Velkommen til Lægedage

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den Danske Kvalitetsmodel
Advertisements

Social Kapital – rig på relationer
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
LinkedIn Intro.
Social kapital – rig på relationer
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Prioritering.
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
”Nu skal I få kreative ideer – som I kan og vil gøre noget ved”
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
Arbejdspladsudvikling
©Jenny Bohr – Til underviserne Denne kursusgang er planlagt som den første. Den skal bruges til introduktion og præsentation. Det er meningen.
Værdibaseret ledelse i almen praksis
Vi gennemførte en række interview ifm
FASE 3 FRA UDDANNELSESLÆGE TIL SPECIALLÆGE
UDVIKLINGSTRÆ PÅ EN UDDANNELSESINSTITUTION
Velkommen til Diplomuddannelsen i Ledelse
Hjælpemiddel under forløbet. •Kendt fra kunstnere, som en samlingsmappe over deres værker. •Vi bruger det her, som en samling over hvad du har lavet mens.
Vold og job Viden, inspiration og værktøjer : Velkommen 12.15: Hvad ved vi om vold og trusler? 12.50: Spil dig til en god dialog 13.20: Pause 13.35:
Udvikling og kvalitets sikring af sygeplejen i praksis
Mulernes Legatskole Trivselspolitik – attraktive arbejdspladser
Skolebestyrelsen  7 forældrerepræsentanter  2 medarbejderrepræsentanter  Alle skal udfylde en tavshedserklæring  2 elevrepræsentanter  Alle har stemmeret.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Highlights fra Lederpejling 6, 2008 Hovedrapporten kan læses på Undersøgelsen er gennemført som internetbaseret spørgeskema, der.
Samarbejde og ledelse i almen praksis
Græsrødderne Julie Westh Lauritsen Sosu-assistent
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Medarbejder i Undervisningsministeriet
Kvalitet i arbejdet med anbragte børn og unge
Hukommelsesklinikken
Sundhedsprofessionelles forståelser af patientinddragelse
Relationer – børn og voksne
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Vicedirektør Susanne Poulsen, Bornholms Hospital
Velkommen til konsulentuddannelsesdagen 18. marts 2010.
HR Løn og Personale Jørn Mørup
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
SAMARBEJDE I PALLIATIV MEDICIN
Status for regionsdannelsen - hvor er vi i Region Syddanmark Dansk Selskab for Medicinsk Prioritering, den 6. april 2006 I ndlæg v/sundhedsdirektør Jens.
Overvej spørgsmålet. Interview en makker
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Afdelingsledelsen Vision og værdigrundlag i Planlægningsområde Syd.
Det Sociale Kapitel
Gruppeudviklingssamtaler
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Lægedage Velkommen til Lægedage Datafangst for let øvede.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
PROJEKT DIN GODE UDSKRIVNING
Arbejdsmiljøet skabes hver dag i relationen og dialogen – det skal arbejdsmiljøarbejdet i Faxe Kommune afspejle Sikkerhedsleder/arbejdsmiljøkonsulent.
Sammenlægning af 2 institutioner
Kompetenceudvikling af kortuddannede på Den sociale Højskole i København 1.Præsentation af Den sociale Højskole som organisation 2.Historien om hvordan.
Velkommen til Lægedage
Danske Lægesekretærer
Jobudvikling og –glidning
Århus Universitetshospital Århus Sygehus Centernavn Afdeling Kompetenceudvikling Århus Sygehus.
INSTITUTLEDERFORLØB, KICKOFF 27. FEBRUAR 2012 AARHUS UNIVERSITET PROGRAM FOR KICK OFF-MØDE 1 Velkomst v. Lauritz B. Holm-Nielsen Præsentation af forløbet.
1 ▪ Sundhedsaftaler og forventninger til det fremtidige samarbejde  Sundhedsaftalerner er indberettet til Sundhedsstyrelsen.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Trepartsmidler FTF-området. Udgangspunktet De overordnede kriterier for fordeling af midlerne Kunne vi ”booste” regionen, så vi fokuserede på et bestemt.
Præsentation af egen institution En forudsætning for en konstruktiv erfaringsudveksling og sparring indenfor netværket er, at kendskabet til hinanden er.
LÆGEVAGTEN REGION MIDTJYLLAND
Fokus på Kerneopgaven Anders Seneca, Dogmekompagniet.
Velkommen Formålet med denne workshop er At teste forskellige former for teknologiunderstøttelse ved etablere af samarbejde på hospitaler. Målet med dette.
Velkommen Formålet med denne workshop er At teste forskellige former at teknologiunderstøtte etablere af samarbejde på hospitaler. Målet med dette er:
Drømmeskolen i fremtiden fra et lederperspektiv 10. Juni 2015 Thomas Smidt, skoleleder.
Kvalitetsarbejdet i speciallægepraksis - Hvorfor du’r DDKM? FAS Årsmøde Munkebjerg
Økonomi i hverdagen - grundviden for medarbejdere i fsb.
Forberedelse til kick off 7. december 2016
Kursus for nye efterskoleledere januar 2018
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Præsentationens transcript:

Velkommen til Lægedage Praksismanager Gevinst eller trussel Lone Oksen og Jeanette Oxholm

Plan for eftermiddagen Præsentation Jeres forventninger Roller som praksismanager og opgaver Diskussion Pause Interviews Udfordringer Opsamling

Lone Oksen Ansat som praksismanager i Rødding Lægehus siden januar 2012 Uddannet sygeplejerske siden 1993 Mor til to drenge Bor i Tønder

Jeanette Oxholm Praksismanager hos Lægerne Vedelsgade 1, 1. sal, Vejle Uddannet lægesekretær siden 1997 Gift og mor til 3 Bor i Børkop ved Vejle

Hvem er I? Hvad forventer I at få med herfra i dag? Håndsoprækning – sekretærer, sygeplejersker, læger andre? Susanne noterer evt. forventninger?

Forudsætninger/baggrund Har arbejdet på både på sygehus og i praksis Ansat på nuværende arbejdsplads siden 2001 Blev udnævnt som ledende lægesekretær i 2006 Blev udnævnt som praksismanager i 2009 Taget den grundlæggende og videre gående lederuddannelse

Forudsætninger/baggrund Sygeplejerske med primær erfaring fra sygehus Afdelingssygeplejerske på sygehus/privat hospital Ansvarlig for DDKM på privathospital Diplomuddannelse i ledelse (2007-2011)

Organisationsplan for Rødding lægehus 6 læger /kompagnoner praksismanager 4 sekretærer 2 sygeplejersker 2 bioanalytiker

Organisationsplan for lægerne Vedelsgade 1

Hvad handler det om Ledelse – drift – økonomi Koordinering af ansvars og arbejdsfordeling Hvor bevæger vi os hen, hvad er vores visioner og vores mål? ”Samle trådene” via møder, undervisning, andre Fællesnævner for beslutninger Omsorg for hinanden

Arbejdsopgaver: Personaleledelse Løn og regnskab Kommunikation ind og ud af huset EDB Og alt muligt andet 

Hvilke roller? Ansvar for kvalitet og udvikling i huset, herunder hvad sker der i og uden for huset. Sundhedsaftaler, akkreditering, datafangst/audits Ansvar for udvikling og trivsel blandt personalet, herunder MUS, kurser, undervisning og sociale arrangementer. Medansvarlig for drift/økonomi. Daglig leder, herunder arbejdsmiljø og sikkerhed.

Personaleledelse: Daglig ledelse af alt personale Arbejds- og ferieplaner for hele klinikken Personalemøde samt møder med de enkelte faggrupper. Planlægning af undervisning Varetage MUS med den personaleansvarlige læge Deltage i ansættelse af nyt personale

Kommunikation, trivsel og temaarbejde Kommunikation i huset Kommunikation ind og ud af huset Forsøge at ”have fingeren på pulsen” i forhold til ”hvordan har vi det?” Forsøge at være synlig og anerkende hinanden Vi arbejder som team

Løn og regnskab Følge overenskomster for alle ansatte Udfærdige ansættelseskontrakter og holde dem ajour Alt bogføring og klargøring til revisor Sygesikringsregnskab herunder returregninger

EDB Vedligeholdelse af hjemmeside/infoskærm og praksisintra Opdatering af procedurer Holde sig ajour med lægesystemet, FMK

Hvad tænker I? Kan det bruges i jeres praksis? Hvad tænker I? Hvilke udfordringer tænker I, er de største? Diskuter/kommenter med din sidemand i 10 minutter

PAUSE

Overvejelser ved ansættelse af praksismanager Visioner og mål for huset; husets funktion i forhold til krav/forventninger udefra? Arbejdsfordeling; hvilke opgaver hører til hvor? Husets størrelse Mellemleder ; kommunikation i huset, isolation, sparring Hvordan skal praksismanager aflaste andre i huset? Hvad er vigtigt at have med i rygsækken? Funktionsbeskrivelse Hvordan er kommandovejen Hvilke opgaver skal løses i fællesskab med evt chefansvarlig? Mulighed for sparring

Interviews fra lægehusene

Udfordringerne i vores hverdag Flere chefer Hvis man skal have fingrene i det hele, bliver det sårbart. Ingen patientkontakt og ikke en del af patientarbejdet. Hvem sparrer man med Hvordan er man en del af teamet? Flere chefer er en udfordring, hvis de alle vil have fingrene i det hele – go ide at få det fordelt. Det er en meget sårbar situation, hvis alt er samlet et sted, men gevinsten er nok meget større. Ingen direkte pt. kontakt, men du har jo alligevel fingrene i pt. via kvalitetsarbejde, regnskab  og daglig gang i huset. Jeg har altid sagt, at jeg ikke ville undvære pt. kontakten, men for mig har det givet mere ikke at have den ! Netværksgruppe (supervision) mulighed for sparring i situation pr. tlf. Vi arbejder jo stadig i teamet, selvom vi ikke altid er med i front, men arbejder jo i den grad for at tingene hænger sammen og alt alle kan passe deres arbejde.

Fremtiden Kan man overhovedet undvære en praksismanager/administrativ medarbejder på sigt? Praksis får flere og flere administrative opgaver.

Flere og flere krav til almen praksis Øget effektivitet Fokus på sammenhængende forløb Øget fokus på kvalitetssikring og kvalitetsudvikling Øget tilgængelighed Akkreditering Implementeringsopgaver

Opsamling Hvad tænker I? Fordele/ulemper ved funktionen? Hvad har I fået med herfra? Hvis I overvejer, at I kunne være varetage denne rolle, hvordan vil du så gribe det an?

TAK FOR I DAG Kom godt hjem. Kontakt os gerne for spørgsmål: Lone Oksen, lon@roedding-laegehus.dk Jeanette Oxholm, mail@75820455.dk Eller hvis I har lyst til at komme på besøg.