Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Udfordringer for standardiseringen Når der bliver snakket standardisering ved beslutningstagerne dybest set ikke hvad de får!!! En ting der skal gøre helt.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Udfordringer for standardiseringen Når der bliver snakket standardisering ved beslutningstagerne dybest set ikke hvad de får!!! En ting der skal gøre helt."— Præsentationens transcript:

1 Udfordringer for standardiseringen Når der bliver snakket standardisering ved beslutningstagerne dybest set ikke hvad de får!!! En ting der skal gøre helt klart er hvad standardisering betyder, nemlig at nogen gør noget for det fælles bedste. Det er ligeledes vigtigt ikke at falde i den grøft hvor der bliver meget fokus på det tekniske. Det betyder at det er vigtigt at vi får nogle veldefinerede rammer til at koordinerer og prioriter standardiseringsarbejdet.

2 Udfordringer for standardiseringen Lykkes det ikke at få skabt nogle rammer til at koordinere indsatsen er der en risiko for at der vil opstå en underskov af ukoordinerede forsøg på standardisering. Det bør fremgå hvad der er kerneaktiviteten når det gælder standardisering - hvem der bliver standardiseret for og af. Bredden i kompetencerne i Danmark der ved noget om standardisering er lille. Vi må blive enige om hvad der skal laves nu og hvad der kan vente

3 Målsætninger for standardiseringen Sikre at de folk der beskæftiger sig med standardisering kan få mere indflydelse på beslutningstagerne Overveje en ny organisatorisk enhed, med en koordinerende opgave, da enheden vil gøre det muligt gennem Servicefællesskabets styregruppe at få adgang til politikerne. Det vil være utrolig nyttigt hvis der enten kan laves en værdianalyse eller hvis der kan refereres til internationale værdianalyser. Endelig er det meget vigtigt at få tingene afgrænset. Det vil gøre det nemmere at få finansiering.

4 Kerneområder for standardiseringen Blandt de opgaver der vil kunne løses er udarbejdelse af nationale profiler af allerede eksisterende internationale standarder Der bør arbejdes med standarder for metadata og standardisering indenfor datamodeller. Strukturreformen kan vise sig at være den murbrækker der kan sætte ting i gang og vise nytteværdien i anvendelse af standarder.


Download ppt "Udfordringer for standardiseringen Når der bliver snakket standardisering ved beslutningstagerne dybest set ikke hvad de får!!! En ting der skal gøre helt."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google