Synopsis VIP13 HH3.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Krav til informationsformidling
Advertisements

Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.
Metode i AT Religion.
Det Internationale Område Studieområde 3/
Skriftlige opgave kom IT
Almen studieforberedelse
3/1 – 15/1: Synopsis og AT-eksamen
Almen Studieforberedelse på RG efterår Almen Studieforberedelse Oplæg til AT-forløb med emnet: Sandt-Falsk.
(I bedes sætte jer gruppevis) © SLP-gruppen, Aalborg Universitet
Det Internationale Område
Retorik og eksamen - den mundtlige eksamen i samfundsfag
Den mundtlige præsentation/PowerPoint: Rammer
DEN 3-delte prøve: Den skriftlige synopsis Den mundtlige fremlæggelse
Rasmus Damsø Johansen og Søren Menzer
MUNDTLIG FREMSTILLING
AT Opgaven  Du skal ud fra de overordnede problemstillinger for emnet Videnskabelige gennembrud og teknologiske landvindinger udforme.
BA-projekt 2014 Krav før I går i gang Tidsfrister Eksamensbestemmelser
Praktisk om opgave og oplæg
Faglige mål for AT – forskellige metoder til komplekse problemer
MUNDTLIGT krav – form – indhold
PRAKTIK SOM GYMNASIELÆRER MIDTVEJSMØDE
Synopsis VIP3/2012.
Insidere og outsidere – den danske models rækkevidde Eksamensform og tips til eksamen og opgaver Steen E. Navrbjerg Dias 1.
AT9 - 2g April-maj 2007 Formalia 16 moduler 4 timers elevtid Der arbejdes individuelt, i par eller i grupper (max 4 medlemmer) Individuel fremlæggelse.
En kogebog Synopseprøven i dansk.
december 2010 Dansk-historie opgave. Store skriftlige opgaver 2.g: dansk-historie opgave (intro) 2.g: SRO (mini SRP) 3.g: SRP/AT.
Formalia ved opgaveskrivning
Skriftlighed i biologi
1 PROJEKTFORMIDLING 6 mm i SLP Lars Peter Jensen © SLP-gruppen, Aalborg Universitet.
 1. lektion › Oplæg om synopsis › Oplæg om den individuelle fremlæggelse, vejledning og godkendelse af problemformulering i uge 6  2. lektion › Oplæg.
Eksamen psykologi synopsis synopsiseksamen 2013.
Det Internationale Område
Studie rapport opbygning
Det Internationale Område DIO  En samling materialer – udarbejdet individuelt eller i gruppe -, der dokumenterer din læreproces, din faglige udvikling,
HVAD ER EN PROBLEMFORMULERING ?
Skrivning af SRO 3-5.maj 2010.
Skrivning af SRP december Store skriftlige opgaver 2.g: dansk-historie opgave (intro) 2.g: SRO (mini SRP) 3.g: SRP/AT.
Almen Studieforberedelse Orientering tirsdag den 29. januar 2013.
Fællesfagligt emne: Fra Osmannerriget til det moderne Tyrkiet
SO1.6 (Det kulturelle område, del 2): SPROG OG KOMMUNIKATION
Almen Studieforberedelse Orientering mandag den 31. januar 2011.
SKABELON.
KNÆK KODEN Opgave 1. Erhvervsøkonomiske område opgave 1 Med udgangspunkt i en af dig valgt virksomhed skal du udarbejde en økonomisk analyse af den valgte.
Intern mundtlig prøve Skriveperiode (synopsis) Vejledning Område, opgave, fag Dansk, engelsk, fransk/tysk/spansk Sprog, kommunikation & kultur Samfundsfag,
Munkensdam Gymnasium efterår Opgaven: 1. trin i en tretrinsraket med indbygget progression  Efterår 2012: En opgave i en faglig problemstilling.
Almen Studieforberedelse Orientering tirsdag den 27. januar 2015.
Den faglige opgave Mini-srp. Hvad er mini-srp? Formålet med mini-SRP er at træne det at skrive en tværfaglig, argumenterende opgave. Der er i dette.
Kronik EKSAMENSGENRE I SKRIFTLIG DANSK. Genren kronik  Læs om genren her: Se også.
Studieretningsprojekt. SRP Skrives i ét af de studieretningsfag, eleven har på A-niveau, samt et fag på mindst B-niveau Lærerne udleverer en opgaveformulering.
Danskopgaven Struktur. Opgavens struktur (Forside(r) Indholdsfortegnelse) Indledning – hoveddel – Konklusion (Fodnoter Litteraturliste evt. bilag) 5-7.
Få mest ud af opgaveskrivningen: For-arbejdet Opgaveformuleringen
SRO SKRIV!.
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
Skriveperiode (synopsis)
Studieretningsprojektet!
Teoretisk pædagogikum
StudieRetningsOpgaven
Velkommen til Metode i DIO.
AT-eksamen 2018.
StudieRetningsOpgaven
MUNDTLIG FREMSTILLING
Krav til informationsformidling
SRO 2018 hHx.
StudieRetningsOpgaven
SRO SKRIV!.
AT-eksamen 2019.
Skrivedag 7: Resumé, konklusion og henvisninger
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Introduktion til mini-SOP 3. hhx
Præsentationens transcript:

Synopsis VIP13 HH3

Synopsis i VIP …. og DIO Skriftlig fremstilling i sammentrængt og komprimeret form Samme krav som til en skriftlig rapport ift.: Problemformulering - hovedspørgsmål Opbygning Taksonomiske niveauer Anvendelse af faglige metoder og studiemetoder Selvstændighed Faglig dybde Formalia Dokumentation (kilder, noter, litteraturliste mv.) Skriftligt oplæg til DIO-eksamen til sommer. Alle guldkorn og pointer skal inkluderes i synopsen – i koncentreret form. Ifm. en mundtlig fremlæggelse – eks. DIO-eksamen - bør disse guldkorn udfoldes/uddybes/eksemplificeres yderligere. IKKE en mini-rapport.

Disposition Forside Indholdsfortegnelse Indledning og problemformulering Behandling af faglige problemstillinger Konklusion Metodeovervejelser og refleksion Kildefortegnelse Evt. bilag

Forside Kopi af blanketten med jeres godkendte problemformulering + underskrifter fra 2 faglærere. Jeres egen forside skal indeholde: Jeres navne Klasse Skolens navn Dato De 2 fag I har valgt Emne / titel Navnene på de to vejledere, som har godkendt jeres problemformulering. Der skal ikke sidetal på forsiden. Tæller ikke med i det samlede sideantal.

Indholdsfortegnelse Særskilt side – lige efter forsiden Alle synopsens overskrifter / underoverskrifter Sidehenvisninger Præcise og sigende overskrifter på flere niveauer Afspejler synopsens fremgangsmåde Kommer ”logisk” fra et element til det andet. Tæller ikke med i det samlede sideantal Der skal ikke være sidetal på indholdsfortegnelsen.

Indledning + problemformulering Indeholder en præsentation af emnet og problemstillingen i jeres synopsis. præsenterer en faglig/saglig begrundelse for, hvorfor emnet er relevant/interessant/aktuelt at beskæftige sig med. Jeres faglige undren Leder naturligt op til jeres problemformulering. Problemformuleringen SKAL inkluderes og bør være klart markeret. Metodisk fremgangsmåde: Hvordan vil I besvare problemformuleringen? (teorier, kilder, modeller, metoder) Synopsens opbygning Evt. afgrænsning

Besvarelse af problemformulering Behandling af de faglige problemstillinger: Redegørelse/beskrivelse Analyse Vurdering Koncentreret/komprimeret form af en rapportanalyse. Samme krav som til en rapportanalyse mht.: Faglig dybde Selvstændighed Faglig argumentation Anvendelse af faglig viden og faglige metoder, begreber og teorier.

Metodeovervejelser og refleksion Begrundelse for valg af fag og deres metoder: Hvordan adskiller fagene sig metodisk? Hvad betyder disse forskelle for de resultater I er nået frem til? Hvordan/hvorfor er netop disse to fag egnede til at besvare jeres problemformulering Hvad ville det betyde for vores resultater/konklusion, hvis I havde skiftet ét af fagene ud? Begrundelse for valg af faglige redskaber Hvilke teorier/modeller/værker/kilder mv. har I valgt at bruge? – hvorfor er netop disse relevante/anvendelige til besvarelse af jeres problemformulering? Svagheder, skævvridning og andre kritiske aspekter ved de anvendte teorier.

Konklusion TAGER KLART AFSÆT I PROBLEMFORMULERINGEN OG SVARER PÅ PROBLEMFORMULERINGENS HOVEDSPØRGSMÅL Kan indledes med at svare på det beskrivende/redegørende afsnit, derefter det analyserende afsnit og endelig det vurderende afsnit. Til sidst skal der være fokus på hovedspørgsmålet Svaret på hovedspørgsmålet behøver ikke være sort-hvid eller give et ja-nej svar. Nuancerede ”på-den-ene-side-og-på-den-anden-side” konklusioner er ligeså gode. Konklusionen kan afrundes med at formulere spørgsmål til videre undersøgelse inden for emnet (perspektivering).

Kilder Husk dokumenterende fodnoter. Litteraturliste Angiver hvilke kilder I har brugt. Se HHX-håndbogens afsnit om brug af kilder (se Formalia side 39). Litteraturliste Særskilt side Indgår ikke i det samlede sidetal. Se HHX-håndbogen for krav til opstilling af litteraturliste Vær generelt opmærksom på kildernes troværdighed og anvendelighed. Husk kildekritik!

Krav til formalia Omfang: 3 – 5 normalsider Margener excl. bilag, litteraturliste, forside, indholdsfortegnelse Margener Sidehoved se synopsisvejledning på hj.siden + Formater HHX-håndbogen Skrifttype,-str.

Form Da jeres synopsis skal kunne læses og bedømmes særskilt, er det vigtigt, at en udenforstående (fx. eksaminator til DIO) kan følge jeres tankerække. Der er forskellige traditioner i de enkelte fag: Sprogfag/dansk: analyse formidles i en sammenhængende tekst med argumenter og ræsonnementer . IØ: årsagssammenhænge i en analyse kan illustreres med begreber, stikord og nøgletal, der kort begrundes. Samtidshistorie: ofte en blanding af de to ovennævnte former: redegørelse i punktform, analyse/vurdering: ofte mere sammenhængende tekst. I bør vælge den form, som passer bedst til de fag, I har valgt til jeres synopsis. I skal generelt kun bruge punktform, hvis I uddyber hvert punkt med en hel sætning. Mere eller mindre løsrevne stikord er derfor ikke hensigtsmæssigt.