Årsplan – en kort en lang

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Portfolioeksamen Studieområde 2
Advertisements

AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Aftalen om et fagligt løft af folkeskolen
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Undervisning med Storyjumper
Almen studieforberedelse
Danskforløb i 10. klasse Gentofte Ungdomsskole
Sprog/billeder på Internettet
Temadag tirsdag d. 29. november Temadagens formål  At du opnår viden og indsigt som forudsætninger for personlig stillingtagen til spørgsmål der.
Skolereform august 2014………………
Den mundtlige præsentation/PowerPoint: Rammer
AT Opgaven  Du skal ud fra de overordnede problemstillinger for emnet Videnskabelige gennembrud og teknologiske landvindinger udforme.
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Et kursus om it som faglig udfordring og didaktisk mulighed for danskfaget. Ph.d. Jeppe Bundsgaard
Tysk i felten Fokus på udvikling af Interkulturel kompetence.
Ondskab
Temadage i kulturområdet Studieområdet del 1: 3 områder: Det samfundsøkonomisk/samfundsfaglige - område Det erhvervsøkonomiske område Sprog- og kulturområdet.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Fællesfaglig og faglig skrivning Ideer til sammenhæng Odense, oktober 2011 Birgitte Darger Det frie Gymnasium (i projekt med Ørestad Gymnasium)
Overskrift Max 1 linje v/Petrea Busck og Gitte Aagaard Hvad betyder skolereformen for færdselsundervisningen?
Praktikvejleder træf Tirsdag den 28/
Eksamen.
DREJEBOG: Titel på drejebog skrives her
klasse Livet på godt og ondt - Lidelsen - Adams Æbler
Bæredygtighed – Naturfag
Indsæt billeder Klik på ikonet og indsæt et billede Billedbanken findes her: f60c93adc/ Vælg layout 1.
Tak til Danmarks Lærerforening for samarbejdet
FFM og årsplaner Vemmedrup
Træning af mundtlighed årgang Fysik/kemi UL Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Sprog og International Virksomhedskommunikation engelsk, fransk, spansk og tysk Velkommen til brobygning 2010.
Modersmålsgruppen Klassematch A, B og C Tværgående temaer Almendidaktiske vurderinger.
EU-undervisning 2015 Anders Stig Christensen
INTERNATIONAL STRATEGI FOR RANDERSGADES SKOLE KØBENHAVNS KOMMUNES INTERNATIONALE PROFILSKOLE V. INTERNATIONAL KOORDINATOR, SIMON ASTRUP
SO1.6 (Det kulturelle område, del 2): SPROG OG KOMMUNIKATION
Læringsorienteret feedback og Den dynamiske årsplan
Dagens program Gennemgang af dagens/ugens program Oprettelse af blog
Målstyret undervisning
Dorthe Carlsen UC Syddanmark og Læremiddel.dk Esbjerg, 22.oktober 2014
Samarbejde og kommunikation på en arbejdsplads
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Tasks.
Læremidler til MADKAMP Kirsten Marie Pedersen UC Lillebælt/ Læreruddannelsen på Fyn.
Fælles Mål Landsforeningen af 10. Klasseskoler. Læringsmål.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
KNÆK KODEN. Tidsplan TidspunktAktivitet 12. april Information om intern prøve i Studieområdet Del 1 Lodtrækning om område i klasserne 29 april Valg af.
Danish Teenage Entrepreneur Temadag om grundfag - Fremmedsprog/engelsk - Steen Rørvang.
Workshop Fremmedsprog.  Eleverne skal fremstille en bordgrill i det fagspecifikke fag  Eleverne skal på fremmedsproget lave en fremstillingsbeskrivelse.
SKRIVEFAGET Modul 1: Skriveproces og struktur Lektion 1: Fase 1: Idéudvikling og fokus.
Forskellen mellem objektiv og subjektiv – en Padlet-opgave
KNÆK KODEN.
Skriveperiode (synopsis)
KNÆK KODEN.
Kompetence-, færdigheds- og vidensmål
Kompetence-, færdigheds- og vidensmål
Evaluering – det kræver læringsmål!
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Naturfag.
Mål Viden om og inspiration Kompetencer aktiviteter Evaluering
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Hvorfor dansk på GF1?.
Dansk på GF2.
KNÆK KODEN.
Innovation i Naturfaglige fag
Innovation i Naturfaglige fag
Læringsmål og niveaubeskrivelser
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
FÅ MEST UD AF DAGEN: UNDERVISNINGSMATERIALE (9. -10
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

Årsplan – en kort en lang Guidet tur på vidensportalen – www.ffm.emu.dk Læringsmålstyret undervisning – hvordan?

Årsplan – den korte Periode/ uger Mundtlig kommunikation Skriftlig kommunikation Kultur og samfund 1. periode Præsentation Færdighedsmål: Eleven kan give sammenhængende fremstillinger på basis af indhentede informationer Vidensmål: Eleven har viden om at søge og strukturere information Læsning Færdighedsmål: Eleven kan forstå hovedindhold af enkle, argumenterende tekster Vidensmål: Eleven har viden om enkle retoriske og argumentative virkemidler på engelsk Interkulturel kontakt Færdighedsmål: Eleven kan kommunikere om egne og andres kulturmøder Vidensmål: Eleven har viden om potentielle konfliktpunkter i kulturmøder Hvis du på din skole selv må bestemme, kan du lave en kort eller en længere grundig årsplan.

Årsplan – den længere Fokus – emne eller tema Ethos, pathos og logos https://www.youtube.com/watch?v=x4tTugqBkJU Artikler fra avisen ”NewTimes” december 2014 Omsatte lærings-mål for undervis-nings-forløb Eleven kan give en fremlæggelse i klassen på baggrund af sit arbejde og gøre brug af ethos, pathos og logos Eleven kan finde eksempler på brug af ethos, pathos og logos i en artikel Eleven kan kommunikere om bådflygtninges kamp for at komme til Europa i sin gruppe Tegn på læring Jeg kan, med støtte i noter, fremlægge 1-2 minutter om en bådflygtnings problemer med vægt på pathos Jeg kan, med støtte i noter, fremlægge 2-3 minutter om bådflygtninges generelle problemer med vægt på pathos og ethos Jeg kan, med (lidt) støtte i noter, fremlægge 3-5 minutter om bådflygtnings generelle problemer med vægt på pathos, ethos og logos Jeg kan læse og forstå noget af artiklen/hele artiklen og finde argumenter Jeg kan læse og forstå noget af artiklen/hele artiklen og komme med eksempler på brug af enten ethos, pathos eller logos Jeg kan læse og forstå hele artiklen og komme med flere eksempler på brug af ethos, pathos og logos Jeg kan fortælle min gruppe om en bådflygtnings problemer med vægt på pathos Jeg kan fortælle genrelt om bådflygtninges problemer med vægt på pathos og ethos i min gruppe Jeg kan fortælle generelt om bådflygtnings problemer med vægt på pathos, ethos og logos i min gruppe

Guidet tur på vidensportalen www.ffm.emu.dk Tip: alt, som er orange, kan du klikke på

Læringsmålstyret undervisning Træf valg Beslut hvilke kompetenceområder samt hvor mange kompetencemål du vil have i spil i et forløb (statisk) Udvælg færdigheds- og vidensmål for enten fase 1 eller fase 2 (statisk) Omsæt færdigheds- og vidensmålet til et eller flere mål for dit forløb (dynamisk) Formuler tegn på læring i tre niveauer til hvert af dine færdigheds- og vidensmål – i et sprog som dine elever kan forstå (dynamisk)

Læringsmålstyret undervisning Et eksempel Først udvælger jeg tre færdigheds- og vidensmål – et fra hvert af de tre overordnede kompetenceområder (statisk) Dernæst vælger jeg enten fase 1 eller fase 2 (statisk) Så omsætter jeg færdigheds- og vidensmålet til et mål for mit forløb (dynamisk) Til slut formulerer jeg tegn på læring i tre niveauer til hvert af mine færdigheds- og vidensmål – i et sprog som mine elever kan forstå (dynamisk)

Interkulturel kontakt fase 1 Læsning fase 1 Eleven kan forstå hovedindhold af enkle, argumenterende tekster Eleven har viden om enkle retoriske og argumentative virkemidler på engelsk I dette forløb sætter jeg dette færdigheds- og vidensmål i højsæde Skriftlig kommunikation Jeg finder materiale, som jeg synes, kan understøtte dette færdigheds- og vidensmål, som sam- tidig gør brug af ethos, pathos og logos Interkulturel kontakt fase 1 Eleven kan kommunikere om egne og andres kulturmøder Eleven har viden om potentielle konfliktpunkter i kulturmøder Kultur og samfund Præsentation fase 1 Eleven kan give sammenhængende fremstillinger på basis af indhentede informationer Eleven har viden om at søge og strukturere information Jeg vil gerne have at eleverne afslutter forløbet med en mundtlig præsentation Mundtlig kommunikation

Læsning Eleven kan forstå hovedindhold af enkle, argumenterende tekster Eleven har viden om enkle retoriske og argumentative virkemidler på engelsk Dette læringsmål omsætter jeg til: Eleven kan finde eksempler på brug af ethos, pathos og logos i en artikel Hertil opsætter jeg tegn på læring i tre niveauer: Jeg kan læse og forstå noget af artiklen/hele artiklen og finde argumenter Jeg kan læse og forstå noget af artiklen/hele artiklen og komme med eksempler på brug af enten ethos, pathos eller logos Jeg kan læse og forstå hele artiklen og komme med flere eksempler på brug af ethos, pathos og logos Jeg kunne godt have formuleret flere læringsmål til mit overordnede. Men det vælger jeg ikke at gøre.

Interkulturel kontakt Interkulturel kontakt Eleven kan kommunikere om egne og andres kulturmøder Eleven har viden om potentielle konfliktpunkter i kulturmøder Dette læringsmål omsætter jeg til: Eleven kan kommunikere om bådflygtninges kamp for at komme til Europa i sin gruppe Hertil opsætter jeg tegn på læring i tre niveauer: Jeg kan fortælle min gruppe om en bådflygtnings problemer med vægt på pathos Jeg kan fortælle genrelt om bådflygtninges problemer med vægt på pathos og ethos i min gruppe Jeg kan fortælle generelt om bådflygtnings problemer med vægt på pathos, ethos og logos i min gruppe

Præsentation Eleven kan give sammenhængende fremstillinger på basis af indhentede informationer Eleven har viden om at søge og strukturere information Dette læringsmål omsætter jeg til: Eleven kan give en fremlæggelse i klassen på baggrund af sit arbejde og gøre brug af ethos, pathos og logos Hertil opsætter jeg tegn på læring i tre niveauer: Jeg kan, med støtte i noter, fremlægge 1-2 minutter om en bådflygtnings problemer med vægt på pathos Jeg kan, med støtte i noter, fremlægge 2-3 minutter om bådflygtninges generelle problemer med vægt på pathos og ethos Jeg kan, med (lidt) støtte i noter, fremlægge 3-5 minutter om bådflygtnings generelle problemer med vægt på pathos, ethos og logos

Vælg to eller tre færdigheds- og vidensmål som du synes kan passe sammen i et forløb Omskriv færdigheds- og vidensmålene i et sprog så de passer til dit forløb Opsæt tegn på læring i tre niveauer til hvert af dine færdigheds- og vidensmål – i et sprog som dine elever kan forstå Overvej hvordan du vil formidle til dine elever hvad de skal kunne Evaluering