Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Oplæg til konference: Røgfrihed for alle d. 3. november 2009 Britta Krog og Louise Birkegaard.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Oplæg til konference: Røgfrihed for alle d. 3. november 2009 Britta Krog og Louise Birkegaard."— Præsentationens transcript:

1 Oplæg til konference: Røgfrihed for alle d. 3. november 2009 Britta Krog og Louise Birkegaard

2 Baggrund Behov for specielt tilrettelagt rygestoptilbud til socialt udsatte Efterspørgsel fra værestederne Skærpede rygeregler

3 Formål At motivere socialt udsatte på de københavnske væresteder til stoppe/nedsætte tobaksforbruget At sætte rygning og rygestop på dagsordenen på værestederne

4 Formålet i 2 niveauer Individniveau Institutionsniveau

5 Den bærende idé Værestedsmedarbejderne kender brugerne. Borgeren har tillid til værestedsmedarbejderen. Værestedsmedarbejderne har stor erfaring med støtte- og motivationsarbejde. Rygestopforløb kan iværksættes, der hvor brugeren er. Forankring af projektet.

6 Den københavnske værestedsuddannelse Obligatorisk modul Kost og motion Løsningsfokuseret Samtale RygestopAmbassadørerne Kulturpiloterne Beskæftigelsesmodul

7 RygestopAmbassadørerne

8 Øvrige projektaktiviteter Motivere og inddrage værestederne. Systematisk indsamling af viden om rygekultur på værestederne, og hvordan man forholder sig til rygning og rygestop. Støtte til implementering mm. Løbende projektudvikling, dokumentation og evaluering.

9 Hvad tror vi er afgørende for succes? At værestederne tager ejerskab for projektet. At projektet er tilpasset målgruppen. Vedvarende støtte fra projektet. At holde fast i frivilligheds- og rettighedsprincippet.

10 Projektets største udfordringer At løfte hele væresteder og ikke kun enkelte medarbejdere. At fjerne berøringsangsten! Værestedernes knappe ressourcer. Konsekvens og retning kontra ikke være på ”moralsk togt”. Struktur og substans kontra fleksibilitet og rummelighed. Evaluering.

11 Britta Krog: ta46@sof.kk.dk Louise Birkegaard: zz60@sof.kk.dk


Download ppt "Oplæg til konference: Røgfrihed for alle d. 3. november 2009 Britta Krog og Louise Birkegaard."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google