KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Indslusningsordning for nyuddannede lærere ”Sådan gør vi i København” Oplæg til konference om lærerstartordninger.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

Danmark 3.0.
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Kommunikation på CFU Molskroen December Hvad styrer kommunikation/information: •Nødvendighed •Krav / forventninger •Lyst / ulyst •Ambitioner / idealer.
Når lærere samarbejder med forældre
ForældreIntra Østerhøjskolen Formålet er
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Introduktion til Sprogpakken
1. Individuel start 3.1 Det bør være muligt at starte på kursus, når man har behov, uden at skulle vente til næste opstart.
Præsentation af resultater fra Elevtrivselsundersøgelse Hvad stiller man op? Erfaringer fra år 1 på Fredericia Gymnasium – hvor langt er FG?
PR Kampagne for folkeskolen
Hjælpemiddel under forløbet. •Kendt fra kunstnere, som en samlingsmappe over deres værker. •Vi bruger det her, som en samling over hvad du har lavet mens.
JobPAS – En gennemgang PAS-koncepter og Basiskurser v. Steen Hilling, psykolog
Folkeskolereform i København
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Dansk med it © Duncker & Ruus DIT-systemet Dansk med it Generel præsentation for studerende Dorthe Duncker og Hanne Ruus Institut for Nordiske Studier.
Præsentation af teorien transfer
”Vi når målet – men hvordan?”
Regional strategi og kompetenceudvikling
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
1 Vejlednings- opgaven Tirsdag aften v. Adjunkt Martin Finderup Andersen.
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Inspiration til reformarbejdet
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Implementering i almen praksis Projekt: Styrkelse af Tovholder-funktionen i almen praksis.
Kompetent til at støtte livet med kræft
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Praksisopgave 1 Intro til praksisopgave 1 2. Dag 1.
En kogebog Synopseprøven i dansk.
D E T G O D E V Æ R T S K A B F O R D A N S K E C A M P I N G P L A D S E R B I L L U N D 1 6 – 1 7 J A N U A R R E F L E KT I O N E R O G A R.
Vejlederens kommunikation
Psykoterapeutisk Center Stolpegård Klinik for Spiseforstyrrelser Flerfamilieeftermiddage II PC Stolpegård 1.
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Køb det fulde sæt til 299 kr + moms
Dagens program Præsentation af mig15 min. Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium m.m.)15 min. Øvelse:
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Introduktion til 6. semesters temakurser Ved Studievejledningen og undervisere Sådan ændres nummeret for det samlede antal dias i præsentationen: 1.Gå.
Virksomhedsservice og mentorprojekt for unge. Virksomhederne kommer ind her Virksomheder ringer til vores callcenter på Virksomhedsservice sidder.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Aalborg Lærerforening Skole- og Kulturforvaltningen Lærerstartordninger, der nytter Sådan gør vi i Aalborg 2010/2011.
Læringsmiljø og anvendelsesorienteret undervisning
Målstyret læringsreform
Powerpoint Kursus Powerpoint - Til Hvad ? Oplæg til møder Oplæg til møder Undervisning Undervisning På internettet På internettet Foredrag Foredrag Kurser.
Jesper Lundh1 Implementering Det at bringe ny viden og færdigheder tilbage til praksis.
Fra kursus til lokal skoleudvikling – om og med medier 13. marts 2012.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
Uddannelseskommissorium Intention med uddannelse er at skabe konsensus i DAI. Konsensus skal forankres, videreføres og forøges i DAI’s grene.
Koncern HR, Organisation og Ledelse Fra ledelsesevaluering til lederudvikling WORKSHOP 5 God ledelse i Region Midtjylland.
Sådan bruger du præsentationen
Status på implementeringen af vejledningsreformen
Erhvervspsykiatrisk Center1 Konference: Psykisk sårbare og arbejdsmarkedet ”Projekt fra Behandling til Beskæftigelse” -En parallel indsats for psykisk.
E-læring om forflytning Ergonomiseminar maj 2012.
Genrepædagogik på Sølystskolen - hvorfor, hvad og hvordan? 7. møde for SFL i professionerne Sprogbaseret pædagogik i praksis 4.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Efterskoleforeningens Årsmøde, 2013 Dialoggruppe 5 Vejledning og overgange v/ Bent Bisballe Østergård, Bestyrelsesmedlem Lis Brok-Jørgensen, Vejledningskonsulent.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Stærkere kobling mellem skole og praktikvirksomhed
Hvordan møder praksis de nye lærere?
Sundhedsprofessioner mellem Organisationer og Brugere Præsentation af Kandidatseminar Viola Burau, Institut for statskundskab Loni Ledderer, Institut.
SMTTE-Modellen Sammenhæng Evaluering Mål Tiltag Tegn Hvad vil vi?
Rita Buhl 22. september 2018.
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
Dagtilbudsreformen ”Stærke dagtilbud,- alle børn skal med i fællesskabet” Den styrkede pædagogiske læreplan Arbejdsgruppernes udkast til temabeskrivelser.
Bydækkende netværk for kliniske vejledere
Tværgående vejledermøder Juni 2019
Præsentationens transcript:

KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Indslusningsordning for nyuddannede lærere ”Sådan gør vi i København” Oplæg til konference om lærerstartordninger.

KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Indslusningsordning Den toårige indslusnings- ordning indeholder forslag, der skal implementeres såvel centralt som lokalt og som indeholder følgende tiltag: CentraltLokalt Konference: Præsentation af kommunen Foredrag om at være ny lærer Workshop: refleksioner i.fht. praksischok. Skoleleder: Overvejelser om skema til de nye Regelmæssige formaliserede samtaler Kurser: Klasseledelse Konflikthåndtering Skole- hjemsamarbejde Vejledning: Støtte til årsplanlægning Administrativt overblik Opstart af elevplaner

KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Tanken bag... Formålet er at skabe et samlet tilbud, der retter sig mod de nye læreres behov i deres udvikling af de centrale lærerkompetencer. Målet er at skabe en tilpas læringsforstyrrelse ved at tage hånd om de nye læreres idealisme og lette overgangen mellem seminarium og skole.

KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Konferencen Forventninger til dig selv som lærer (konkretisering af hvad jeg vil og hvilke konkrete metoder, der understøtter det) Vælg postkort som taler mest til dig (diskussion i grupper) Vælg postkort som overrasker dig mest (diskussion i grupper) Hvordan bliver jeg den lærer, jeg vil være? (Hvad skal jeg være opmærksom på som nyuddannet lærer?)

KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Kurserne Må ikke være opgave oven i opgaven Må ikke være mere seminarieundervisning Didaktisk bygge bro mellem teori og praksis Ingen ”lektier” af boglig/teoretisk karakter Netværksfunktion

KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Støtte på skolerne Forberedelsesvejledning Timerefusion og uddannelsestilbud til forberedelsesvejledere Skolerne frihed til selv at tilrettelægge støtte til de nyuddannede lærere.

KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Vilkårene Tilmelding via skoleleders tilmelding af ny lærer til konference Timerefusion for timer ved konference Kurserne betalt centralt. Ny lærer modtager mail om tilmelding og tidspunkt Nye lærere forhøjet forberedelsestid: vejledning til forberedelse på skolen

KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Realiteterne ”På vores skole har vi ikke praksischok” ”Det behøver du ikke gå til. Vi kan sagtens kan klare coaching/ undervisning internt på skolen” ”Det har vi ikke fået timer til” ”Jeg vidste ikke at man skulle komme” ”Jeg vidste ikke jeg var tilmeldt”

KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Better practice? Strammere styring af implementering af ordningen på skolerne Bedre og tidligere udmeldinger til skoleledere Udvikling af kurser i forhold til placering og hyppighed