Integreret psykiatri og rehabilitering - en fælles platform Workshop: Det organisatoriske perspektiv Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Konklusion på Workshop om sindslidende
Advertisements

Arbejdsdeling mellem kommuner og region på psykiatriområdet
Oplæg ved Claus Graversen, chefsygeplejerske 3. April 2013
Noemi Katznelson, Vejen mod de 95 pct. – en erfaringsopsamling fra projektet Ungdomsuddannelse til alle DEL I – Omhandler det landspolitiske.
Tværsektoriel ledelse: Hvorfor, hvordan, hvorhen?
Ved sous- chef Said Akrim
Aalborg Universitet og Aalborg Kommune.  Gearing af organisationen til at understøtte et højt specialiseret neurofagligt niveau i kommunen gennem målrettet.
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Netværk af forebyggende sygehuse
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Psykiatriens Hus i Silkeborg
Kristen Kistrup, formand for Dansk Selskab for Distriktspsykiatri og
Region Hovedstadens psykiatriplan
FS Sasmo Temadag for operations- og ambulatoriesygeplejersker Tirsdag den 27 Maj 2014 Uddannelseskonsulent Annette Kolding Rørvik, Center for HR, Region.
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Hvordan kan regionerne udfører misbrugsbehandling i praksis
Facilitatorordningen: - Hvordan kan du bedst muligt udvikle kronikeromsorgen i din klinik? Store Praksisdag 3. februar 2011 Facilitatorer Bjarne Jørgensen.
Oplæg vedr. ambulante funktioner i Psykiatrien, Region Nordjylland
Hvordan bygge bro mellom klinik og forskningsmiljø?
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Eksterne samarbejdspartneres tilfredshed med samarbejdet med Psykiatrisk Center Nordsjælland Spørgeskemaundersøgelse efterår 2013 Oplæg på samordningsudvalg.
Lone Tonsgaard, Projektleder
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Organisering af Tværsektorielle teams Team integreret indsats Borger.
Koordination mellem psykiatrisk afdeling og kommunen.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Konference Indsats, udvikling og samarbejde på det sociale område.
Rehabilitering - et redskab til at samarbejde
Apopleksi patientforløbet på Neurologisk afdeling N
Århus Universitetshospital Århus Sygehus Medicinsk Center Geriatrisk Afdeling G Hvordan sikres omsorgen i optimerede operationsforløb? Ældre patienter.
Lægedage Sammenhængende patientforløb – hvad skal der til? Oplevelser fra en kommunal hverdag og en hjemmesygeplejerskes beretninger Kommunalt perspektiv.
6. maj Henning Nilausen, vicekommunaldirektør, Gribskov Kommune Kommunernes rolle og udfordringer i forhold til sygehus- og specialeplanlægning.
Hjerneskadeteam Herning Kommune.
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
Workshop: Brobygning og integration på praksis og metodeniveau Marianne Melau, tidligere leder af OPUS; ph.d.stud., Psykiatrisk Center København.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Sundhedsøkonomi og sårbehandling Hvilke tanker gør man sig i KL? v./ chefkonsulent Tina Jørgensen.
KL´s visioner for kroniske patienter
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange
1 Møde i Sundhedspolitisk Dialogforum 23. oktober 2014 Genoptræning og rehabilitering – indsatsområde 3.
Den 2. november København Workshop 1: Masterplan Esbjerg – Kommunal/regional koordinering V/ Sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov, Psykiatrien Region.
Erfaringer: Rodede patientforløb - lange interne ventetider Patienten tabes mellem sektorerne 1935 var 105 mulige interpersonelle relationer blandt sundhedspersonalet.
Rehabilitering Samordningsudvalgsmøde
Rehabiliteringsbegrebet på Psykiatrisk Center Ballerup
Projekt ”forebyggelse af genindlæggelse – en fælles indsats” Et samarbejde mellem Gladsaxe kommune og Psykiatrisk Center Ballerup Eva Tangdal Ledende.
Sundhedsaftale III status
Forløbsprogram for skizofreni og nye veje i fremtidens socialpsykiatri Forårsarrangement for dig der arbejder med borgere med dobbeltdiagnoser Comwell.
Intro: elever/STUDERENDE CENTER Nord-Vest
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Den gode overlevering og samarbejde på tværs
Information om forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug.
Resultater fra EPOS’ analyse - evaluering af AMU inden for det psykiatriske område Lærerkonference 24. juni 2009 Lizzie Mærsk Nielsen, Mærsk Nielsen HR.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
PEER-STØTTE I REGION HOVEDSTADEN Et partnerskab mellem: Region Hovedstadens Psykiatri, Rudersdal Kommune, Helsingør Kommune, Københavns Kommune, Psykiatriforeningernes.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
En fælles indsats til den enkeltes bedste på Nørrebro Oplæg til dialog-møde om en styrket indsats for udsatte grupper 29. Marts 2012 Centerchef Britta.
FREMTIDENS INDSATS FOR ÆLDRE MEDICINSKE PATIENTER EMNE:FREMSKUDT VISITATION.
Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov
Palliation til børn og unge
Velkommen til Round Table
Den ny social- og sundhedsassistentuddannelse
Rehabilitering og hjemmehjælp
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Tværgående samarbejde –
Eksterne samarbejdspartneres tilfredshed med samarbejdet med Psykiatrisk Center Nordsjælland Spørgeskemaundersøgelse efterår 2013 Oplæg på samordningsudvalg.
Hvad er recovery og peerstøtte?
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Præsentationens transcript:

Integreret psykiatri og rehabilitering - en fælles platform Workshop: Det organisatoriske perspektiv Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden Psykiatrisk Center København November 2012

Psykiatrien i dag Asylet Af institualiseringen I dag: Sociale reservater ? I fremtiden: Aktiv deltagelse i samfundet på lige vilkår

I forgårs ASYLET Behandlingssted, hjem, arbejdssted etc. Et meget enkelt patientforløb

I går Behandling, omsorg og pleje under indlæggelse Behandling i distriktspsykiatrien Omsorg og pleje i socialpsykiatrien Et forholdsvis enkelte patientforløb

Psykiatrien i dag Øget specialisering i såvel behandlings- som socialpsykiatrien Øget behandlings – og rehabiliteringsmuligheder Skift i fokus Fra episodisk behandling af akutte sygdomsepisoder til koordineret kontinuum af indsatser mhp. at hjælpe mennesker med kroniske tilstande Komplekse patientforløb Krav fra patienter om at kunne leve et så normalt liv som muligt – et berettiget krav En ændret organisering er nødvendig

Udfordringer i behandlingspsykiatrien Fra asylet til moderne psykiatriske behandling: Indretning af behandlingsbygningerne skal nytænkes Der skal ske ændringer i indsatsen Ændring i personalesammensætning? Fra indlæggelse med efterfølgende ambulant behandling til ambulant behandling understøttet af indlæggelse ved behov Patientforløb ændres og dermed skal systemets forretningsgange ændres Internt samarbejde skal opprioriteres Den samlede indsats skal følge patientens recovery forløb Ændret samarbejde med eksterne samarbejdspartnere

Prisopgaven Et liv i bevægelse En helhedsorienteret psykiatri-indsats med den sindslidende i centrum Hvorfor ikke den nemme løsning: Samle alle de psykiatriske indsatser i en særskilt organisation under en ledelse? Svaret er simpelt: Fordi det ikke virker og fordi det ikke understøtter en recovery-proces Løsningen er kompliceret: Vi må organisere os med en bred vifte af tilbud, der kan kombineres forskelligt for den enkelte, tilbud der gives af forskellige faggrupper, og hvor det overhovedet er muligt som tilbud, der ikke kun er målrettet mennesker med sindslidelser

Udfordringer i det tværsektorielle samarbejde Etablering af en fælles faglig udvikling med definering af fælles forståelsesramme og værdier på nationalt niveau Opnåelse af enighed i opgavefordelingen mellem behandlings – og socialpsykiatrien på nationalt niveau Udvikling af fælles samarbejdsmodeller og metoder, der sikrer løbende samarbejde mellem to parallelle processer og ikke kun samarbejde i overgange Fælles planer og koordinering Integrerede samarbejdsmodeller