Afprøvning og dokumentation af Åben Dialog som metode

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
Advertisements

3. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 20.maj 2010 Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
Værktøj til CSR-dreven innovation Der skal udvikles et nyt værktøj til CSR-dreven innovation. Vores mål er, at værktøjet skal inspirere og hjælpe danske.
22. juni 2014 Status på projektet ’Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært’
KAN MAN VÆKSTE PÅ DET SPECIALISEREDE SOCIALOMRÅDE MED RESPEKT FOR KVALITET OG SAMARBEJDE?
Socialstyrelsens nye vidensnotater
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Implementering af folkeskolereform
Udvikling af dommerstrukturen i Dansk Hockey Union Alignment med FIH Umpiring Boost Programme Annemarie Haahr Kristensen og Henrik Ehlers efterår.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Økonomien i det boligsociale arbejde Bo Andersen Konsulent Boligsocial Funktion.
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Udvikling og implementering af en kommunal model for
Aalborg Universitet og Aalborg Kommune.  Gearing af organisationen til at understøtte et højt specialiseret neurofagligt niveau i kommunen gennem målrettet.
Cuneco – en del af bips.
Velkommen til workshoppen Blindgyde eller karrierevej - kundecentret som en integreret del af koncernen Drivsel – drift og trivsel i call centre konference.
Merlivs seminar 27. August 2008
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Kort statusopgørelse til styregruppen Efterår 2013 Projekttitel: 1
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
24. januar CFU OK 08 Delforlig - staten Attraktive arbejdspladser Fokus på samarbejde, kompetenceudvikling og arbejdsmiljø.
Førledelse i CBUS. 2 ▪ Førledelse  Institutionslederkredsen besluttet i efteråret 2008 at arbejde med.
Den Danske Kvalitetsmodel
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Bekymringsmærker og kontaktvejleder.
VVM redegørelsen - hvordan arbejder vi for en højere kvalitet? FREMTIDENS KVALITETSSIKRING: HVAD VI VED STØTTER KVALITET Miljøvurderingsdag
Fælles vejlederdag 7. juni Indtil nu! 24. – 28. januar 2011: Besøg i Skotland. 24. marts 2011: Fyraftensmøde – inspiration. 8. – 9. august 2011:
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
April 2014 AARHUS UNIVERSITET HVAD SKAL DER TIL FOR AT LØFTE KVALITETEN OG EFFEKTEN AF KOMMUNERNES BEHANDLINGSTILBUD Birgitte Thylstrup, Center for Rusmiddelforskning,
God dokumentation og evaluering – hvordan?
v/ kontorchef Britt Bergstedt, kontor for socialpsykiatri
SIP - BOSTED - INDIVIDUELLE PLANER
Socialstyrelsens kriminalitetsrådgivning og indsats på bandeområdet
1 Marianne Tewes, Hjertecentret Implementering af en klinisk retningslinje – effekt af et uddannelses- & træningsforløb for erfarne sygeplejersker Dokumentationskonference.
Landsbyggefonden – nye krav og procedurer
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
”Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært” ”RKV i Region Midtjylland” Mandag den 24. november 2014.
Fra model til effekt Metodisk kompetence- udvikling i det nye bibliotek 31.August 2012.
ELSE ELLY THØGERSEN UDDANN AARHUS UNIVERSITET UDDANNELSE I DEN NYE ØKONOMISTYRINGSMODEL 1.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Faglige kvalitets- oplysninger 15. januar Faglige kvalitetsoplysninger - formål At udvikle og afprøve et katalog af syv redskaber for at Understøtte.
Seminar 6 – Arbejdsmiljøledelse
Organisationsudvikling Odense Zoologiske Have 1.Analyse af den eksisterende organisations-struktur 2.Oplæg til eventuelle ændringer i strukturen 3.Udarbejdelse.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Rehabilitering Samordningsudvalgsmøde
Det Nationale Exitkontaktpunkt Socialstyrelsen, 23. maj 2016.
Udbredelse af telemedicin til borgere med KOL - ØA16-aftale mellem regeringen, Danske Regioner og KL Bilag 7b Præsentationsslides til brug i landsdelsprogrammerne.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Beskæftigelsesregion Midtjylland Møde om det kontrollerede forsøg Mentor til udsatte unge torsdag den 24. maj 2012.
Forløbsbeskrivelse for indkaldelse til og afholdelse af koordinerende møde Kontakt til borger – Kender borger tovholder?
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
Kvalitet i Dagplejen Christina Barfoed-Høj, specialkonsulent, Socialministeriet. 18. maj 2010.
Lær at tackle job og sygdom Lea Hegaard chefkonsulent, Komiteen for Sundhedsoplysning Malene Norborg senior projektkoordinator, Komiteen for Sundhedsoplysning.
KONTROLLEREDE FORSØG EVALUERING AF MENTORFORSØGET 2013 JOACHIM BOLL Alternative title slide.
Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
(Hvordan) bringer Peer-støtte recovery ind i organisationerne
Tværfaglig, tværorganisatorisk og tværsektoriel arbejde.
Værdi- og målsætningsproces Espergærde Skole
APV, TRIVSEL OG SOCIAL KAPITAL 2017
Rammeaftale 2018 – Baggrund og opstart
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
AP-Møller projekt: Øget læring og inklusion gennem synlige mål og kvalificering af praksis i skolen – Læring, der ses Pia Gelardi og Julie Aarø-Hansen.
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Nationale puljeprojekter efter Servicetjekket Status pr
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Præsentationens transcript:

Afprøvning og dokumentation af Åben Dialog som metode

Baggrund Psykiatriudvalget har i deres rapport blandt andet fokus på Åben Dialog KL og Socialministeriet havde fokus på Åben Dialog 19 M puljen sætter fokus på afprøvning af dokumenterede metoder. Kommuner spørges om hvilke metoder de gerne vil arbejde med, og Social Færdighedstræning og Åben Dialog valgtes SFT er allerede dokumenteret og evidensbaseret i mange sammenhænge. Der gennemføres RCT studie af SFT. Det blev ikke vurderet at Åben Dialog som metode var klar til RCT. I stedet gennemføres en anden form for analyse ”Contribution analysis”

Målgruppe for Åben Dialog i projektet

Deltagende kommuner Fem kommuner deltager i projektet Frederiksberg Ballerup Fåborg-midtfyn Herning Aarhus Derudover er der etableret samarbejde med psykiatrien og andre relevante samarbejdspartnere (fx beskæftigelsesområdet)

Åben Dialog som metode Åben Dialog levede i udgangspunktet ikke op til Socialstyrelsens krav og ønsker til en metode: Der var ikke en klar metodebeskrivelse – i hvert fald på dansk Der manglede fidelitetsskema og fidelitetskrav Der manglede en manual Der manglede en kort målrettet uddannelse af medarbejdere Der var lavet studier af Åben Dialog i forhold til effekten heraf, men ikke mange og ikke store

Udarbejdelse af manual Formålet med manualen: Fælles forståelse af hvad et ÅD forløb (netværksmøde mv.) omfatter Fælles forståelse af processen i de enkelte faser Brug af manualen Hjælp til nye medarbejdere Støtte for mere erfarne medarbejdere Udarbejdelse af manualen Workshop med centrale personer der har arbejdet med Åben Dialog Litteraturstudie Justering af manualen i den indledende projektfase

Manual for Åben Dialog Består af to dele: Om metoden Manual Selve manualen præsenterer et forløb i 5 faser, fra opstart over netværkskortlægning, planlægning og afholdelse af netværksmøde til afslutning Hver fase indledes med en forklaring i forhold til hvad formålet er.

Indhold i manual for ÅD

ÅD manual

Evaluering af Åben Dialog

Kompetenceudvikling Tilrettelæggelse af at korterevarende uddannelsesforløb der sikrer at medarbejderne har de kompetencer der er nødvendige for at planlægge og gennemføre netværksmødet jf. manualen Beskrivelse af hvordan medarbejderne er blevet opkvalificerede, herunder hvad der er arbejdet med og hvordan Certificering af medarbejderne i foråret 2015. Viser at man kan gennemføre Åben Dialog netværksmøde med fidelitet (som beskrevet)

Evaluering af Åben Dialog Effekten undersøges ved at: måle trivsel og recovery før og efter forløbet, samt ved hjælp af registertræk (indlæggelse, støttebehov mv) Casestudie af 10 borgere der har været gennem forløb, hvor der inddrages interview med borgere, netværksdeltagere mv. Derudover anvendes observation (video) Audit på 2-3 cases, hvor det undersøges effekten undersøges, hvor et auditpanel vurderer om eventuelle effekter skyldes Åben Dialog eller evt. andre faktorer Derudover tillempet kontrolgruppe Implementeringsevaluering: Har fokus på om der er gennemført Åben Dialog med fidelitet Konteksten for indsatsen evalueres (organisation, ledelse, kompetencer) Økonomiske konsekvenser Økonomiske omkostninger i forhold til implementeringen og driften af Åben Dialog

Indsatsteori for Åben Dialog

Tidsplan September 2014 – Opstart af netværksmøder Primo 2016 – midtvejsrapport Primo 2017 – Endelig afrapportering Manual og yderligere information: http://socialstyrelsen.dk/udsatte/sindslidende/social-faerdighedstraening-og-aben-dialog-19m