Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kommunikation og medbestemmelse. Ole Futtrup Kjær Salgschef/Pædagog.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kommunikation og medbestemmelse. Ole Futtrup Kjær Salgschef/Pædagog."— Præsentationens transcript:

1 Kommunikation og medbestemmelse. Ole Futtrup Kjær Salgschef/Pædagog

2 IT Kommunikations værktøjer er i stigende grad vigtige redskaber i menneskers kommunikation og slevbestemmelse. E-mails fra familien, banker, læger og det offentlige er nu en naturlig del af de flestes liv, med hvad med dem der ikke bare lige kan bruge de gængse redskaber!? Har de også ret til kommunikation?

3 Hvorfor nu det!?

4 Hvad siger loven? FN handicapkonvention (Den 30. marts 2007 underskrev Danmark og 83 andre lande handicapkonventionen) Artikel 9 Tilgængelighed 1. Med henblik på at gøre det muligt for personer med handicap at få et selvstændigt liv og deltage fuldt ud i alle livets forhold skal deltagerstaterne træffe passende foranstaltninger til at sikre, at personer med handicap på lige fod med andre har adgang til de fysiske omgivelser og transportmuligheder, den information og kommunikation, herunder informations- og kommunikationsteknologi og -systemer, og de øvrige faciliteter og tilbud, der er åbne for eller gives offentligheden. Artikel 21 pkt. B at acceptere og gøre det lettere for personer med handicap at bruge tegnsprog, punktskrift, forstørrende og alternativ kommunikation og alle andre tilgængelige kommunikationsmidler, -måder og -formater efter eget valg i samspillet med det offentlige

5 Hvordan kan det lykkes? Viden Planlægning Engagement

6 Gode eksempler Sociale Netværksværktøjer på Bo- og Servicecenter Søvænge i samarbejde med kommunikationscenteret i Hillerød Projektets formål Projektets formål er at udbygge såvel kommunikative muligheder som sociale forbindelser for de personer, der er beboere på Bo- og Servicecenter Søvænge. Projektet tager udgangspunkt i værktøjerne Herbor og Skype Light, der begge er redskaber til simplificeret adgang til kommunikation på afstand. Det kan være mail med tale og billeder, livshistorier, visuel adgang til andres oplevelser, talende kalender, videosamtale med mere.

7 Gode eksempler Projektets tre overordnede fokusområder 1.En specifik viden hos hver enkelt medarbejder om, hvilke muligheder de enkelte værktøjer kan give den enkelte beboer. Hvad kan værktøjet give, hvad skal beboeren have støtte til for at det kan ske og hvilken teknisk indsigt kræver det, at medarbejderne har. 2.Hvorledes påvirker de ændrede kommunikative muligheder beboernes livssituation? En egentlig før/efter beskrivelse af kontakt til andre i såvel kvantitet som kvalitet, herunder brug af tid på meningsfuld beskæftigelse ved computeren. 3.Hvorledes fastholdes og udbygges brugen af kommunikationsteknologi i beboernes hverdag i tiden efter projektforløbet. Sociale Netværksværktøjer på Bo- og Servicecenter Søvænge i samarbejde med kommunikationscenteret i Hillerød

8 De største forhindringer Er det teknikken? Er det økonomien? Er det tiden? NEJ, det er ………... DIG! ;-)


Download ppt "Kommunikation og medbestemmelse. Ole Futtrup Kjær Salgschef/Pædagog."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google