Workshop om organisatoriske udfordringer & strukturelle løsninger v/ projektleder Helle Stuart.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Foreningsudviklingstesten
Advertisements

De fire trin - sådan kan man arbejde med tobaksforebyggelse og holdninger på væresteder og bosteder Velkommen til denne workshop, hvor jeg vil præsentere.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KORT TIL HANDLING - PSYKISK ARBEJDSMILJØ I SYGEPLEJEN.
Region Hovedstadens Inspirationsseminar 30. april 2014 Din Gode Udskrivning i psykiatrien – et samarbejde mellem tidl. patienter, pårørende og medarbejdere.
Projektleder: Klavs Serup Rasmussen Oplæg ved Kirsten Elise Hove
Trivselspolitik på Løsning Skole
De næste 3 timer skal I Til gavn for jeres mission - beboerne
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Opbygning af kapacitet til det videre arbejde med tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte borgere Resultater fra den eksterne evaluering af projekt Røgfrihed.
Omsorg sundhed eller samvær? Rehne Christensen filosofisk firma
Sundhed på arbejdspladsen
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
Digitalisering i Praktiken Workshops den 9. februar 2007
Opfølgningsdag for rygestoprådgivere
Kontaktforældre - et vigtigt led mellem skole og forældre Kontaktforældrene er et vigtigt led mellem skole og forældre. Kontaktforældrene repræsenterer.
Center for Frivilligt Socialt Arbejde Samarbejde og partnerskaber Oplæg til Kalundborg Kommune.
Tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte
Velkommen til en spændende dag, hvor det handler om tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte. Jeg hedder Helle Stuart, jeg er projektleder i Røgfrihed.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Oplæg til konference: Røgfrihed for alle d. 3. november 2009 Britta Krog og Louise Birkegaard.
Projektlederens rolle(r)
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Om at være på vej 1. Fusionen og dens målsætninger 2 øge fleksibiliteten styrke fagligheden effektivisere bedre ressourceudnyttelsen øge kvaliteten og.
Session 16: Hvad forstår vi ved sundhed Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
- et bedre sted at lære Velkommen …..vi glæder os til en spændende dag med jer.
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Rygestop på Rusmiddelcenter i Gladsaxe Kommune Af Sundhedskonsulent Mie Møller Nielsen.
1 National konference d. 21. november Workshop III Systematisk rekruttering til telefonrådgivning – et eksempel.
Organisering af Tværsektorielle teams Team integreret indsats Borger.
Midtvejsseminar den november 2010 Midtvejsseminar for modelkommunerne november 2010.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 3. SEPTEMBER 2014 MARIE KJÆRGAARD AARHUS UNIVERSITET AU WORKSHOP ATU, SEP
Koncern HR, Organisation og Ledelse At lede og facilitere møder med mere effekt Workshop 8 Ledelseskonferencen 9. juni 2010.
Vejlederens kommunikation
Rekruttering og motivering
Valhalla, integreret daginstitution Nyborg
Det Sociale Kapitel
Midtvejsseminar den november 2010 Midtvejsseminar for modelkommunerne november 2010.
Hvad ved vi om socialt udsatte borgeres rygevaner? v/ projektmedarbejder Jane Brinch.
1 Du er leder At være formand er at være leder Men jeg er frivillig – og det er resten af bestyrelsen også! Lederen sætter rammen – sammen med de øvrige.
Forceret proces Introduktion til design og facilitering af netværk samt workshop 6. november 2008, Science kommuner Tore Wanscher Partner, Wanscher og.
Lederseminar 2014 Varde Kommune
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
‘Retorik om KOL og rygning’
ANSØGNINGEN At søge job handler blandt andet om at skrive ansøgninger
Randers Kommune. 2 Stabene i Randers Kommune - 2 Møde gruppen af stabsledere – Velkommen v. Klaus Christiansen - Introduktion til arbejdsprocessen.
Hvordan skaber man røgfrie miljøer? Workshop 4: Hvordan skaber man røgfrie miljøer? Hvad er ledelsens, medarbejdernes og borgernes rolle? Om tobaksforebyggelse.
Jesper Lundh1 Implementering Det at bringe ny viden og færdigheder tilbage til praksis.
RØGFRIHED FOR ALLE Tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte Temadag om rekruttering og motivation af socialt udsatte til rygestopaktiviteter Rebild Bakker.
Skærpelse af aftalen om arbejdsdelingen på forebyggelsesområdet Mere fokus på børne- og svangre området Aftaler om fællesinformation og rådgivning Fokusområder.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
National konference den 3. november 2009 Røgfrihed for alle Tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte v/projektleder Helle Stuart.
Refleksion før kurset Skal du i gang med et projekt?
Projekt X:IT - Støtter dit barn til et liv uden tobak Forældremøde 7, 8 og 9. klasse – Projekt X:IT.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
1 & Afslutningsseminar for modelkommunerne 27. September 2011 Kl Hotel Munkebjerg, Vejle 1
Ny teknologi og samarbejde med praksissektoren
Workshop: At arbejde med myter og holdninger blandt personale v/ projektmedarbejder Tine Gomard.
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Workshop 1 på BIP seminar, d. 10 juni 2015 i Vejle
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Information om forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug.
Konklusioner fra MTVén set ud fra en kommunal synsvinkel.
Cph Volunteers Giv en hånd til København. Derfor er vi her : For at kvalificere København til på bedre vis at kunne håndtere primært store, internationale.
Tværsektorielt patientsikkerhedsforum Syd Status på UTH
VoksenBadminton… Er det noget for jer?
Hvordan får jeg indflydelse?
FN’s Verdensmål som konkurrenceparameter: Guide til interaktivt spil
Inspirationsworkshop med fokus på
Samarbejde med sygehus om henvisning til rygestop
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Workshop om organisatoriske udfordringer & strukturelle løsninger v/ projektleder Helle Stuart

Hvad skal der ske?  Et kort oplæg  Arbejde i grupper med henblik på at finde frem til:  Gode ideer til strukturelle løsninger  Eksempler på opgaveløsninger fra andre felter, der kunne bruges inden for tobaksforebyggelse

Organisatoriske udfordringer  Tværfagligt og tværsektorielt samarbejde  At sætte viden og færdigheder i spil  At få mest muligt for pengene

Kapacitetsopbygning på kommunalt niveau De amerikanske anbefalinger:  Kom i gang med små skridt – find fælles grund, f.eks. via dialoger om emnet med beslutningstagere og personale  Sæt realistiske mål og tidshorisont (2 år)  Sæt ind i med både strukturelle og individuelle løsninger  Sørg for uddannelsesprogrammer (og rygestoptilbud) til personale og frivillige

Strukturelle løsninger Kan være:  Løsninger der har til formål at besværliggøre rygning, som eksempelvis  Løsninger der har til formål at stimulere den latente motivation til rygestop, som potentielt er til stede hele tiden blandt rygere  Løsninger der sikrer at alle borgere ved hvor de kan søge hjælp til rygestop

Strukturelle løsninger Hvad har vi hørt om?  Tobaksspørgsmål ind i visiteringsskemaer i hjemmeplejen  At klæde KRAM-ambassadører på  At indarbejde tobakstemaet i uddannelsesprogrammer for f.eks. værestedsmedarbejdere  Samarbejde med praktiserende læger om proaktiv telefonrådgivning  Samarbejde mellem kommune og region om systematisk tobaksforebyggelse overfor borgere med psykiatriske lidelser  Integrere tobak og alkoholbehandling

Spørgsmål til debat  Hvem sidder sammen ved dette bord? – giv en super kort præsentation af jer selv  Tag en runde hvor alle svarer på:  Hvilke organisatoriske udfordringer står jeg med?  Hvilke erfaringer har vi i vores kommune med strukturelle løsninger  Find i fællesskab frem til:  Gode ideer til strukturelle løsninger  Eksempler på opgaveløsninger fra andre felter, der kunne bruges inden for tobaksforebyggelse

Speed-dating Kl : Speed-dating I skal forberede jer på at svare på følgende spørgsmål på ca. 1 min:  Hvem er jeg?  Hvilken spændende udfordring står jeg overfor i relation til tobaksforebyggelse og socialt udsatte?  Hvilke resurser kan jeg tilbyde?