Fordybelse og formidling. Udvælge, inddrage og anvende. Overskue, bearbejde, disponere, sammenfatte og formidle.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
StØrre skriftlige opgave hf
Advertisements

AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.
Om eksamen 2011.
Eksamensprojektet 2014 Hf-enkeltfag.
Større Skriftlig Opgave
Studieretningsopgaven i 2.g Formål I løbet af 2.g skal i lave en større skriftlig opgave i 2-3 af jeres studieretningsfag. • Opgaven i studieretningsfagene.
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
SRP på Faaborg Gymnasium 2013
AT efteråret 2013 / MG & RO. Overordnet emne Kampen for det gode liv.
Studieretningsopgaven i 2.g Formål I løbet af 2.g skal i lave en større skriftlig opgave i 2-3 af jeres studieretningsfag. • Opgaven i studieretningsfagene.
Større Skriftlig opgave •Orienteringsmøde v. Catherine Lønholdt.
Studieretningsprojektet Styringsgruppen september 2007.
AT-EKSAMENSOPGAVEN 2013 februar 2013 / MG & RO. Tidsplan UgeMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 5AT-opgaven udleveres IntrolektionVejledning om valg af emne.
Historie 9. kl. uge 6 1.Intro 2.Sang 3.Samtale 4.Opgave 5.Opsamling Mål: At blive fanget af undervisningen mindst én gang!
Studieretningsprojektet (SRP)
En vigtig eksamen Tidsplan Valg af sag og fag Blanket Synopsis Pjece
BESØG VORES HJEMMESIDE JÆVNLIGT. GERNE HVER DAG - DOG MINDST ET PAR GANGE OM UGEN. Her finder du vigtige informationer om SFO Asgårds dagligdag. VIGTIGT.
Hvad man skal og hvad der kan være en fordel
Velkommen til Bacheloropgaven! Dagens korte program: 1.Valg af linjefag og linjefagsvejleder 2.Opgavens rammer og prøveform 3.Temaer v. plenumkonferencer.
Formål Emne & produktkrav Tidspunkt Aflevering Sygdom & snyd Pjecen
- Formål - Emne & produktkrav - Tidspunkt - Aflevering - Sygdom & snyd.
Eksamen i KS -praktiske og gode råd samt eksempler på eksamensbilag
3g Studie Retnings Projekt
BA-projekt 2014 Krav før I går i gang Tidsfrister Eksamensbestemmelser
Elevvejledning for Studieretningsprojektet i 3.g
AT9 - 2g April-maj 2007 Formalia 16 moduler 4 timers elevtid Der arbejdes individuelt, i par eller i grupper (max 4 medlemmer) Individuel fremlæggelse.
Studieretningsprojektet (SRP)
SRP 2014.
9. klasse Ranum Efterskole Formål med opgaven Du skal arbejde med et tværgående emne med en problemstilling. I får et overordnet emne. Herunder.
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
Bacheloropgavens mundtlige dimension torsdag d. 19/1-12 Mål med mødet: 1.At etablere et forum for refleksion over opgavens mundtlige del. 2.At I efterfølgende.
S TUDIERETNINGSPROJEKTET ÅSG H VAD ER ET STUDIERETNINGSPROJEKT ? En skriftlig opgave i typisk to fag Du skal tage udgangspunkt i et studieretningsfag.
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
SRP 2014.
Introduktionsmøde om bacheloropgaven 5. september 2007.
Større Skriftlig opgave
Det Internationale Område
Almen studieforberedelse
Eksamensprojektet 2015 Hf-enkeltfag.
- Formål - Emne & produktkrav - Tidspunkt - Aflevering - Sygdom & snyd - Pjecen.
- En vigtig eksamen - Valg af fag - Valg af problem - Blanket - Pjece.
AT at udvælge endelig sag og formulere problemformulering.
Elevvejledning for Studieretningsprojektet i 3.g Elevvejledning Studieretningsprojektet i 3.g Hvad, hvornår og hvordan! Egaa Gymnasium, september 2015.
SSO Orientering om Større Skriftlig Opgave SSO er en skriftlig eksamen SSO er en eksamen - ikke bare en almindelig opgave Rammerne for SSO er bestemt.
STØRRE SKRIFTLIGE OPGAVE HF EFTERÅRET 2015 SS. Formål  SSO giver dig mulighed for:  At arbejde med et selvvalgt emne og med fag, der har din interesse.
Studieretningsprojektet Anette Lind. Hhx-bekendtgørelsen § 22 Studieretningsprojektet skrives i 2 eller 3 fag med udgangspunkt i et studieretningsfag,
1 FoU-projekt om studieretningsprojekt i de økonomiske fag 5. september 2007 Vejle Handelsskole.
Få mest ud af opgaveskrivningen: For-arbejdet Opgaveformuleringen
Orientering om Større Skriftlig Opgave 2017
Elevvejledning for Studieretningsprojektet i 3.g
Studieretningsprojektet
SRP Høje-Taastrup Gymnasium 2017
Sso SKRIV!.
Større skriftlig opgave i 2.hf
Studieretningsprojektet
Formål Emne & produktkrav Tidspunkt Aflevering Sygdom & snyd Pjecen
Valg af fag Valg af problem Blanket Pjece
Studieretningsprojektet 2017
SSO - Større skriftlig opgave
SSO - Større skriftlig opgave
Større Skriftlig Opgave
Formål Emne & produktkrav Tidspunkt Aflevering Sygdom & snyd Pjecen
Studieretningsprojektet
Problemformulering, synopsis og synopsiseksamen
Studieretningsprojekt (SRP) 3g
Større Skriftlig Opgave
HAVET- livgivende, dødbringende, legendeskabende AT-eksamen 2019
Større Skriftlig Opgave
Problemformulering, synopsis og synopsiseksamen
Præsentationens transcript:

Fordybelse og formidling. Udvælge, inddrage og anvende. Overskue, bearbejde, disponere, sammenfatte og formidle.

Dagens program Rammerne for SSO Tidplan for SSO Gode råd til SSO

Rammerne Individuel opgave 1-3 fag Mindst ét af fagene skal være på B-niveau Selvvalgt emne Forventeligt omfang på sider

Rammerne Skal skrives af alle der ønsker en hel HF-eksamen Karakteren står selvstændigt på eksamensbeviset og tæller med en faktor på 1½

Rammerne Der er krav om fordybelse i en faglig problemstilling Det vil sige at I selv skal ud og finde, læse, vurdere og inddrage viden fra forskellige kilder Der lægges vægt på den skriftlige formidling

Tidsplan I dag Frem til den 21/ Senest den 21/ Senest den 3/ Uge Frem til den 23/ Den 30/ Den 6/ Den 9/4-2015

Tidsplan: I dag Opstarten på SSO DET ER NU DET BEGYNDER!!!

Tidsplan: Frem til den 21/ Teamlærere informerer om rammer og krav til selve opgaven. Faglærere informerer om mulighederne for at skrive i deres respektive fag. Tag også selv kontakt til faglærere for fag du overvejer at skrive i. Studietimen vil være et oplagt tidspunkt, at søge informationer og støtte til emnevalget.

Tidsplan: Senest den 21/ VIGTIG DEADLINE!!! Tilmelding til SSO foregår på LUDUS web Gå ind under kursist Vælg fanebladet ”flerfaglige prøver” Vælg fag og skriv emne Skriv evt. en kommentar om vejleder eller andet Det vil sige at du har 15 dage fra i dag til at finde ud af hvilke(t) fag og hvilket emne du vil skrive SSO i.

Uge 49 og 50 Litteratursøgningskursus på Silkeborg Bibliotek Søgestrategier Databaser og bibliotek.dk Individuel vejledning

Tidsplan: Senest den 3/ Tildeling af faglige vejleder(e). Du har ikke krav på at få dine nuværende lærere som vejledere. Denne/disse vejleder(e) følger dig i resten af SSO- forløbet og skal være med til at vurdere din opgave.

Tidsplan: Frem til den 23/ Du tager initiativ til at aftale møder med din(e) vejleder(e) Ved disse vejledninger kan I drøfte problemer vedr. litteratur, faglige problemstillinger, afgrænsning af emne mm. Disse vejledninger er UTROLIGT vigtige for, at du kan få en opgave, som passer til dine interesser.

Tidsplan: Den 30/ UDLEVERING AF OPGAVEFORMULERINGEN HFe: kl HF2: kl Begge i aulaen Det I får udleveret denne dag SKAL afleveres sammen med jeres opgave – så pas godt på det!

Tidsplan: Den 30/ Opgaveformuleringen: ”Opgaveformuleringen … skal inddrage nogle aspekter eller være ledsaget af bilag, der ikke er blevet drøftet under vejledningen.” ”Opgaveformuleringen skal… være udformet sådan, at der tages hensyn til de overvejelser, kursisten har gjort sig om opgaven i vejledningsperioden.”

Tidsplan: Den 30/1 til den 6/2 DU SKRIVER DIN STØRRE SKRIFTLIGE OPGAVE Det vil sige, at du ikke bør have andre ting i din kalender i denne uge. Du må gerne modtage vejledning i opgaveugen, men sørg for at kontakte din vejleder(e) i god tid Tag backup – tag backup – tag backup – tag backup!!!

Tidsplan: Den 6/ AFLEVERING AF OPGAVEN HFe: kl HF2: kl Du har det fulde ansvar for at aflevere rettidig i det korrekte format og antal

Tidsplan: Den 6/ Din aflevering skal opfylde følgende formelle krav: Afleveres i 2 eller 3 eksemplarer (ved hhv. 1 eller flere fag) En fortløbende sidenummerering Den udlevere­de for­side SKAL altid være yderst Kvittering fra Urkund udskrives og vedlægges alle eksemplarer Din underskrift på ALLE forsider! Skal afleveres rettidigt

Tidsplan: Den 9/ Din karakter bliver meddelt i ludusWeb

Klagemulighed Karakteren som bliver givet for SSO-opgaven er ikke til forhandling Ønsker man at klage over karakteren, skal man komme til mig (Niels Holm Greibe) med det samme og få en klagevejledning Fristen for en skriftlig klage er senest 14 dage efter karakteren er modtaget – allersenest den 23/4-2014

Gode råd til SSO - afgrænsning Bedste råd overhovedet: GÅ I GANG NU! Søg relevant litteratur og bestil bøger hjem Lav fyldige notater til hvad du finder ud af og hvor du finder det, så du kan finde det igen

Gode råd til SSO - vejledning Skriv til din(e) vejleder(e) hvad du gerne vil mødes om og drøfte. Overhold de aftaler du laver med dine vejledere. Tag notater under vejledningen – du kan ikke huske det bagefter. Kom selv med forslag til løsninger på problemer du har; forvent ikke at vejlederen kan løse det for dig.

Gode råd til SSO - skrivefasen Vigtigste råd: Sørg for at besvare den opgaveformulering du får! Læs den igen og igen og vær sikker på hvad den går ud på. Din opgave bliver ikke vurderet på længden, men på hvor godt den opfylder de faglige mål Læs korrektur Lad være med at snyde – det bliver opdaget

SPS, dansk som andetsprog og SSO Sørg for at gå ned til læsevejlederne NU Mulighed for at få udleveret opgaven 2 dage tidligere

Kilder Læreplan for SSO: #Bil #Bil4 Vejledning for SSO: 10/Vejledninger%20til%20laereplaner/Hf/100831_vejl_SS O_hf2_hfe.pdf 10/Vejledninger%20til%20laereplaner/Hf/100831_vejl_SS O_hf2_hfe.pdf