FOLKEBIBLIOTEKET SOM LÆRINGSINSTITUTION FRA EVENT TIL DRIFT BIBLIOTEKERNE - INDGANGEN TIL LÆRING DB - DEN 1. DECEMBER 2014 1.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
- ”Digitalt medborgerskab” – om bibliotek og borgerservice som kulturkonvergens eller konvergenskultur.
Advertisements

Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
22. juni 2014 Status på projektet ’Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært’
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Status IT. Vognparken Computerlokaler: 39A: 24 computere fra : 21 computere fra 2005 og 6 computere fra 2007 Biblioteket: 2 computere fra 2005.
Implementering af folkeskolereform
PwC Hvad arbejder sporene med i foranalysen? Foranalysearbejdet foregår i tre spor: Struktur og jura sporet, økonomi sporet samt teknik sporet. Sporene.
VELKOMMEN TIL FORÆLDREMØDE. REFORMENS MÅL ER: • AT GØRE FOLKESKOLEN ENDNU BEDRE OG UDFORDRE ALLE ELEVER, SÅ DE BLIVER SÅ DYGTIGE, SOM DE KAN • AT HÆVE.
Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov STU-Træf 1. december 2009
Formandens mundtlige beretning. ET FORRYGENDE ÅR - MED BIBLIOTEKERNE PÅ DAGSORDNEN.
Møde med KKR den 28. august 2012 Oplæg v/ Johannes Flensted-Jensen & Harald Mikkelsen.
Opsamling >> Direktør i Danmarks Biblioteksforening Michel Steen-Hansen >> Sekretariatsleder i Dansk Folkeoplysnings Samråd Trine Bendix Knudsen Rum for.
Gruppe - Hvidovre. Information og kommunikation Formålet er at fremme informationen og kommunikationen mellem de to institutioner og gøre børnene og de.
Egebjergnettet Stiftende Generalforsamling for den midlertidige forening 24 oktober 2005.
Danskernes Digitale Bibliotek Danmarks Biblioteksforenings årsmøde 30
Projekt - mobil interaktion i det fysiske og virtuelle biblioteksrum.
LENA LINDENSKOV LEKTOR AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) 5. FEBRUAR 2014 UNDERVISNINGSFORSØGETS RESULTATER LENA LINDENSKOV.
Inspiration og viden i din hverdag RANDERS BIBLIOTEK.
DDB Hindsgavl den 26. maj 2011 René Birkemark Olesen
Bestyrelsesmøde 30. september 2013 Stavnsholtskolen Folkeskolereform – de helt overordnede rammer.
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Styringskrav for jobcentre
Konsulent Niels Philip Jensen
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Kontaktforældremøde 20. marts maj 2012OS - Kontaktforældremøde: Støtte læring2 Mål og agenda Mål Kontaktforældrerne har opdateret viden og forståelse.
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
- med nedslag i fremtiden Formandens beretning.
Samarbejde mellem folkeoplysning og biblioteker I perioden 31. marts til 14. april 2011 blev landets kommuner spurgt om hvilke former for samarbejde der.
Folkebiblioteket i folkeskolen Nedslag i gode eksempler….. Se mere på db.dk/folkeskoledb.dk/folkeskole Michel Steen-Hansen db.dkdb.dk Danmarks Biblioteksforening.
EUD reform konference 16. september 2014
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
Østjysk rapport om udligning og tilskud Seminar om udligning den 26. April 2010 Job og Økonomidirektør Asbjørn Friis Jensen, Favrskov.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
SamfundsCup TIDSPUNKTPROGRAM Indtjekning og velkomst samt kort præsentation af SamfundsCup, årshjul og årets tema ved projektledere.
Folkeskolens uddannelsesøkonomi Skolerigsdag den 13. januar 2011 Jan Olsen, Cheføkonom i KL Erik Christensen, Borgmester i Nyborg Kommune.
State of the union INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING.
Fundraising og biblioteker – europæiske perspektiver Hvorfor indgå i EU-projekter? Tine Vind, Kulturstyrelsen Kontorchef for Biblioteker November 2014.
1 Folkebibliotekernes it-læringsaktiviteter set fra staten Internat 29. november 2012 for Digitale kontaktpersoner i Roskildes CB område Jonna Holmgaard.
Landsbyggefonden – nye krav og procedurer
Projekt - mobil interaktion i det fysiske og virtuelle biblioteksrum.
v/ Jakob Harder, vicedirektør Undervisningsministeriet
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 1. DECEMBER 2014 BERGEN PROFESSOR MICHAEL SVARER AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES INSTITUT.
Kvalitetssikring af lærerpræstationer - Hvordan?
Fra model til effekt Metodisk kompetence- udvikling i det nye bibliotek 31.August 2012.
Fleksibel biblioteksbetjening Middelfart
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
brugerinddragelse i Danmark
Det politiske arbejde med udvikling af folkeskolen i Esbjerg kommune
Dialogmøde 17. januar 2011.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
 1. Velkomst og præsentation  2. Kort gennemgang af reformen  3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen  4. Skolebestyrelsen  5. Farvel Velkommen.
Implementering af Fælles Medicinkort i kommunerne
Randers Fjord kommende Naturpark.
Vis hjælpelinjer; hjælp ved placering af billeder og objekter: 1.Højreklik på den aktuelle side og vælg ’Gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds ved ’ Vis’
Lokaldrevet udvikling. Strategi Et Vendsyssel - i balance. LAG Nords væsentligste opgave er at sikre bosætning i hele aktionsgruppens område. Det er derfor.
Bibliotekerne i Vejles CB-område? Udgangspunktet Kulturstyrelsen Central- bibliotekerne Kulturministeriet Finansministeriet Det kommunale,- politiske-
FOLKEBIBLIOTEKET SOM LÆRINGSINSTITUTION FRA EVENT TIL DRIFT BIBLIOTEKERNE - INDGANGEN TIL LÆRING DB - DEN 17. APRIL
Pædagogisk Rådsmøde F olkeskolereform 6. Februar 2014.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Et fagligt.
En tidlig og intensiv indsats Syddanmark, Fredericia, juni 2008
Hvorledes sikrer vi at indfri den enkelte elevs potentiale bedst muligt? - Elevernes faglige udvikling på Søgårdsskolen – er der plads til forbedringer.
Investering i skoletoiletter
Lotte Hviid Dhyrbye Tænketanken Fremtidens Biblioteker
It i folkeskolens matematikundervisning
Hvorledes sikrer vi at indfri den enkelte elevs potentiale bedst muligt? - Elevernes faglige udvikling på Søgårdsskolen – er der plads til forbedringer.
Ambition: Flere skal vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse.
Præsentationens transcript:

FOLKEBIBLIOTEKET SOM LÆRINGSINSTITUTION FRA EVENT TIL DRIFT BIBLIOTEKERNE - INDGANGEN TIL LÆRING DB - DEN 1. DECEMBER

2 41,5 mia. contra 2,5 mia skoler contra 98 biblioteker elever

BIBLIOTEKERNE - INDGANGEN TIL LÆRING DB - DEN 1. DECEMBER skoler elever 475 klasser ½ milliard

BIBLIOTEKERNE - INDGANGEN TIL LÆRING DB - DEN 1. DECEMBER Det lange træk: -interessenter/organisering -kompetencer/indhold/relevans -forretningsmodeller

BIBLIOTEKERNE - INDGANGEN TIL LÆRING DB - DEN 1. DECEMBER Interessenter: Er det her et eksklusivt anliggende for lærere og bibliotekarer? Eller rettere er det her primært et folkebiblioteksprojekt? Eller rettere rettere: hvorfor er det her ikke et politisk og et forvaltningsmæssigt projekt? Udfordringer: Hvilke afgørende aktører mangler vi – og hvordan inddrages de? Hvad betyder ”et formaliseret samarbejde” helt konkret? Hvordan designer vi en formaliseret, national samarbejdsmodel. Hvad gør vi ved en lovgivning, som er imod os!

BIBLIOTEKERNE - INDGANGEN TIL LÆRING DB - DEN 1. DECEMBER Kompetencer/indhold/relevans: Hvordan undgår vi at blive dårlige kopier af skolelærerne? Hvordan bliver vi et relevant element i skoleåret? (år efter år) Hvordan bliver vi relevante for eleverne og lærerne? Udfordringer: Definition af biblioteksdidaktikken. (Didaktik=Mål, indhold, metode) Fokus på Biblioteksdidaktikkens emnemæssige område? (digital dannelse, kulturforløb) Hvordan bringer vi vores fysiske trumfkort ind i spillet om læringen?

BIBLIOTEKERNE - INDGANGEN TIL LÆRING DB - DEN 1. DECEMBER Forretningsmodeller: Skal den her indsats udelukkende betales af folkebibliotekerne? Hvilke prioriteringer er folkebibliotekerne villige til at foretage? Hvilke prioriteringer er folkeskolerne villige til at tage. Udfordringer: Finansiering af folkebibliotekernes læringsindsats. Designe en formaliseret national forretningsmodel.

BIBLIOTEKERNE - INDGANGEN TIL LÆRING DB - DEN 1. DECEMBER Hvad nu? – første ting først! At samle op på de mange forsøg der er gennemført mellem folkeskole og folkebibliotek, men henblik på at skabe beskrivelser af bæredygtighed for at de kan sættes i drift inden for de nuværende økonomiske rammer. Der nedsættes en arbejdsgruppe til særligt at arbejde med dette, samt finde samarbejdsparter med samme mål.

BIBLIOTEKERNE - INDGANGEN TIL LÆRING DB - DEN 1. DECEMBER MODELLEN for drift på 3 niveauer: best practice på baggrund af empiri 1.Organisatorisk/formaliserede rammer/politisk 2.Mål, indhold, metode, relevans (didaktikken) 3.Finansiering (forretningsmodel)

BIBLIOTEKERNE - INDGANGEN TIL LÆRING DB - DEN 1. DECEMBER Fire konferencer planlægges og afvikles i et fællesskab mellem Kulturministeriet og Undervisningsministeriet. De første konferencer afholdes hhv. 22 januar og 16. februar De to sidste forventes afholdt ultimo Samarbejde med Karen Myhre Jensen om analyse af ”Idekatalogen” Udvikling af den politiske dimension i forhold til folkebibliotekets læringsindsatser. Samarbejde med Centralbibliotekerne og Kulturstyrelsen om et læringsfremstød med DB som den politiske dimension. Ny tænketank (bruger)undersøgelse med fokus på læring evt. i samarbejde med ovenstående partnere. Aktivering af lokalpolitikerne, skolecheferne, kulturcheferne og bibliotekscheferne (evt. BF) på årsmødet. Udvikling af model for og elementer i en biblioteksdidaktik sammen med ???????

BIBLIOTEKERNE - INDGANGEN TIL LÆRING DB - DEN 1. DECEMBER