Vej-møde 9. juni 2010 Af Anders J. Andersen Handicaprådet, fmd.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

FN’s handicapkonvention og BR10
Netværksmøde 18. marts Vibeke Gadegaard
De Samvirkende Invalideorganisationer DSI afdelinger Regionale kurser, september 2007.
Nye fodgængerovergange på vej HR-møde den 28. april 2014
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Det Nye Universitetshospital i Århus I Styregruppemøde I d Orienteringsmøde Akutcenter Det Nye Universitetshospital i Århus.
FN-konvention, direktiver og standarder
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Mainstreaming af Handicappolitikken Mogens Wiederholt Centerleder, Center for Ligebehandling af Handicappede Randers, 23. oktober 2008.
1 Introduktion til Økonomiudvalgets ansvars- og opgaveområder fastlagt i styrelsesvedtægten.
BIM-baserede tilgængelighedsanalyser af bygninger -Anders Ekholm og Jan Karlshøj (studerende Tania Dehlbæk) Ørestad, den 2. november 2011 Jan Karlshøj,
1 Erfaringer med at indtænke handicapaspektet i sagsfremstillinger v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune.
Møde med KKR den 28. august 2012 Oplæg v/ Johannes Flensted-Jensen & Harald Mikkelsen.
1 Kokkedal V og NV Borgermøde 17. marts 2011 Status på plan- og anlægsarbejdet.
v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune
KLs legepladskonference 2011 Byggelovgivningens bestemmelser
Energiledelse Energiledelse betyder, at virksomheden gennemfører en systematisk, løbende indsats for at bruge energien bedre og derigennem øge virksomhedens.
FN’s Handicapkonvention
Visionsproces Fra ord til handling.
E-inklusionens udfordringer – hvordan gør vi det endnu bedre? Stig Langvad, formand for DSI.
Fra bil-by …til gå-by Øhavets hovedstad.
Konvention om rettigheder for personer med handicap – FN Lov om social service Lov om kompenserende specialundervisning for voksne Præsentation – Vil.
Teknisk Workshop om NemHandel Heinrich Clausen Århus den 4. november 2010.
FN’s Handicapkonvention
Af Anders J. Andersen Handicaprådet, fmd.
Danske Handicaporganisationer – for retten til lige muligheder Konventionspiloterne på besøg i DH’s afdelinger.
Danske Handicaporganisationer – for retten til lige muligheder Konventionspiloterne på besøg i DH’s afdelinger.
Nyt fra Erhvervs- og Byggestyrelsen
Velkommen til Bacheloropgaven! Dagens korte program: 1.Valg af linjefag og linjefagsvejleder 2.Opgavens rammer og prøveform 3.Temaer v. plenumkonferencer.
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Det Nye Universitetshospital i Århus Arbejdsvision for byggeriet af DNU Det Nye Universitetshospital: sammenhængende, bæredygtigt og effektivt byggeri.
Tema: Handicappolitik i kommunerne
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
WORKSHOP 2 Inkluderende sundhedsfremme og forebyggelse
Dagens program En workshop – hvor alle har mulighed for at byde ind. Oplæg i plenum Små summespørgsmål Opsamling i plenum Hvilke vanskeligheder har vi,
4. Det kommunale valgår –Nyvalg til handicaprådet, LBR og klagerådet –Valgkampen generelt –Andet.
Kommunikation og medbestemmelse. Ole Futtrup Kjær Salgschef/Pædagog.
SÅDAN LIGGER LANDET… - tal om landbruget 2011.
1 Hvordan implementeres mainstreaming tankegangen og værktøjerne i den kommunale organisation v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune TOVHOLDER.
Hvad vil jeg tale om? Handicapkonvention – hvorfor det?
Grundejerforeningernes indlæg Borgermøde 10. juni 2008 vedr. lokalplan 507 for boliger ved den gamle højskole i Himmelev.
”Vejen frem” - projekt for borgere 18 – 30 år med psykiske lidelser Oplæg til Psykiatriens Samordningsudvalg Den 16. juni 2010.
Borgermøde 25. juni 2013 Velkommen til borgermøde! Ordstyrer: Formand for Plan- og Klimaudvalget Lars Simonsen 17:00 Velkomst ved udvalgsformand Lars Simonsen.
1 COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 ARBEJDSMILJØLEDELSE OHSAS Seminar 1 Arbejdsmiljøledelse OHSAS
Fra Akropolis til Solbakken 23. januar 2014 Af Anders J. Andersen Handicaprådet, fmd.
Tilgængelighed Registrering af fysisk tilgængelighed Oplæg ved Jane Olesen Ingeniør i Frederikshavn Kommune Gurli Nielsen Medlem af DH, Frederikshavn.
Vinterman seminar 2. Maj SIDE 2 Vinterman seminar 2. maj Ca. 85 personer: 34 kommuner (30 Vinterman, 2-Light og 2-Melding) Færøerne Vintercentralen.
Udarbejdelse af Viborg Kommunes handicappolitik Oplæg ved workshop på konferencen: Mainstreaming af handicapområdet 26. Maj 2009 v/Jannik Boel.
BPU Karen Il Wol Knudsen, beskæftigelsespolitisk konsulent Februar 2009 Kursusdag 1 for DH’s repræsentanter i LBR og RBR.
Almene boliger og tilgængelighed
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
Visionerne for matrikulær infrastruktur KMSs oplæg til processen med at skabe en fælles vision for matrikulær infrastruktur 16. september 2003.
KR Rådgivning Det gode genoptræningsforløb Afsluttende konference den 29. oktober, 2007 Region Syddanmark.
Seminar 6 – Arbejdsmiljøledelse
Dialogmøder med bygherren Dialog om arbejdet med at planlægge og koordinere i forhold til sikkerhed og sundhed under projektering og udførelse (procedurer,
Handicapråd og kommunale botilbud Et oplæg om: idealer, paradokser, dilemmaer og udfordringer til kommunerne i krydsfeltet mellem den kommunale økonomi.
13. marts 2009 Tilgængelighed i det offentlige rum Instituttet for Blinde og Svagsynede den 13. marts 2009.
Sommerhuse – højde - byggeret. BR - Byggeret Svar til ansøger.
#DCHårsmøde2016 #DCHårsmøde2015 Afstemning. #DCHårsmøde2016 Så længe afstemningen er åben, kan du ”skifte mening”. #DCH-Årsmøde2015 bruges ikke blinker.
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
DABYFO kredsmøde i Odsherred 2. september 2015 Dispensation fra kravet til parkering i henhold til byggeloven Jens Bendix, Slagelse Kommune.
Seminar NVF-udvalg juni 2006 på Færøerne Best practice Indeholder normer – bindende regler i mindre omfang Udmøntning af politikkernes ønsker.
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
HL7-FHIR DK profilering – governance?
Vintertjeneste på fortove
Center natur, miljø og trafik
Hvorfor er vi her i dag?. Databeskyttelsesforordningen (GDPR) og Databeskyttelsesrådgiveren (DPO)
Vision Vision/fremtidsscenarie for København/Sydhavn:
Præsentationens transcript:

Vej-møde 9. juni 2010 Af Anders J. Andersen Handicaprådet, fmd.

Kommunens vision Vordingborg Kommune vil være kendt for i praksis at efterleve FNs Handicapkonvention og principper for kompensation, sektoransvar, solidaritet og ligebehandling, der giver borgere med funktionsnedsættelse lige muligheder for at deltage aktivt i alle dele af samfundslivet.

Sektoransvar Ansvaret for ligebehandlingen af mennesker med funktionsnedsættelse inden for et givent samfundsmæssigt område placeres hos den myndighed, der i øvrigt har ansvaret for det pågældende område. Med andre ord: I slipper ikke/ansvaret kan ikke læsses over på Social!

Miljørelateret handicapbegreb Funktionsnedsættelse + barriere = handicap NB: Er barrieren menneskeskabt?

Emner Kantsten og overgange Adgang til butikker Chaussésten og andet underlag Handicap-parkering Blinde og svagtseende: Oplæg må komme fra en anden end mig

Handicappolitik: Om tilgængelighed Målsætning Skabe tilgængelighed til det offentlige rum og til offentlig information, så alle borgere har lige mulighed for at kunne færdes og deltage i aktiviteter på lige fod med andre. Delmål At alle nye bygninger, anlæg og ude-arealer (veje, fortove, pladser, stier mv.) skal være tilgængelige, dvs. følge Dansk Standard 3028 ”Tilgængelighed for alle”. At der udarbejdes en prioriteret plan over udvalgte eksisterende bygninger, anlæg og ude-arealer, der over tid skal gøres tilgængelige At sikre elektronisk tilgængelighed for alle….

Handicappolitisk handlingsplan for Vej og Trafik ( ) 3. Veje, gader, stier, pladser, fortove og belægninger 3.1. Målet om at ”undgå dårligt nyt” fortsættes. Det sker ved, at nyetablering, renovering og omlægning fremover overholder vejreglerne på området, nemlig Vejdirektoratets Færdselsarealer for alle - Håndbog i tilgængelighed, Vejdirektoratets brochure med de 5 vigtigste regler for tilgængelighed og Dansk Standard (DS) 105 (1) I 2009 etableres et relevant antal prototyper for nedsænkede kantsten efter gældende vejregler. ANSVARLIG: Fagudvalg: Teknisk udvalg Fagsekretariat: Vej og Trafik

Hidtidig dialog 31/1 2008: 4-bandens møde med Teknik danner grundlag for forslag til handicappolitisk handlingsplan 7/3 2008: Møde med teknikere i Trækvarteret og efterfølgende dialog med Ole Lauritzen 18/8 2009: Telefonsamtale med Hugo Max om Marienbergvej/Chr. Winthervej

Asfalt-pølse – stort problem

”Undgå dårligt nyt” = standarder Er det lykkes? Prototyper?

Evaluering af HPH Besvarelse: ”Der er i såvel 2008 som 2009 tilstræbt at udføre 5 prototyper. Det er ikke lykkedes at udføre dem, så de opfylder ovennævnte regler, i 2010 vil dette blive rettet. Der pågår en dialog med Handicaprådet for udbedring og afklaring, herunder er aftalt et møde den 19. maj 2010 om netop nævnte 5 prototyper og evaluering af udførte tilgængelighedstiltag.”

SBi: Nyt i Trækvarteret ikke OK

Marienbergvej/Chr. Winthersvej

Primulavej/Nyrådsvej - helt ny asfalt-pølse

Kender ideel løsning

Kbhs Lufthavn: Gennemført overalt. Ideelt udført?

Fredensvej/Volmersgade

Rundkørsel Rema 1000 – OK?

Adgang til butikker Udviklingspotentiale

Forslag til HPH : At der fra 2011 afsættes midler til regulering af fortovshøjde således, at der kan skabes niveaufri adgang til forretninger og liberale erhverv m.v. mindst i de tilfælde, hvor forretningsindehaveren ønsker dette.

Forslag til HPH At der fra 2011 i forbindelse med større omlægninger/renovering af gader og fortove skabes niveaufri adgange til butikker o. lign. Erfaringer fra Skive og Århus inddrages.

”Tid og Stil” - forspildt chance

Et mislykket forsøg i Århus

Et andet mislykket forsøg i Århus

Chaussésten Andre løsninger må kunne findes

Forslag til HPH Fra 2011 anvender kommunen ikke chaussesten ved nyetablering af veje, gader, stier, pladser, fortove og andre belægninger

Nye chaussésten ved Sydhavnen

Gamle chaussésten ved Marienbergvej

Chaussésten er/bliver farlige

Græs-armering = dårligt nyt Lokalplan ved Præstø om kommende tankanlæg: Parkeringsarealer: SBi: ”Der er kun rigtig flisebelægning som alternativ til græsarmering. Græsarmering er ikke, efter vores vurdering, jævn og fast som som den skal være jf. BR stk.3. Man kan selvfølgelig indrette HC-pladserne med fliser og resten med græsarmeering eller kun lægge fliser der hvor man stiger ud af bilen og går/kører frem til vej/sti og dermed have græsarmering under bilen.”

Parkeringsforhold Lever de nyeste tiltag om h-parkering op til ”undgå dårligt nyt”-begrebet?

Sydhavnen: Ingen h-parkering

Parkeringshus i Sydhavn: Intet skilt

Rådhusparkeringen

Grundlag for p-afgift?

Fiskebil på Rådhusparkeringen

Begreb: Tilgængelighed

Begreb: Universelt design