Telemedicinsk vurdering af sår Nationale målsætninger og sundhedsfaglige effektmål i Region Midtjylland Center for Telemedicin, Region Midtjylland.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Advertisements

Proces på sundhedsområdet Det nære sundhedsvæsen
Præsentation af Business Case 22. oktober, 2012
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Visitation på baggrund af Vital Telemedicin
Overskrift 40/42 pkt, Maks 2 linjer Underoverskrift, 14/16 pkt For at vise hjælpelinjer: 1.Højreklik på slidet og vælg “Gitter og hjælpelinjer” 2.Kryds.
Udvikling og implementering af en kommunal model for
Agenda Hvad rører der sig nationalt? Hvad rører der sig tværregionalt?
Deltag i konkurrencen om at blive regionens mest succesfulde eller modigste initiativ på Center for Telemedicins konference den 11/ Beskriv jeres.
Ellen Sandahl Sørensen Lektor, Udvikling og forskning
Tværregional konference 30. april 2014 Opgaveflytning i almen praksis – projekt fra Region Sjælland.
Tele- hjem ordningen Faxe, Greve, Køge, Lejre,
Deltag i konkurrencen om det mest succesfulde telemedicinske initiativ på Center for Telemedicins konference den 9. oktober Brug evt. skabelonen.
Sår-i-Syd Folkehjem Aabenraa
Thomas Mørk Glintborg Digitaliseringsmessen 2013
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
Kommunernes fremtidige rolle i Vækstforum v/ Claus Damgaard, kommunaldirektør, Struer Kommune.
Kliniske retningslinjer!
Den Danske Kvalitetsmodel
Merete Hartun Jensen Afdelingssygeplejerske Sårsygeplejerske
Hvad er telemedicin og hvordan fungerer det.
Afdelingsleder Morten Freil
En faglig og effektiv misbrugsbehandling
Hvad skal vi bruge digitalisering til? Lisbeth Nielsen Kontorchef Danske Regioner Digitaliser Danmark april 2011.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Lone Tonsgaard, Projektleder
Indsæt – Billede – Fra fil… her En fælles national satsning - den generiske model og forløbsprogrammerne Adm. direktør Else Smith 28. september 2011.
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
- i et strategisk og sundhedsøkonomisk perspektiv
EPJ Messedag den 9. april 2013 Koncerndirektør Ole Thomsen.
Årsrapport Telemedicinsk Videncenter
Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Region Midtjylland Sundhedsaftale
Den kommunale virkelighed med telemedicin
De første erfaringer – og udfordringer?. De første erfaringer – og udfordringer?
Tine Jerris, projektleder i Kronikerprogrammet
”Afprøvning af nye arbejdsgange med Telemedicinske konsultationer og fælles dokumentationssystem i behandling af venøse- og blandingssår”
Telemedicin – hvorledes får vi det implementeret?
TELEMEDICIN OG SAMFUNDSØKONOMI Christiansborg, den 5. december 2014 Z:\Excellence i Incentive\10 Formidling\Billeder til PP\PP forsidebilleder Har du et.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Temadag om diabetiske fodsår.
Sundhedsøkonomi og sårbehandling Hvilke tanker gør man sig i KL? v./ chefkonsulent Tina Jørgensen.
Speciallæger i front Superviseret gennemgang i akutmodtagelsen Et prisvindende tiltag i Medicinsk afdeling O og Akutmodtagelsen, Herlev Hospital Sif.
Hvad er ”Sår-i-Syd” ? En decentral, tværfaglig og tværsektoriel samarbejdsmodel – med en ” postkasse” på sygehuset. Ressourcepersoner, som findes.
Fremlæggelse af projekt ved Gastroenterologisk Årskursus 2012 Else Kjær Mikkelsen, Regionshospitalet Herning.
Den kroniske bensårspatient - hvorledes kan vi gøre det bedre - fagligt og menneskeligt ? ”Sår-i-Syd” og CVU Sønderjylland.
UNIK 16. maj 2011 Shared care-platform for kronisk syge Chefkonsulent Tove Lehrmann, Region Syddanmark.
Telemedicin i sårbehandlingen  Def: Levering af sundhedsfaglige ydelser over afstand.
Længerevarende uddannelse indenfor sår
AG Christiansborg  Flere og flere lever i mange år med én eller flere kroniske sygdomme  Gå fra et system, indrettet til at behandle akutte.
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange
Implementering i Region Midt
Telemedicin i sårbehandlingen, forbedring ?
Københavns Kommune Evaluering og Next practice 23. maj 2013.
Udbredelse af telemedicin til borgere med KOL - ØA16-aftale mellem regeringen, Danske Regioner og KL Bilag 7b Præsentationsslides til brug i landsdelsprogrammerne.
Rationalet bag databasen og præsentation af indikatorer i BIOIBD Michael Dam Jensen 1. reservelæge, ph.d. BIOIBD implementeringskonference
Donordetektion Mistes potentielle organdonorer i overgangene? Intensiv-og donationsansvarlig sygeplejerske Charlotte Daugbjerg.
TOBS og Triple Aim Lotte Maarslet, Sundhedsfaglig konsulent Sundhed og Omsorg, Norddjurs Kommune.
Patientfeedback - Hvad siger patienterne? Udviklingssygeplejerske Jannie C Frølund - Medicinsk Afdeling, Vejle Sygehus – det naturlige valg!!!
Aftale format – Use cases
Den ny social- og sundhedsassistentuddannelse
Værdibaseret styring i Hjertecentret Sundhedsudvalgsmøde 20. juni 2017
Indsats i Region Syddanmark for personer med kronisk sygdom
Telemedicin er indsatsområde
September 2014 Telemedicinsk sårvurdering – nationalt udrulningsprojekt og syddansk implementering
Styregruppemøde den 7. marts 2018
Overvejelser når man ser et bensår i hjemmesygeplejen
Præsentationens transcript:

Telemedicinsk vurdering af sår Nationale målsætninger og sundhedsfaglige effektmål i Region Midtjylland Center for Telemedicin, Region Midtjylland

Center for Telemedicin, 2013 National målsætning  Formålet med initiativet er at udbrede telemedicinsk sårbehandling i alle kommuner og regioner med henblik på:  At frigøre tid i både kommuner og regioner  Effektivisere behandlingen  Forbedre kvaliteten af behandlingen National handlingsplan for udbredelsen af telemedicin. Fonden for Velfærdsteknologi. Juni 2012

Center for Telemedicin, 2013 Forventede gevinster  Kortere helingstid  Mindre transport af skrøbelige patienter, herunder besparelser på patienttransport  Mindre tidsforbrug hos lægen på hospitalerne, der laver korte telemedicinske konsultationer og som i udgangspunktet kun ser patienter med de mest komplicerede sår i ambulatoriet  Høj patienttilfredshed  Øgede kompetencer hos den kommunale sygeplejerske gennem det mere direkte samarbejde med regionale sårsygeplejersker og læger National handlingsplan for udbredelsen af telemedicin. Fonden for Velfærdsteknologi. Juni 2012

Center for Telemedicin, 2013 Sundhedsfaglige effektmål i Region Midtjylland 1. At gøre Region Midtjylland og alle kommuner i regionen førende på viden om sår  Et højt videns- og kompetenceniveau hos de sundhedsprofessionelle er afgørende for at kunne opfylde dette mål  Indikator: At der i alle kommuner er uddannet sårsygeplejersker og gennemført den nødvendige kompetenceudvikling  Målemetode: Der gennemføres en spørgeskemaundersøgelse blandt alle kommuner i regionen (i 2014 og 2015).  Det kræver en målrettet indsats, at få gjort den nyeste viden og ”best practice” til en del af det daglige arbejde med sår  Indikator: At sundhedspersonalet følger gældende retningslinjer for sårvurdering og –behandling  Målemetode: Der gennemføres en audit-undersøgelse i de 5 klynger i regionen (i 2014 og 2015). Ole Thomsen Sundhedsdirektør i Region Midtjylland 2013

Center for Telemedicin, 2013 Sundhedsfaglige effektmål i Region Midtjylland B. At forebygge kroniske sår i Region Midtjylland  Indikator: At der sker en reduktion i helingstiden for diabetiske fodsår og venøse bensår  Målemetode: Analyse af data fra Region Midtjylland (udtræk af data fra LPR på fastlagte diagnoser) fra den fra nationale business case ( )  Indikator: At der sker en reduktion i antal amputationer for diabetiske fodsår i Region Midtjylland  Målemetode: Analyse af data fra Region Midtjylland (udtræk af data fra LPR på fastlagte diagnoser) fra den fra nationale business case ( ) Ole Thomsen Sundhedsdirektør i Region Midtjylland 2013