Unge-støttecenter Lemvig ungdomsgård.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Inddrag nu Kick-off møde
 Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne.
Elevplaner på Skolen på Herredsåsen
Forandringsteori for Frue i Eget Liv / Indvandrerkvindecenteret 2013
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Psykoedukation til unge i OPUS
- Fælles børn - Fælles mål - Forskellige opgaver og kompetencer
Temadag 16. august 2010 Projekt ”Sæt viden i bevægelse”
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Lærerprofessionen.
ProNet Konference – Korsør 29. november 2011 Udfordringer set fra et dansk Jobcenter 2011 Anette Steffensen Arbejdsmarkedsområdets Tværfaglig unge- og.
Lemvig Ungdomsgårds Specialafdeling Er du ung med særlige behov
Forældremøde X årgang.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Hold Fast Konsortiemedlemmer i UU Ringkøbing Fjords område: Deltagere:
UU og Jobcentre: hvad virker? Og hvordan?
Mentorordning i Skive.
Tværgående indsats for unge årige
Velkommen til 10. klasse Center Nord 2014/2015. Præsentation Årets gang En dag på center Nord Fælles rammer i centeret Kontaktlærer / forældresamarbejde.
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Samarbejde om opgaveløsningen - udfordringer og muligheder Med udgangspunkt i hverdagen og fremtiden i Guldborgsund kommune.
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Vesterlunden – et område i det kommunale dagtilbud i Svendborg Mission og fælles referenceramme Inklusion Alle børn har lige adgang til at være aktive.
Det gode liv? Møde d Forældre Odense Kommnune skoleafdeling Professor Niels Egelund fra DPU.
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Kompetencecenter for Hirtshals Skolecenter
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
Metoder til involvering af børn og unge ved anbringelser
Kommunikation og medbestemmelse. Ole Futtrup Kjær Salgschef/Pædagog.
Seksualpolitik.
Virksomhedsskolemodellen 29. september 2014 UU Danmark Samarbejde: UU og Jobcentret – Om unge.
Rusmiddelnøgleperson- uddannelse transparenter Trin 2.
Uddannelsesafklarende samtaler
Oplæg om DUKH og retssikkerhed for handicappede
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Medicinpædagogik på vej mod en faglig platform
Tema 4 Overgange i barnets liv
Psykologisk- og social rådgivning og terapiforløb for studerende og borgere i Piareersarfik-forløb Arnaq Grønvold Projektleder Center for National vejledning.
VITUS BERING DANMARK VEJLEVEJ 150 DK-8700 HORSENS TLF FAX:
Indsatser med relation til rusmiddelområdet
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Fritidspas.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
KL´s visioner for kroniske patienter
Unges holdninger til kriminalitet, staf og behandling
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Sammenhænge og dilemmaer i en reform tid… UU DK´s årskonference 2015 Overskrift.
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
UP 2U UP2U-forløb for frafaldstruede unge
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU som indgangen til det kommunale system - bekymringsmærker og kontaktvejlederfunktion.
Fra græsrod til professionel. Danners rejse fra græsrod til professionel organisation Det faglige arbejde nu Bud på, hvor de næste opgaver ligger Hvad.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
UNGE I FOKUS – VIBORG KOMMUNE. MÅLGRUPPEN MÅLGRUPPEN ER ØVRIGE UDDANNELSESPARATE MED MERE KOMPLEKSE BARRIERER OG AKTIVITETSPARATE MODTAGERE AF UDDANNELSESHJÆLP,
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
I kan begynde med at fortælle om det! Den måde, I vejleder på efterskolerne, er unik! I gør det i ”det skjulte” – og taler ikke højt om det Få det frem.
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Inspirationsworkshop med fokus på
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Præsentationens transcript:

Unge-støttecenter Lemvig ungdomsgård

Målgruppen Personalet Målgruppen er unge med særlig behov for støtte. Det kan både være unge der er anbragt på eget værelse eller er hjemmeboende. Der forventes et tæt kontakt til Ungdomsgården , UU-center, Produktionsskolen, overbygningsskoler, Ungdomsuddannelse, SSP, arbejdsmarkedsafdelingen og Børne-& familieafdelingen. Personalet En dynamisk personalegruppe med forskellige kompetencer Fortrinsvis uddannede pædagoger med specialpædagogisk erfaring. Vi tager udgangspunkt i ressourcefokuseret og anerkendende pædagogik. Kontakt: Afdelingsleder Marianne Dræby tlf. 29 21 71 82/96 63 1888 marianne.draeby@lemvig.dk Daglig telefon tid mellem 11.30 – 12.00. Lemvig Ungdomsgård Østergade 50. 7620 Lemvig. Tlf. 96631880. Carsten.Kristiansen@lemvig.dk Hjemmeside: www.lemvigungdomsgaard.dk

Støtte til misbrugsrådgivning. Vi kan støtte de unge i, at få rådgivning og behandling, hvis de har et misbrugsproblem. Vi kan opfordre den unge til misbrugsrådgivning, samt følge og støtte dem i forløbet. Vi kan guide og vejlede den unge i processen, og hjælpe til, at behandlingen og rådgivningen giver det bedste udbytte. Aktiviteter/motion/lektiehjælp. Vi kan tilbyde de unge forskellige aktiviteter med udgangspunkt i deres ønsker. Vi kan opfordre til sunde fritidsinteresser, samt tilbyde forskellige former for motion. Vi kan tilbyde lektiehjælp, samt rådgivning omkring skole, job og fremtid i samarbejde med blandt andet UU-vejledning. Støtte/guide/vejlede ifh. til unge udeboende. Vi kan tilbyde, støtte og vejledning i at bo selv. Vi guider de unge i generelle hensynstagen til naboer og medansvar for fælles arealer. Vi vejleder de unge i dagligdags gøremål, så som indkøb, tøj vask, rengøring, økonomi, herunder budget, forsikringer og administration af penge. Vi kan hjælpe til med, at gøre den unge bevidst om konsekvenserne ved blandt andet, leasing aftaler, kvik lån og mobil aftaler. Vejledning/støtte ifh. til offentlige instanser. Vi kan hjælpe og støtte de unge i kontakten og kommunikationen til det offentlige system, herunder kommunen, sagsbehandler, læge, misbrugsbehandlingen, arbejdsformidlingen m.m Vi kan vejlede de unge i en positiv kontakt og indstilling til det offentlige.

Hvad kan Unge støttecentret tilbyde? Individuelt samvær og samtaler med de unge. Med udgangspunkt i den unges situation, tilbyder medarbejderne individuel støtte til den enkelte unge. Opgaven tager udgangspunkt i den handleplan som Børnefamiliecentret har udarbejdet i samarbejde med den unge og familien. Opgaven har fokus på at støtte og vejlede i dagligdagsproblematikker, praktisk hjælp inddragelse af, og koordinering med relevante samarbejdspartnere. og øvrige problematikker. Vi kan guide den unge i, at tage ansvar for eget liv, og hjælpe dem til at reflektere over handlinger, konsekvenser og betydninger af de valg og fravalg de træffer. Samtaler i hjemmet, med de unge og familien. Vi inddrager forældrene/familien, i det omfang, der er hensigtsmæssig for støtten til de unge. Vi kan bakke forældrene op, og guide dem i, at fastholde og sætte grænser , samt tage ansvar for de unge, så det får en positiv indflydelse for hele familien. Vi kan tilbyde den unge og familien støtte omkring skole/hjem samarbejdet. Vi kan medvirke til, at der er gensidig kontakt mellem parterne, og at dette bliver oplevet på en positiv måde, så alle er indforstået. Ledsagelse af den unge til diverse møder på skoler, forvaltninger m.m. Vi kan ligeledes støtte og hjælpe den unge med at passe sin skolegang og komme af sted om morgenen.