Specialisering 271 UMD.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Oplæg til arbejdsgruppe vedr
Advertisements

3. praktik: den pædagogiske profession
Eksamensprojektet 2014 Hf-enkeltfag.
ADHD – en kommunalpolitiske udfordring
Børnefamiliecenter Nordvang og familieklassen i Vestbyskolen.
Intro til kommende praktikanter og praktikvejledere
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Agi Csonka, direktør Danmarks Evalueringsinstitut
Sprogvurderinger af 3-årige
Censorformandskabets møde 25. oktober 2012
Introduktion til Sprogpakken
Begrundelse for ændringer i uddannelsen
Introduktion til Sprogpakken
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
Afgangsprojekter Diplom Bygning
Kultur- og branchestudier Opgaveforberedende forløb S3 & LT
Hvad render vi rundt og laver?
SMTTE modellen Sammenhæng Tiltag Mål Evaluering Tegn
Pædagoguddannelsen VIA Ikast.
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
Sygeplejerskeuddannelsen
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Introduktion til vejledning i projektarbejde Anette Kolmos og Søren Hansen 30/8 og 20/
At inddrage studerende i udviklingsarbejde
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Temadage i kulturområdet Studieområdet del 1: 3 områder: Det samfundsøkonomisk/samfundsfaglige - område Det erhvervsøkonomiske område Sprog- og kulturområdet.
Fællemødet 1. årgang januar Kl Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
9. klasse Ranum Efterskole Formål med opgaven Du skal arbejde med et tværgående emne med en problemstilling. I får et overordnet emne. Herunder.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Undervisningsplan for 7. semester 40S Specialisering Linjefag tidsplan
Forskningschef Niels Ploug, SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Socialpolitisk årsmøde 2007 Lige muligheder for udsatte børn og unge.
Praktikvejleder træf Tirsdag den 28/
Tidsplan for eksamen 40s umd
Dagens program Præsentation af mig15 min. Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium m.m.)15 min. Øvelse:
Undervisningsplan for 7. semester 40S Specialisering Linjefag tidsplan
Lærerprofessionen.
SMTTE modellen Sammenhæng Tiltag Mål Evaluering Tegn
Indsæt billeder Klik på ikonet og indsæt et billede Billedbanken findes her: f60c93adc/ Vælg layout 1.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Eksamensprojektet 2015 Hf-enkeltfag.
En dynamisk klub for børn og unge fra 5
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
Skolestart Program Velkomst Lovgrundlag og trinmål for 0. klasse
Tema 2 Præsentation af kommunen og dens tilbud Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
A) Professionens arbejdsområder og opgavefelt Hvad, hvorfor og hvordan: Hvad: Vi forventer den studerende får indblik i misbruger/ socialt udsatte, og.
Præsentation af studieordning /vejledning. Studievejledning 2 Modul Vf8: Mentorskaber og mentorordninger ECTS-point: 5 Læringsmål: Viden Skal have indsigt.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
Direktørgruppen SAMlær Odense. Hvad er der gang i? Arbejdstidsaftaler Undervisningsdifferentiering og IKT IKT Blended Learning God undervisning.
Den 29. september 2009 FURESØ SÆTTER LYS PÅ BØRN OG UNGE VELKOMMEN TIL KONFERENCE OG UDSTILLING De gode overgange – det vi vil.
Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
24. Juni 2009 EPOS - Mette Vase Matcher EPOS’ uddannelsesudbud de udfordringer vi står over for? v. Mette Vase Uddannelseskonsulent i EPOS.
Vælg layout 1. Højreklik uden for dit slide 2. Vælg et passende layout fra “drop ned” menuen Vis hjælpelinjer som hjælper ved placering af objekter 1.Højreklik.
Bachelorprojektvejledning?
Almen didaktik Niels Grønbæk Nielsen.
Vidensbaseret praksis i botilbud
Den pædagogiske læreplan
Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne
Oplæg om den styrkede pædagogiske læreplan V
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Inspirationsworkshop med fokus på
Fra Videoklip med intro til modulet – pædagoguddannelsen
Præsentationens transcript:

Specialisering 271 UMD

Specialiseringen bidrager til uddannelsens målsætning 1. Signalement Specialiseringen bidrager til uddannelsens målsætning ved at kvalificere til tilvejebringelse og anvendelse af viden, teori og metode inden for et specifikt arbejds-, funktions- eller fagområde. Læring i fagområdet fungerer eksemplarisk, således at opnåede kompetencer inden for det valgte specialiseringsområde kan anvendes i forhold til øvrige målgrupper med andre samfundsmæssige, institutionelle og personlige betingelser. Ved fordybelse i og konkretisering af et specifikt arbejdsområde bidrager specialiseringen til at professionsrette uddannelsens øvrige fag og faglige elementer.

2. Faglige kompetencemål Målet er, at den færdiguddannede kan a) anvende viden og indsigt i det specifikke arbejde med brugergruppen, b) opstille fagligt begrundede pædagogiske mål ud fra en forståelse af brugernes perspektiver og handlemuligheder, c) reflektere kritisk over pædagogiske tænkemåder og handlemuligheder ud fra teori, forskning og praksisforståelser inden for det valgte specialiseringsområde og d) udmønte professionsforståelse og professionsetik inden for det valgte specialiseringsområde

3. Centrale kundskabs- og færdighedsområder Børn og unge a) Menneske-, lærings- og udviklingssyn i relation til konkrete didaktiske og metodiske overvejelser. b) Børn og unges livsbetingelser og trivsel, herunder omsorgssvigt og mobning, i relation til kulturelle, institutionelle og samfundsmæssige vilkår. c) Inklusion og eksklusion. d) Omsorg, magt og relationsdannelse. e) Børne- og ungekultur, leg og aktiviteter. f) Brugerinddragelse og rettigheder, herunder samarbejde med og vejledning af forældre og andre pårørende samt fagpersoner. g) Udsatte børn og unge samt børn og unge med særlige behov for pædagogisk støtte og indsats. h) Forebyggende arbejde og interventionsformer. i) Love, konventioner og regler af særlig betydning for børn,unge og deres pårørende. j) Pædagogiske læreplaner og sprogvurderinger i dagtilbud. k) Skolestart og fritidsordning. Overgang fra daginstitution til skole  

Mennesker med nedsat funktionsevne a) Menneske-, lærings- og udviklingssyn i relation til konkrete didaktiske og metodiske overvejelser. b) Brugeres livsbetingelser og trivsel i relation til kulturelle, institutionelle og samfundsmæssige vilkår. c) Funktionsnedsættelse og livsmuligheder. d) Inklusion og eksklusion. e) Omsorg, magt og relationsdannelse. f) Samarbejde med brugere, pårørende og professionelle. g) Aktiviteter og udfoldelsesmuligheder for brugergruppen. h) Brugerinddragelse og rettigheder. i) Love, konventioner og regler af særlig betydning for brugergruppen, herunder centrale handicappolitiske målsætninger. j) Kompensationsmuligheder. k) Kommunikative processer og alternative kommunikationsformer.  

Mennesker med sociale problemer a) Menneske-, lærings- og udviklingssyn i relation til konkrete didaktiske og metodiske overvejelser. b) Brugeres livsbetingelser og trivsel i relation til kulturelle, institutionelle og samfundsmæssige vilkår. c) Inklusion og eksklusion. d) Omsorg, magt og relationsdannelse. e) Opsøgende arbejde og interventionsformer. f) Aktiviteter og udfoldelsesmuligheder for brugergruppen. g) Brugerinddragelse og rettigheder. h) Love, konventioner og regler af særlig betydning for brugergruppen. i) Misbrug og psykiske lidelser. j) Truede familier, sorg og krise.

Overblik Uge 44 48 49 50, 2 Uge 2 Uge 3 HL: 6t man NM: Ons: 4t Tors: 4t Man 4t Projekt start Hvad? Hvem? Hvordan? Projekt-periode Aflevering af synops Fremlæggelse

Organisering: Der arbejdes i projektgrupper, som er sammensat af studerende med samme specialiseringsretning. Grupperne etableres på tværs af årgangen. Hver gruppe tildeles en vejleder Grupperne er forpligtet på at møde til vejledning Vejleder meddeler jer hvor mange gange I har til rådighed til vejledning. Projektarbejdet munder ud i en rapport på 12 sider, som afleveres senest fredag den 18. december klokken 12.00 til vejleder. Det skal fremgå af rapporten, hvem der har skrevet hvad.10-15% af rapporten må være fælles. Der gives tilbagemelding på rapporten torsdag den 14. januar i de afsatte timer. Timerne i uge 1 anvendes af vejleder til at læse jeres rapporter. Rapporten bedømmes godkendt/ikke godkendt.

Periode 2 model 2 Praktik 6. semester I forbindelse med studiedage gives der vejledning i relation til undersøgelse og rapport

Periode 3 model 3 7. semester: 2 uger Vejledning i at afslutte og sammenfatte din viden og færdigheder i en individuel afsluttende rapport

Samlet overblik over perioden Uge 43-01 01- 04 Praktik/ Studiedage 05-07 Undervisning, projekt og rapport- skrivning Videnskabs teori Metoder til indsamling af empiri Intro til Individuel rapport Vejledning Færdiggørelse af rapport og godkendelse