Udvalget for lokaleanvendelse Midtvejsseminar Rebild 2010.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Status for de lokale uddannelsesudvalgs rolle efter lovforslag om VEU-centre på Konference for Lokale Uddannelsesudvalg og repræsentanter fra udbydere.
Advertisements

Århus Kommune Undersøgelse på tilsynsområdet Telefonundersøgelse foretaget november respondenter.
”Nu skal I få kreative ideer – som I kan og vil gøre noget ved”
Værdigrundlaget i Greve
1 Trekant-drama i et UM perspektiv – en sammenligning af ’The Change Triangle’ og formuleringer i UMs ’Generelle principper’
Kultur på arbejde: Kulturforståelse og merkantil kultur
Erfaringer med frasalget af SES’ Driftsafdelinger v/Driftschef Erik Als.
Moderne genteknologi Celler som fabrikker.
Forældremøde X årgang.
Christian Plaschke, Den Digitale Taskforce
By og Byg Debatmøde 2002 Innovation i byggeriet Forskeren Samarbejde om innovation mellem vidensystemet og erhvervet Jørgen Nielsen.
Sprog/billeder på Internettet
Red Barnets frivillignet
Skabelon til strategisk plan
Hvorfor involvere forskere i forretningsudvikling? Alexandra Instituttet A/S.
Grundkursus Politisk indflydelse. Grundkursus Politisk indflydelse.
Innovation Hvordan kan vi skabe et klima og struktur, inden for hvilken innovation bliver opmuntret og belønnet. Ide generering Muligheder Udvikling Markedsføring.
Fjernlånskonference den 26. maj PROFESSIONSHØJSKOLE  Fra 1. januar 2008 er ”professionshøjskole” en fællesbetegnelse for otte af de uddannelses-
Selvevaluering ’It i folkeskolen’
Virksomheder - definition
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
Profilskole og styrket social indsats i Høje Gladsaxe skoles skoledistrikt og i Værebro Gladsaxe kommune deltager i Socialministeriets projekt Styrket.
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Fællesskaber fastholdelse og personlig udvikling
Implementering af brandingstrategi på nettet
O-service - Nye muligheder Alle slags arrangementer ind. Bedre visning og sortering af kalender. Tilmelding af ikke-DOF medlemmer. Betalingsmetoder og.
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
INFORMATIONSMØDE PURE4 / TYPO3 m.v.
Det Nye Universitetshospital i Århus Arbejdsvision for byggeriet af DNU Det Nye Universitetshospital: sammenhængende, bæredygtigt og effektivt byggeri.
7. December Fakultetets og dekanens opgaver  Sikre en stabil udvikling og økonomi  Motiverende personalepolitik (medarbejderne skaber fakultetet)
Klostermarksskolen Strategi og visioner Visionsseminar 2008: 1)Værdianalyse 2)Visioner 3)6 Fokusområder 4) Prioritering 5) Arbejdsplaner Bestyrelsens.
Udfordringer for standardiseringen Når der bliver snakket standardisering ved beslutningstagerne dybest set ikke hvad de får!!! En ting der skal gøre helt.
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Roller og ansvar i forandringsnetværket
Karl Tomms Spørgsmålstyper Coaching øvelse Frokost
Digitaliseringsstyrelsen
CBS Bibliotek …flere fremtider, én strategi René Steffensen Statsgruppens temadag 20. november 2006.
E-publicering Ophavsretlige spørgsmål Harald v. Hielmcrone.
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Årsmøde for ledere og chefer i den kommunale myndighed
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
Teknik og videnskab for samfundet. Den polytekniske læreanstalt - Danmarks Tekniske Universitet (DTU) Oprettet af H.C. Ørsted i 1829 som Den Polytekniske.
DSKB’s Generalforsamling Vision og strategi 24. Maj 2011.
Akutafdelingen På vej mod DNV Oplæg til gruppearbejde: Hvad gør vi først? Hvad gør vi siden?
Landsbyudvalg Bidrager til at igangsætte og understøtte udviklingstiltag i Skive Kommunes landsbyer og landområder - med fokus på, at der sker en udvikling.
Styrings- modelNy økonomi- 25. JUNI 2012 AARHUS UNIVERSITET NY ØKONOMISTYRINGSMODEL - I ETAPER MORTEN VILS SØRENSEN.
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek.
28. MARTS 2011 FREMTIDENS AARHUS UNIVERSITET. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen VIDENUDVEKSLING UDDANNELSE FORSKNING TALENTUDVIKLING HUMBOLDT -UNIVERSITETET.
INSTITUTLEDERFORLØB, KICKOFF 27. FEBRUAR 2012 AARHUS UNIVERSITET PROGRAM FOR KICK OFF-MØDE 1 Velkomst v. Lauritz B. Holm-Nielsen Præsentation af forløbet.
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Lauritz B. Holm-Nielsen, rektor Lederudvikling, 2. oktober2006 AARHUS UNIVERSITET Lederudvikling forventninger til ledelsen i universitetets strategiske.
Internationalisering på SUND - strategi At styrke den internationale dimension i fakultetets uddannelser. Studerende skal tilegne sig et globalt perspektiv,
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Læreren som læringsleder
Strategisk kompetenceudvikling - konteksten
Sådan bruger du præsentationen
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
19. september 2016side 1 © 2008 UNIMERCO En anderledes virksomhed.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.
Forslag om påtænkt lukning af Tjørnelyskolen og overvejelser vedr. flytning af Tjørnelyklasserne Dialogmøde forældre Tjørnelyklasserne den 30. september.
ETAPE 2, TIDLIGERE HANDELSSKOLES BYGNINGER IDÉ SKITSER, AUGUST
Samarbejdsudvalg / Institutråd
Baggrund De bedste resultater for danske kræftpatienter
Sundhedsprofessioner mellem Organisationer og Brugere Præsentation af Kandidatseminar Viola Burau, Institut for statskundskab Loni Ledderer, Institut.
Temadag om vækst og højtuddannet arbejdskraft – Studiejob
Opsætning.
Præsentationens transcript:

Udvalget for lokaleanvendelse Midtvejsseminar Rebild 2010.

Principper for lokaleanvendelse Det overordnede princip er, at vi skal bygge et fællesinstitut med en fælles faglighed, en fælles kultur og det betyder, at vi skal integreres på en sådan måde, at vi blander miljøerne gruppevis. Der er et ønske om forskellige principper. De grupper der eksisterer i de to institutter er enten organiseret efter forskning, undervisning eller en blanding. Man ønsker at bevare disse grupper og rokere rundt som gruppe TAPérne er opdelt i tre grupper, institutsekretariat, forskningssekretariat og undervisningssekretariater. De ønsker at være samlede som grupper for at kunne levere den bedste service og understøtte hinanden. Der er enighed om, at sekretærerne skal have gode fysiske rammer, store,lyse og venlige kontorer, da de er der hele dagen. Der er et ønske om, at studiesekretariaterne placeres strategisk meget centralt bygningsmæssigt og at der skabes studiefaciliteter omkring sekretariaterne, således at der ikke blot er enkelte kontorer, men plads til at de studerende kan aflevere opgaver, kommunikere m.v. Disse sekretariater kunne hensigtsmæssigt placeres tættest på studiemiljøerne Der er et ønske om, at forskningssekretariaterne placeres strategisk i forhold til ro, inspiration og kommunikation omkring forskningen. Det vil bl.a. sige tættest på de forskningsintensive miljøer som ikke er knyttet til undervisning direkte.

Principper for lokaleanvendelse Man ønsker ikke stor afstand mellem de tre sekretariater, da der er et tæt samarbejde på tværs. Et centralt meget stort frokoststuemiljø for alle ansatte er utroligt højt prioriteret af alle. Man er positivt indstillet over for et større studentermiljø, eller flere områder, hvor de studerende virkelig kan opbygge gode miljøer til støtte for studiemiljøet som helhed. Man forestiller sig undervisning i alle bygninger ud fra de muligheder der nu gives. Der er et stort ønske for ro omkring flytningen til de nye bygninger, det er specialt udtrykt fra studiesekretærernes side, men i øvrigt fra alle. Man er ikke så interesseret i en hurtig flytning, men mere i en god aftale omkring den bygningsmasse der bliver stillet til rådighed. Man er helt indstillet på flytning i etaper. Ro, tid og tryghed omkring flytningen og lokaleanvendelsen er en afgørende parameter. Der bør kobles ikke blot ”tekniske” arkitekter, men arkitekter der har forstand på kommunikation i forsknings- og undervisningsbygninger på det fysiske projekt og der bør gives den nødvendige tid også til høring blandt medarbejderne for at sikre de mest innovative, kreative og nytænkende miljøer. Her bør der satses strategisk. Scenarier. Vi bibeholder de eksisterende forskningsgrupperinger i forbindelse med flytningen, men der bør straks etableres et miljø for forskningsudvikling. Man kan forestille sig samarbejde mellem eksisterende forskningsgrupper og etablering af nye grupperinger i det nye tværvidenskabelige institut. Der bør udvikles scenarier på kort sigt, i en femårs periode og på længere sigt omkring forskningsudvikling i det nye institut. En opgave for forskningsudvalget.