M EDIEPÆDAGOGISK OG ORGANISATORISK VEJLEDNING Intro Rikke Schultz

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
på seminariet Tankegange og indhold
Advertisements

Læring i Multikulturelle Kontekster
Kandidatuddannelsen i Sygepleje
Erfaringer med kollegavejledning i skolen
MEDIEPÆDAGOGISKE VEJLEDNINGSVÆRKTØJER
Læringscentret og nye vejledningsformer
Censorformandskabets møde 25. oktober 2012
Grundlæggende IT, niveau G
Evaluering.
MODERNE MEDIER – et 6 ugers kursus for lærere august-oktober 2012 Foto fra rapporten: Digitale medier i folkeskolen.
Mediepædagogik – i et vejlederperspektiv
Udvikling af fagenes didaktik Flakkebjerg,
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
Kultur- og branchestudier Opgaveforberedende forløb S3 & LT
Dagens program  Præsentation af os  Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium, eksamen m.m.)  Øvelse:
Hvad er et produkt i faget teknologi - og hvorfor?
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
At udforske sin egen praksis
Velkommen til Bacheloropgaven! Dagens korte program: 1.Valg af linjefag og linjefagsvejleder 2.Opgavens rammer og prøveform 3.Temaer v. plenumkonferencer.
IT i undervisningen.
Ekspert i Undervisning 1. delrapport Projektgruppemøde 6. august 2009 Læreruddannelsen i Silkeborg Projektgruppemøde 6. august 2009 Læreruddannelsen i.
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Medialisering og organisationsudvikling 25. April 2012.
Mediepædagogiske værktøjer i teori og i praksis
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Læringspraktik på SSA Skoleperiode 1 Indhold og opgave
9. klasse Ranum Efterskole Formål med opgaven Du skal arbejde med et tværgående emne med en problemstilling. I får et overordnet emne. Herunder.
Problemstilling Hvordan tilrettelægges et læringsforløb der understøtter lærens kompetenceudvikling ved implementering af ipads i undervisningen Lærerne.
En opfølgning Herlev Sygepleje- og Radiografuddannelse 9.Marts 2006
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
UDDANNELSER I UDVIKLING – side 1 Skolebiblioteket som læringscenter Rikke Schultz
Dagens program Præsentation af os Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium, eksamen m.m.)
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Tidsplan for eksamen 40s umd
Dagens program Præsentation af mig15 min. Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium m.m.)15 min. Øvelse:
Eksamen.
Fagdidaktisk kursus i biologi
Historiefaget og mulighederne i den åbne skole
Digital skriftlig- og mundtlighed
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Elevplaner forældreinformation. - at styrke grundlaget for undervisningens planlægning og tilrettelæggelse - at styrke den løbende evaluering af elevens.
Samarbejde, Læring og Projektstyring MM5: Projektdesign & Vejledning.
Vejen Kommune Det er besluttet, at alle skoler i Vejen Kommune arbejder med Vurdering for Læring. Alle skoler arbejder efter en fælles procesplan. Arbejdsgrupper.
IT-højskolen – E-Buss Knowledge Management Session 4 Miniprojektet Organisatorisk læring.
Fra kursus til lokal skoleudvikling – om og med medier 13. marts 2012.
Mediepædagogik og didaktik – i teori og i en pædagogisk praksis 13. marts 2012.
Mundtlig matematik eksamen
Samarbejde, læring og projektstyring (SLP)
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Institut for Socialt Arbejde, onsdag den 6. maj 2015
Netværksledelse i den offentlige opgaveløsning
Evaluering som et ledelsesredskab Doku:SEN. Hvorfor og hvordan? Udarbejdet af Toke Knudsmark, Varde Ungdomsskole.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
Præsentation af studieordning /vejledning. Studievejledning 2 Modul Vf8: Mentorskaber og mentorordninger ECTS-point: 5 Læringsmål: Viden Skal have indsigt.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Professionshøjskolen København AMU-afdelingen ved KSS Individuel kompetencevurdering Hvem: Døgninstitution med ca. 50 medarbejdere, alle medhjælpere og.
Indsæt hjælpelinjer til placering af objekter 1. Højre klik udenfor slidet og vælg ’Gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds ved ’Vis tegne- hjælpelinjer på.
Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene/valgfag I alt 20 uger.
OPLÆG TIL PRAKTIKVEJLEDERTRÆF SOSU NORD, EFTERÅR 2016.
Først: Uddannelsesspecifikt fag Senere: Grundforløbsprøve Kontor, Handel eller Detail.
Kompetenceudvikling – fokus på forberedelse og effekt
Almen didaktik Niels Grønbæk Nielsen.
Fagdidaktisk kursus i biologi
Digital præsentation som grundlag for den faglige samtale om projektarbejdet ved eksamen i dramatik.
Virksomhedssamarbejde
Infomøde om synteseopgaven
Prøven i Natur/teknologi
AT-EKSAMEN 2019 SSM 28. januar kl
Fra Videoklip med intro til modulet – pædagoguddannelsen
Præsentationens transcript:

M EDIEPÆDAGOGISK OG ORGANISATORISK VEJLEDNING Intro Rikke Schultz

Læringsmål Den studerende har indsigt i vejledningsmetodik og grundlæggende principper for organisations- og skoleudvikling samt undersøgelses- og evalueringsmetoder i forhold til skolens mediepædagogiske vejlednings- og udviklingsopgaver har viden om vejledningsfeltet i et socialiserings- og magtperspektiv kan anvende forskellige vejledningsmetoder i en mediepædagogisk sammenhæng, indgå i vejledningsforløb og hermed understøtte kolleger og lederes kompetenceudvikling kan udvikle, gennemføre og evaluere undersøgelser om organisationskultur og vejledningspraksis kan igangsætte, gennemføre, vurdere og begrunde egne vejlednings- og udviklingsopgaver i relation til det mediepædagogiske område og i relation til organisationsudvikling.

Mediepædagogisk og organisatorisk vejledning Mediepædagogisk vejledning: Om medier Med medier I medier Organisatorisk Vejledning Fremme undervisning med medier i organisationen

H VAD FORSTÅR I VED BEGREBET MEDIER ?

Indhold Beskrivelse og vurdering af egne vejledningserfaringer. Institutions- og organisationsteori med særlig relevans for de mediepædagogiske vejledningsopgaver i forbindelse med organisationsudvikling. Videns- og læringsteorier, der kan begrunde vejledningsopgaver med særlig henblik på det mediepædagogiske område. Mediepædagogiske vejledningsværktøjer i relation til skole- og kollegaudvikling inden for det mediepædagogiske felt. Analyser og vurderinger af kvantitative og kvalitative Undersøgelser med fokus på vejledningsopgaver. Redskaber til tilrettelæggelse, gennemførelse og analyse af en undersøgelse med tilknytning til det mediepædagogiske vejlednings- og udviklingsområde. Refleksioner over mulige vejlednings- og udviklingstiltag i forbindelse med egen praksis. Eksamensform Oplyses ved studiestart. Karakter efter 7-trinsskalaen

M INE FORVENTNINGER TIL JERES ARBEJDE At I gør jer nogle overvejelser over, hvordan nye medier eller nye måder at arbejde med “gamle medier” kan understøtte elevernes læring – så vi får en bedre skole At I undersøger jeres kollegaers brug af medier I dag At I gør jer nogle overvejelser over, hvordan I kan bidrage til nye måder at benytte medier på I skolen gennem kollegial vejledning At I øver jer I at anvende et digitalt vejlednings – eller videndelingsværktøj til kollegial vejledning

E KSAMENSFORM 5. Eksamen Eksamensform: En mundtlig prøve på grundlag af et praktisk produkt og et skriftligt oplæg Det skriftlige oplæg til mundtlig eksamen udarbejdes på baggrund af et praktisk produkt. Det skriftlige oplæg udarbejdes individuelt (max 5 sider) mens det praktiske produkt kan udarbejdes individuelt eller være et gruppefremstillet produkt. Gruppestørrelsen er på maksimalt 3 personer. Bedømmelsesskala: 7-trins-skalaen

Blik på UV-planen Materialer\Plan Aalborg final.doc Eksempel på en eksamensopgave