Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hjerterum og opsøgende funktion
Advertisements

Mennesker gør det rigtige – Hvis de kan!!
Set i forældreperspektiv
Progression i de større skriftlige opgaver:
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
G OOGLE DOKUMENTER i undervisningen. I NTRO Hvad er Google dokumenterGoogle dokumenter  Netbaseret skriveværktøj  Giver mulighed for eleverne at skrive.
Roskilde Tekniske Skole
Prøver 2014 Dagens motto: Husk nu det er en prøve, ikke en eksamen!
- gennem Marte Meo metoden
Procesvejledning.
Arbejde med video- og audiofiler i undervisningen • Et uformelt forsøg i en 2009 klasse med SA, Ma og Me i studieretningen. • Mange af lærerere eksperimenterede.
Dogmegruppe – 10.30Kaffe samt highlights fra fokusgrupper / Karin – 11.30Observation af undervisning med iPads – 12.00Frokost.
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
For vejledere i opgaver og projekter i 2g og 2hf Dynamokursus d
Netværksgruppe tysk 4 tysklærere fra div.gym:
Dansk 1. klasse.
Dansk med it © Duncker & Ruus DIT-systemet Dansk med it Generel præsentation for studerende Dorthe Duncker og Hanne Ruus Institut for Nordiske Studier.
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
MARTS 2013 NATIONAL BENCHMARKUNDERSØGELSE RESULTATER OG ANBEFALINGER BEDRE BIBLIOTEKER 2013 NATIONALE RESULTATER Alternative title slide.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Inspiration til reformarbejdet
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Meningsfuld stavning Fag Niveauer Mål Software Beskrivelse Dansk 3.-4.kl. og indskolingen Projektet behandler en af danskfaget absolutte kerneområder ved.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Hvordan håndterer lægen børns deltagelse i forsøg? Pediatric Research and Ethics Søren Pedersen, Dr. Med. Professor, Overlæge Pædiatrisk forskningsafsnit.
Vejlederens kommunikation
Team En gruppe er en samling mennesker, der Har fælles mål
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
Virtuel vejledning Handelsgymnasiet i Ballerup. Udfordring: Ved større skriftlige arbejder er det et problem, at kun et mindretal af vores elever søger.
IT-baserede retteformer –erfaringer fra et udviklingsprojekt Udviklingsprojektets titel: Udvikling af god praksis ved feedback på elevernes kollektive.
Narrativitet i specialpædagogisk skolepraksis
Obligatorisk selvvalgt opgave
Skanderborg-Odder Center for Uddannelse. Incitament til at søge Hold Fast midler:  Lektiecafé sidst på dagen virker ikke så optimalt: elever udebliver/er.
P0 erfaringsopsamling Program 8.15: Introduktion
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Elever med særlige behov Lidt om allerede installerede hjælpe programmer i windows vista.
Obligatorisk selvvalgt opgave
Træning af mundtlighed årgang Fysik/kemi UL Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Prøver 2011 Obligatorisk for 9. kl.
SLP foråret 2011 MedIS og Medicin Lars Peter Jensen,
Præsentation af resultater DUR/Almen didaktik 2013/14 på Roskilde Katedralskole Ved Thomas Axelsen adjunkt i historie og samfundsfag.
Øvelse 1: First Impressions
Skrivekursus 1.e ..
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
SSO Orientering om Større Skriftlig Opgave SSO er en skriftlig eksamen SSO er en eksamen - ikke bare en almindelig opgave Rammerne for SSO er bestemt.
Delprøver, eksamensforsøg i fagene matematik og oldtidskundskab, 2012/2013 Borupgaard og Ørestad Gymnasium. Andreas Lange, Oldtidskundskab, Borupgaard.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Greve Gymnasium Skemalagt elevtid Forsøg med start i skoleåret Forsøget omfatter hele skolen: -Alle fag med skriftlig dimension -Alle lærere og.
Hvorfor bruge flere medier i undervisningen?. Hvorfor bruge medier i undervisningen? 1.Bekendtgørelsen kræver det: ”It er en integreret del af tyskundervisningen,
Branchekendskab Medarbejdernes kendskab til postbranchens produkter, ydelser og aktører. Dansk som andet sprog.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
IT-eksamen i dansk Foreløbig evaluering af 1.forsøgssæt fra forsøgsklasser og –lærere.
Løft og lær Flerfaglig og virtuel skriftlighed Rammeforsøg A: Fleksibel anvendelse af uddannelsestid og elevtid.
Orientering om Større Skriftlig Opgave 2017
Procesorienteret skrivning i Google drev og Classroom
1.08 Test.
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Mindset og formativ evaluering i sprogfagene:
1. Trin – Problemstilling
Hvad er eVejledning? Elsebeth Nygaard
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Dansk på GF2.
Tværgående vejledermøder Juni 2019
Præsentationens transcript:

Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile på nettet. Eleverne afleverer ikke til tiden. For lærerne er rettearbejdet stort og samtidig flytter det for lidt.

Mål At gøre det skriftlige arbejde mere motiverende. At gøre eleverne bedre til at skrive og sikre en udvikling i det skriftlige arbejde. At gøre eleverne mere bevidste om skriveprocessen. At imødegå snyd. Øget afleveringsprocent til tiden.

Tiltag At afprøve synkrone mødeværktøjers anvendelighed i forbindelse med skriftlighed At afprøve procesvejledning. Mere fokuseret retning. At bevidstgøre om sproglige strukturer. Bedre progression i skrivearbejdet. Forsøge at sikre at skriveprocessen kommer tidligt i gang i forhold til afleveringstidspunktet Målrettet vejledning i forhold til forskellige genrekrav. Træning af delkompetencer

Tegn Mere positiv indstilling til det skriftlige arbejde. Bedre stile. Øget indsigt i egne stærke og svage sider. Skærpet bevidsthed om sproglige strukturer. Mere målrettet arbejde med relevante hjælpemidler(f.eks. opslagsværker, egne noter, tidligere opgaver). Mindre snyd. Øget afleveringsprocent til tiden.

Problemer Eleverne forstår ret ofte ikke, hvad opgaverne går ud på og mange har ikke andre at spørge end lærerne Nogle elever aner ikke, hvordan de skal gribe skrivearbejdet an. I starten af gymnasieforløbet begynder de fleste arbejdet dagen før de skal aflevere. Nogle kan have svært ved at modtage skriftlig vejledning: ”Jeg synes altid du er sur, når du skriver”

Fordele Det virtuelle møde virker intenst og koncentreret. Her kan computeren noget som rigtige lektieværksteder eller ”skrivefængsler” ikke kan. Det er lettere for læreren at give mundtlig end skriftlig respons.

Man kan differentiere ved vejlede på forskellige niveauer Basiskompetence (fra retskrivning til tekststruktur) Diskurskompetence (fagspecifikke arbejds- og tænkemåder) Tekstkompetence (fagspecifikke genrekonventioner) Proceskompetence (håndtere deadlines, planlægge skriveprocessen, udnytte varierende skrivestrategier, modtage/bruge feedback mv.)

Fordele Vejledningen er uafhængig af tid og sted Tid til den enkelte – fordybelse Koncentreret arbejde med opgaverne. Eleverne fremhæver procesvejledning som mere koncentreret end almindelige lektievejledning Elever hjælper hinanden Læreren får bedre forståelse for den enkelte elevs tankegang. Bedre forståelse for hvad der er svært at forstå i opgaveformuleringer f.eks. Man undgår snyd. Afskrivning og oversættelsesprogrammer hærger især sprogundervisningen Færre røde streger Rettearbejdet føles meningsfuldt

De lærere, der har arbejdet med programmet, er tilfredse med dets faciliteter og ydeevne. Den gruppe som er aktiv nu, ønsker at arbejde videre med programmets muligheder og procesvejledning. Der er en tilgang af nye brugere på de skoler, hvor der er flest lærere med

Ulemper Tids- og planlægningskrævende. Man kan ikke gennemføre vejledninger af hele klasser hver gang. Det fungerer bedst, hvis vejledningen er et tilbud. I gennemsnit bruger omkring halvdelen af en klasse denne vejledningsform. Elevernes syn på afleveringer skal ændres Eleverne er undertiden nervøse ved den måde at arbejde på, for de ved godt eller har lært at: Gode ”produkter” ikke er et mål i sig selv. De skal produceres, fordi eleverne skal evalueres

Ulemper Stadig elever, der ikke kan nås. De har ikke tid til den form for vejledning. De har undertiden mangelfuldt teknisk udstyr, hvilket giver tekniske problemer. Indgreb i elevernes fritid Aftenarbejde – dårlige arbejdsforhold for visse lærere. Stor fare for merarbejde – læreren skal passe på at overholde sin rettetid. Det vil sige rette det færdige produkt mindre intenst.

Anbefalinger At ledelserne sikrer at procesvejledning kan lade sig gøre teknisk. Kræver omlægning af rettearbejdet. Vigtigt at sikre en hyppig erfaringsudveksling mellem de lærere – ofte fra vidt forskellige fag – der arbejder med denne retteform.

Lærerne som deltog vores seneste fællesmøde var enige i, at det vil være svært at gå tilbage til en klassisk retning af skriftlige produkter, når man har arbejdet med procesvejledning.