching Karl Tomms Spørgsmålstyper Coaching øvelse Frokost Anerkendelses begrebet Triade øvelse

2 Karl Tomms Spørgsmålstyper:
(Canadisk psykiater, Socialkonstruktionist, Spørgsmålstyper indenfor terapi, coaching, journalistik og pædagogik) Lineære/Cirkulære spørgsmål: Lineære spørgsmål: (konkrete, direkte, undersøgende) Cirkulære spørgsmål: (fokus på mønstre mellem personer, situationer, historier og begivenheder)

3 Detektiven: (Lineære spørgsmål, produktionens domæne)
Afklarende Definerende Undersøgende Hvad er problemet? Hvad er det medarbejderen gør? På hvilken måde oplever du det? Hvornår opstår det i særlig grad? Hvad gør du så i den slags situationer?

4 Antropologen: (Cirkulære spørgsmål, det personlige domæne)
Relationer Mønstre Forskellige positioner og perspektiver - Hvordan tror du, medarbejderne ser på disse situationer? - Hvad vil medarbejderne sige er deres grunde til at gøre som de gør? Hvis jeg var en flue på væggen hvad ville jeg så lægge mærke til? Hvis vi nu antager, at deres handlinger giver mening for dem og ikke et udtryk for dovenskab – hvad tror du så, at de forsøger at kommunikere til dig?)

5 Fremtidsforskeren (refleksive spørgsmål, reflektionens domæne)
Hypotesespørgsmål Scenarie spørgsmål Mirakelspørgsmål Hvad tror du, at medarbejderne vil sige, der skal til for at løse dette problem? Lad os forestille os, at I har løst problemet på en god måde – hvem vil først mærke den positive ændring? Hvis dine medarbejdere begyndte at tage det meransvar du efterlyser de skal tage, hvad ville du så gøre, hvilke handlinger ville de udføre, som du ville lægge mærke til? Hvad vil disse handlinger kunne hjælpe dig til at gøre? Hvad vil din chef sige er det væsentligste, du skal fokusere på fremadrettet?

6 Kaptajnen (Strategiske spørgsmål, produktionens domæne)
Ledende Konfronterende Inspirerende Hvor længe må dette problem eksistere endnu? Kunne det være en ide at tale med medarbejderne om, hvilke konkrete ansvarsområder de ville være villige til at påtage sig? Hvis du var mindre på banen i disse situationer, ville det så gøre det muligt for medarbejderne at tage mere ansvar? Når du har talt om forskellige gode løsninger – hvad vil du helt konkret gå hjem og gøre?. - Hvilke redskaber kan du tage med fra samtalen?

7 Reflekterende team: Deltagere er ikke verbalt aktive men lyttende under samtalen. Tager notater om eks mønstre i kommunikationen, andre eller nye perspektiver. Dermed gives der god mulighed for at føre samtale om samtalerne.(Tom Andersen, ”samtaler og samtaler om samtalerne”, 1994)


Download ppt "Karl Tomms Spørgsmålstyper Coaching øvelse Frokost"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google