Richard B. Larsen Oplæg ved FOKUS’ gåhjemmøde ”Sammenhængende beskæftigelsesindsats – erfaringer med jobcentre”

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
VOS og VOP Hvad er meningen ?. •VOS og VOP er to centrale styringsredskaber i indsatsen •Derfor vigtig at de tages alvorligt.
Advertisements

Ny Førtidspension og fleksjob reform
Informationsmøde for koordinatorer i de faglige netværk – rammeaftalen for det specialiserede socialområde Konsulent Ann Kühnel Liljenberg, Sekretariat.
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Arbejdsgivernes bidrag til beskæftigelsesplan 2009 Arbejdsgiverrepræsentanterne i LBR Virksomhederne og mangel på arbejdskraft.
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Kommunale Indsatsområder Oplæg til beskæftigelsesudvalgets møde d
Hvordan bliver en boligsocial helhedsplan til ?
Sammenhængende beskæftigelsesindsats FOKUS Gå-hjem-møde, mandag den 7. marts 2005.
Styringskrav for jobcentre
Etableringssekretariatet for Beskæftigelsesregion Syddanmark Karl Schmidt Beskæftigelsesregion Syddanmark DSI temadag om det fremtidige beskæftigelsessystem.
Hvilken viden kan vi få fra progressionsmålinger?
Samarbejde og koordineret indsats Kompetencerådsmøde den 4. marts 2011
- Hvad kan I forvente som forældre?
Virksomhedsnetværksmøde 11. juni 2014
Oplæg om sygedagpengereformen d. 1. oktober 2014 for Viborg kommune
Styring af styregrupper
INNOVATION i DANMARK Er vi på vej mod en 3. generations innovationspolitik? Innovationspolitikken i dag: –Formål, virkemidler og arbejdsdeling Fremtidens.
Kodeks for offentlig topledelse
Tema Det gode samarbejde Forventninger til arbejdet i LBR Forventninger til samarbejde Sekretariatets rolle.
Arbejdsgivernes forslag til beskæftigelsesplan 2010 Arbejdsgiverrepræsentanterne i LBR Fokus på en målrettet indsats.
Årskursus for visitatorer 2009 Et blik i krystalkuglen på visitatorernes fremtidige arbejdsområde.
Oplæg om den danske kommunalreform v/ Ole Glahn, Det Radikale Venstre
Temadag for kommende RBR-repræsentanter 18. maj 2010.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 1. DECEMBER 2014 BERGEN PROFESSOR MICHAEL SVARER AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES INSTITUT.
CARMA- konference Jobcenterpraksis og kvalificering til arbejdet januar Karsten Simensen - Beskæftigelsesregion Nordjylland.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Virksomheders Sociale Engagement i Danmark Joachim Boll, SFI.
Dialogen mellem jobcenter og Beskæftigelsesregion
Handicapråd og kommunale botilbud Et oplæg om: idealer, paradokser, dilemmaer og udfordringer til kommunerne i krydsfeltet mellem den kommunale økonomi.
Herning Kommunes Handicapråd Høringer Nyborg Strand d. 9. juni 2008.
Mål- og resultatstyring i Beskæftigelsesministeriet Rigsrevisionens nationale konference 5. november 2015 Søren Kryhlmand.
Integration og international rekruttering Regeringens fokus på indsatsen og samspillet med jobcentre Direktør Kasper Højvang Kyed Kontorchef Karin Ingemann.
Hvad virker i beskæftigelsesindsatsen? - med fokus på den lavtuddannede del af arbejdsmarkedet Torben Tranæs SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.
VEU centrenes rolle med nye reformer John Vinsbøl Udviklings- og VEU chef.
- Set fra en vinkel med uddannelsesmæssigt fokus ”Intention og rammer i Infrastrukturrapporten – og deres betydning for uddannelsesområdet” - Set fra en.
Kontaktgruppe-seminar D. 29. oktober 2008 Golfhotellet, Viborg.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erhvervs- og uddannelsesvejledning i et regionalt perspektiv, 12. november 2014 ”Beskæftigelsesreformen” v/Fg.
Uddannelsespolitik og Beskæftigelsespolitik Direktør Lars Kunov Danske Erhvervsskoler.
Beskæftigelses- og erhvervspolitikken i Skanderborg Kommune Konference 26. januar 2012 Det Regionale Beskæftigelsesråd Tale ved Borgmester Jørgen Gaarde.
Kontanthjælpsreformen - jobparate kontanthjælpsmodtagere Oplæg den 5. december.
Det enstrengede kommunale beskæftigelsessystem. Hensyn bag finansieringsordningen Kommunalt incitament til at få ledige i job Undgå usikkerhed om den.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ministermål 3 og 4. Udfordringer og strategier v/ Kirsten Thomsen, BRHS Seminar om Beskæftigelsesplan 2014.
SÅDAN UNDERSTØTTER BESKÆFTIGELSESPOLITIKKEN DEN LOKALE ERHVERVSPOLITIK - Oplæg v/ Formanden for Beskæftigelsesudvalget og for LBR i Herning Kommune, Ingelis.
Det regionale Beskæftigelsesråd Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til netværksmøde om virksomhedsindsatsen.
Finanskrise og arbejdsmarked Torben M. Andersen Institut for Økonomi.
Frederikssund kommune Sagsflow mellem a-dagpenge og sygedagpenge v/Kirsten Edske og Jens Leerbeck.
Beskæftigelsesregion Syddanmark, Karl Schmidt Sygefravær Dialogmøde, d. 13. november 2008, oplæg v. Karl Schmidt, Beskæftigelsesregion Syddanmark.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Målet med læseprojektet var:  at bidrage til at reducere antallet af elever, der forlader skolen med dårlige læsekundskaber,  at skabe engagement og.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Beskæftigelsespolitisk konference den 5. maj 2014 ”Udfordringer og målsætninger for beskæftigelsesindsatsen.
Prioritering og håndtering af kulturens mange muligheder Center for Ledelse og Styring.
Beskæftigelsesplan Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes.
Jobcenterchefmøde 2010 Velkomst og nyt i beskæftigelsespolitikken V/ Karl Schmidt.
Langtidsledighed i Midtjylland. Langtidsledighedsanalysen Langtidsledigheden har vist en svagt faldende tendens de seneste måneder – men: Der er fortsat.
Udfordringer i Region Syddanmark Jobcentre Job til personer med handicap Stig Langvad, formand, DSI.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Hvordan er den gode virksomhedsservice i centrum i Beskæftigelsesindsatsen? v/ Kontorchef Kirsten Thomsen,
Dialogmøde den 13. november 2008
Ved Arnfred Bjerg og Søren Knudsen
Beregningsredskab Vidensdatabase Start SØM
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Refusionsreformen 12. november 2018.
Social-og beskæftigelsespolitiske tendenser – ændring i kategorier og problemforståelser over tid Dorte Caswell, lektor på institut for sociologi og socialt.
Regionale arbejdsmarkedsråd og borgere med funktionsnedsættelse
Administrativ organisering
Øget professionalisme som resultat af fokuseret uddannelse v
Agnete Gersing Departementschef Uddannelses- og Forskningsministeriet
KKR NORDJYLLAND Indsats for at få højtuddannet arbejdskraft ud i hele Nordjylland KKR-møde d. 21 juni 2019.
Det kompetente Nordjylland
Præsentationens transcript:

Richard B. Larsen Oplæg ved FOKUS’ gåhjemmøde ”Sammenhængende beskæftigelsesindsats – erfaringer med jobcentre”

Strukturreformen DI så helst et statsligt forankret beskæftigelsessystem. Strukturreformen omfatter ingen ændringer i beskæftigelsespolitikken – kun en ændret organisering Det bliver afgørende at sikre, at –beskæftigelsespolitikken har en central plads i den økonomiske politik –beskæftigelsesministeren har det politiske ansvar –vi lærer at blive stadig bedre til beskæftigelsespolitik –hurtigt indfører fælles målestok for aktiviteter og effekter –og ikke hælder barnet ud med badevandet

Mål for beskæftigelsessystemet Sikre at ledige står til rådighed Matche de strukturelle udfordringer –Demografien –Stor daglig pendling mellem hjem og arbejde –Stadig mere internationale virksomheder Understøtte fortsatte krav til engagement og omstilling Undgå udstødning (gennem konstruktivt samvirke)

Fokuspunkter Lokalt Midlertidig forsørgelse - Hjælp til at komme i beskæftigelse Virksomheder har behov for én indgang – også ved sygefravær og arbejdsfastholdelse Den bedste arbejdskraft bør formidles - selvom det ikke er kommunens egen (ledige) borger Herefter kan mere vanskelige formidlingsopgaver løses Lære af andres gode erfaringer Regionalt At styrke den statslige, regionale styring af jobcentrene At sikre jobcentrenes aktive indsats overfor flaskehalse Benchmarking og koordinering af aktiviteter i jobcentrene