Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Forberedelse til kick off 7. december 2016

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Forberedelse til kick off 7. december 2016"— Præsentationens transcript:

1 Forberedelse til kick off 7. december 2016
Input til Innovationsstrategi for RSD REGION SYDDANMARKS INNOVATIONSUDVALG Forberedelse til kick off 7. december 2016 Fokus på sygehus-byggerier og offentlig privat innovation 16. Januar 2017 Min præsentation vil omhandle nogle af de områder, som vi arbejder med i Region Syddanmarks Innovationsudvalg. Udvalget beskæftiger sig med at kombinere regionens ansvar for udvikling af velfærdsydelser med den regionale udvikling, herunder erhvervsudvikling. Blandt andet igennem offentligt-privat samarbejde om erhvervsudvikling, sundheds- og velfærdsinnovation. Udvalget beskæftiger sig også med anlægsopgaver vedrørende kvalitetsfondsbyggerier og følger disse byggerier tæt. Endelig arbejder vi med mulighederne for at udvikle og implementere ny teknologi bl.a. i gennemførelsen af sygehusbyggerier.

2 Sygehusbyggerierne i Region Syddanmark
Regionen investerer 12 mia. i sygehusene Regionen bygger fremtidens universitetshospital i Odense Akutsygehusene i Kolding, Aabenraa og Esbjerg får store til - og ombygninger Svendborg, Sønderborg og Vejle sygehuse bliver specialsygehuse Alle sygehuse bliver forbedret Først lidt om de overordnede rammer for Region Syddanmarks somatiske byggerier og moderniseringer. Region Syddanmark investerer samlet set 12 mia. kr. i nybyggeri og ombygning. Formålet er at skabe tidssvarende rammer med fleksibel indretning, der tager højde for teknologiske muligheder og fremtidens patientforløb. Landkortet viser, hvordan regionen i de kommende år vil udbygge det syddanske sundhedsvæsen.

3 Nyt OUH Grund og byggeri Grundareal: m2 Bruttoetageareal: Somatik m2 + psykiatri: m2. I alt ca m2. Antal senge Samlet antal sengepladser: 837 Økonomi 6,5 mia. kr. somatisk hospital. 400 mio. kr. børne og ungdomspsykiatri, plus fælles funktioner. Hertil voksenpsykiatri som OPP: 250 mio. kr. Det største byggeri er Nyt OUH, som I nok er bekendt med. Byggeriet står klar i 2022, og kommer til at betyde helt nye rammer og tider for patienter, personale og borgere. Nyt OUH bliver med m2 det største nye sygehus i Danmark, som er bygget fra grunden på bar mark. Nyt OUH får udelukkende enkeltstuer med eget bad. Alle med udsigt til grønne områder. Nyt OUH får lette adgangsveje. Vejdirektoratet bygger ny motorvejstilslutning med forbindelse til Nyt OUHs ringvej og Sygehuset får 2 letbanestop. Nyt OUH bygges sammen med SDU i en nord- sydgående akse med højt specialiserede forskningsfaciliteter.

4 Offentlig privat innovation
Behandling hjemmefra For at lykkedes med de nye byggerier og optimere den generelle drift af regionens sygehuse har vi brug for viden og løsninger udefra. Vi vil gerne skabe de optimale rammer for samspillet mellem vores drift og virksomheder Virksomheder kan derfor henvende sig et sted og få hjælp og sparring Logistik Region Syddanmark har generelt et stort fokus på at skabe gode rammer for offentlig privat innovation. Vi er generelt åbne for at samarbejde med virksomheder for at hente ny viden og teknologi ind i driften. Vi er også afhængige af det. Blandt andet i forhold til at udvikle nye løsninger til at understøtte patienten i eget hjem (billede 1). Eks. er Nyt OUH dimensioneret med færre sengepladser end det nuværende OUH har i dag. Blandt ud fra en forventning om at telemedicin kan anvendes til behandling og monitorering i hjemmet. Det kan også være udvikling af nye logistikløsninger (billede 2), hvor man sammen med private virksomheder har testet logistik-systemer til de nye sygehuse. Region Syddanmark indgår derfor også i det fælles regionale En indgang-initiativ, som betyder, at virksomheder kun skal henvende sig et sted for at få hjælp og sparring til samarbejder med vores drift. Konkret er det Syddansk Sundhedsinnovation, der varetager denne opgave i Region Syddanmark.

5 International viden Region Syddanmark er udnævnt til 4-stjernet referencested for sund og aktiv aldring Platform for at fremvise best practise og hente ny viden hjem Fokus på at øge patientens mulighed for at tage medansvar for egen behandling Jeg havde i december fornøjelsen af – på Region Syddanmarks vegne – at modtage en pris fra Europakommissionen, som udnævnelse til 4-stjernet referencested for sund og aktiv aldring De fire stjerner er den højest opnåelige bedømmelse i Europakommissionens regi. Udnævnelsen betyder, at Europakommissionen kan referere til, og fremhæve, Region Syddanmark som en mønsterregion inden for sundhedsløsninger, der skaber sammenhæng for borgerne og bidrager til en god aldring. Vi vil blandt andet bruge det som platform for at fremvise best practise og hente ny viden hjem.


Download ppt "Forberedelse til kick off 7. december 2016"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google