Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Studieretningsprojekt (SRP) 3g

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Studieretningsprojekt (SRP) 3g"— Præsentationens transcript:

1 Studieretningsprojekt (SRP) 3g 2018-2019
Fælles introduktion for alle 3.g.-elever d. 24. sep. v. Hans Henrik Danielsen

2 Almen Studieforberedelse (AT)
SRP i et progressionsperspektiv DHO SRO SRP Almen Studieforberedelse (AT) DA forløb 1.g 2.g 3.g

3 Formålet med SRP i 3.g. I 3.g. skal du udarbejde et studieretningsprojekt. Studieretningsprojektet har et klart studieforberedende sigte i forhold til at forberede dig på de arbejdsformer, du vil møde på videregående uddannelser. Formålet med studieretningsprojektet er, at du arbejder selvstændigt med at fordybe dig i og formidle en faglig problemstilling inden for et selvvalgt område i tilknytning til din studieretning.

4 Valg af fag og område Det første, du skal overveje og beslutte, er, hvilke fag og dernæst hvilket område, du vil vælge til dit projekt. Læreplanen for studieretningsprojektet (Stx-bekg. juni 2013) har defineret rammerne for dette valg.

5 Valg af fag §3.2. Studieretningsprojektet skal skrives inden for et område og faglig problemstilling, således at et af de studieretningsfag, eleven har på A-niveau, samt et fag på mindst B-niveau indgår i besvarelsen af projektet.

6 Valg af fag §3.3. Skolens leder kan dog, på baggrund af en begrundet ansøgning fra eleven, undtagelsesvist godkende, at studieretningsprojektet skrives alene på grund af ét af elevens studieretningsfag på A-niveau, eller at et tredje fag inddrages i studieretningsprojektet.

7 Valg af fag - Mulige fag i spil
Hovedreglen (ifølge §3.2): Et studieretningsfag, du har på A-niveau eller har opgraderet som valgfag til A-niveau + et andet fag på mindst B-niveau. Undtagelserne (ifølge §3.3), der kræver en skriftlig, begrundet ansøgning til rektor: Et enkeltfagligt projekt med et studieretningsfag du har på A-niveau eller har opgraderet som valgfag til A-niveau. Et projekt bestående af tre fag: Et studieretningsfag på A-niveau + et andet fag på mindst B-niveau + et tredje fag (hvor du kan vælge frit mellem alle niveauer; altså også et fag på C-niveau).

8 Valg af fag - Mulige fag i spil
Du skal først opsøge dine faglærere i de studieretningsfag, du har på A-niveau eller har opgraderet som valgfag på A-niveau. Herfra begynder processen med at vælge fag på mindst B-niveau og område for dit projekt. Du kan inddrage et fag på B-niveau, du har afsluttet efter 2.g. Bemærk endvidere, at fag, der indgår i dit projekt, indgår på det højeste niveau, du har eller har haft faget på.

9 Valg af område Efter valg af fag udpeger skolen blandt skolens lærere en eller flere vejledere for den enkelte elev. Du vælger derefter i samråd med dine vejledere område for studieretningsprojektet (uge 44). I den efterfølgende vejledningsfase frem til skriveugerne (uge 49, 50 og 51) indkredses emnet eller opgaveformuleringen nærmere. Bemærk, at du ikke har krav på at få dine faglærere som vejledere, men skolen tilstræber, at du får begge dine faglærere eller mindst en af dem.

10 Vejledningsprocessen
I vejledningsfasen er det eleven, der skal være den aktive. Det er eleven, der skal formulere spørgsmål, disponere stoffet og finde materiale, mens vejledernes rolle er at påpege svagheder, andre disponeringsmuligheder af stoffet, komme med nye synsvinkler m.v.. Skrivegalaksen på hjemmesiden – køreplan oa. informationer Procespapir: For at sikre en fokuseret og progressiv faglig og tværfaglig vejledning har vi udarbejdet et procespapir, som skal følge eleven igennem vejledningsprocessen. Dette procespapir skal medbringes til hvert vejledningsmøde og/eller mailes til vejlederne. Det er dit ansvar at udfylde dette procespapir, der gradvist udvikles i løbet af vejledningsprocessen, og som forhåbentligt kan være en god støtte for dig i den endelige opgaveskrivning.

11 Vejledningsprocessen – en opfordring
Brug skrivegalaksen på hjemmesiden, der giver god hjælp til alle opgaveskrivningens faser. Brug vejledningspjecen, der giver svar på mange spørgsmål. Brug skolens studiecenter i projektperioden. Vores professionelle bibliotekar hjælper gerne med litteratursøgning, inkl. søgning på nettet. Brug folkebibliotekernes hjemmeside:

12 Opgaveformuleringen Vejlederne udarbejder opgaveformuleringen under hensyntagen til de drøftelser, der har fundet sted under vejledningen Omfang: Normalt sider (skal fremgå af opgaveformuleringen) Formelle krav: Se udleveret opgavepjece!

13 Skrivegalaksen VIGTIGT!
Brug de mange gode råd og informationer, som findes i SRP skriveguide:

14 Tidsplan for processen
Uge 39; mandag d. 24. september: Orientering til 3.g.-eleverne om studieretningsprojektet. Uge 39; tirsdag d. 25. sept. i 3. og 4. blok i fællesområdet: Vejledningscafé v.udvalgte 3.g.-studieretningslærere med stud.-ret.-fag A (eller stud.-ret.-fag opgraderet til A) + udvalgte fælles- og valgfag på B-niveau. Mødepligt! Uge 41; onsdag d. 10. oktober - senest kl. 9.30: Sidste frist for valg af fag til studieretningsprojektet. Valg sker via lectio senest kl → skolen tildeler vejledere (offentliggøres d. 22. oktober). Afleveringspligt!

15 Tidsplan for processen
Uge 43; tirsdag d. 23. oktober i blok i fællesområdet: Arbejdsdag på skole med obligatorisk Vejledningssamtale 1 med begge vejledere: Valg af område inkl. en første vejledning i indkredsning af emne og materialegrundlag. Opslag om vejledningstider i Lectio Uge 44; mandag d. 29. oktober – senest kl. 9.55: Sidste frist for valg af område. Foregår via lectio senest kl Afleveringspligt! Eksamensindberetning (kontoret).

16 Tidsplan for processen
Uge 47; tirsdag d. 20. november blok i Fællesområdet v.E4-E7: Arbejdsdag på skolen med obligatorisk vejledningssamtale 2 med begge vejledere. Bemærk: Eleverne mailer senest onsdag d.14.nov kl.20 udkast til materialeliste og opgavebeskrivelse til begge vejledere. Opslag om vejledningstider i Lectio.

17 Tidsplan for processen
Uge 49; fredag d. 7. december kl : Udlevering af opgaveformuleringer via netprøver.dk Uge (7.-21.dec.): Skrivedage med obligatorisk vejledningssamtale nr. 3 (og evt. 4): Vejlederne indskriver et antal vejlednings-moduler i Lectio og orienterer på forhånd eleverne om disse tider. Skriveværksted i Studiecentret: Hjælp til opgavens opbygning, korrekt sprog, de formelle krav m.m. v. Udvalgte lærere. Uge 51; fredag d. 21. december senest kl. 9.30: Aflevering af 3.g. studieretningsprojekt i netprøver.dk og i fællesområdet (i alt 2 underskrevne eksemplar).

18 Tidsplan for processen
Uge 8, onsdag d. 20. februar 2018: Sidste frist for bedømmelse af studieretningsprojekterne. Karaktererne offentliggøres i Lectio senest lørdag d. 23. februar. Klageregler: Se vejledningspjecen.

19 En udgangsreplik! To elevtilgange til SRP:
Baglæns: ”Jeg orker ikke, og jeg kan ikke”! Forlæns: ”Jeg kan, og jeg vil”! Skolens/vejledernes indgang til SRP: Vi prioriterer projektet med optimering af og mange ressourcer til vejledningsprocessen. Vi har ambitioner på elevernes vegne og vil støtte og vejlede alle elever, der selv arbejder!


Download ppt "Studieretningsprojekt (SRP) 3g"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google