Uddannelsesafklarende samtaler

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Velkommen til Nyledigmøde i MA.
Advertisements

Kontanthjælpsreformen – særligt om de unge
 Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne.
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
17½ års samarbejde i Aarhus
EN HELHEDSORIENTERET UNGEINDSATS? ERFARINGER FRA NULPUNKTSANALYSEN AF ROUTE 25 V/ANNE MØLGAARD, RAMBØLL Alternative title slide.
Anbefalinger – opdeling i følgende kategorier
ProNet Konference – Korsør 29. november 2011 Udfordringer set fra et dansk Jobcenter 2011 Anette Steffensen Arbejdsmarkedsområdets Tværfaglig unge- og.
Roskilde Produktionsskole
UU og Jobcentre: hvad virker? Og hvordan?
Tværgående indsats for unge årige
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Velkommen til vejledningsmøde i MA
Styringskrav for jobcentre
Et projekt i Beskæftigelsesafdelingen (BA) på Københavns Fængsler
”Vi når målet – men hvordan?”
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Projekt Uddannelsesstart Aabenraa Kommune. Projekt Uddannelsesstart Sammenhæng mellem uddannelse, uddannelsesplaner og uddannelsespålæg Samarbejdspartner:
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Kontanthjælpsreformen
Uddannelsesafklarende samtaler - hvordan er det gået? Mogens Bak Hansen, Arbejdsmarkedschef Jeanette Johansen, Teamleder Anders Ladegaard, Centerleder.
Væksthuset Henrik Hansen Leif Tøfting Kongsgaard
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
UU og Jobcentret Campussamarbejde Signe Molde, Søndag Live
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Unge-støttecenter Lemvig ungdomsgård.
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Ungeindsatsen Konference den 4. juni Baggrund UTA-projektet Politisk ønske Byrådsbeslutning april 2009 Etablering oktober 2009.
Repræsentantskab Onsdag d. 9. april Samarbejde mellem JC og UUV.
Virksomhedsservice og mentorprojekt for unge. Virksomhederne kommer ind her Virksomheder ringer til vores callcenter på Virksomhedsservice sidder.
Den kommunale vejledning om STU
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 1. DECEMBER 2014 BERGEN PROFESSOR MICHAEL SVARER AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES INSTITUT.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
VEJLEDNING TIL FORANDRING D.7. MAJ 2014 WORKSHOP : KONTANTHJÆLPS- REFORMEN I PRAKSIS 1Anne Eghøje Slagelse Jobcenter.
Er vi enige om, hvordan ser en KUU-elev ud?
P ROJEKT : ” LÆREPLADSER TIL ALLE ” I T HISTED 14/
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
UP 2U UP2U-forløb for frafaldstruede unge
Mentor. Historik Efterår 2010 Ønske: Bringe borger tættere på job og uddannelse Løsning: Overdragelse af borgere fra SEL §85 til afprøvning af arbejdsmarkedsperspektiv.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU’s opgaver Vejledning op til 18 år - Grundskolen – ca. 10 årsværk - 15 – 17 årige –
Kort introduktion til rammerne i Brug for Alle. Målgruppen Alle kontanthjælpsmodtagere, der pr. 1. april 2012 er i match 3 og modtager kontanthjælp: Midlertidigt.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
COWI PowerPoint design manual# Datagrundlag for rapporten  Registeranalyser fra DREAM, Danmarks Statistik  Sagsgennemgang af 338 sager fra Århus, Ringkjøbing/
/Bent Storgaard Etablering af UU-Vestegnen Mange opgaveudvidelser siden 2004 ”Uafhængig af sektor- og institutionsinteresser” UU-Vestegnen:
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Organisering og samarbejde i Job- og Aktivhuset omkring den virksomhedsvendte indsats Virksomhedscenter Generation 2 Organisering Samarbejde på tværs Motivation.
1 Erhvervsuddannelserne som mål for brobygningsforløb Beskæftigelsesregion - Syd, Nord, Midt, Hovedstaden og Sjælland, Hovedstaden.
Kontanthjælpsreformen - jobparate kontanthjælpsmodtagere Oplæg den 5. december.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse.
Brug for alle Hvad går det ud på? v/ projektchef Jens Hørby Jørgensen.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Scandic Silkeborg, 23. marts 2012 Ved direktør Hans Bach Indsatsen for jobklare ledige mellem 25 og 29 år i Beskæftigelsesregion Midtjylland Kvalitativ.
Fokus i beskæftigelsespolitikken  Aktivlinie (særlig i krise tid)  Indsats og rettidighed  Målretning  HIG  Aktivering på virksomheder  Udfordringer.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
Beskæftigelsesplan Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ny visitation.
En jobrettet indsats for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Netværksmøde på Sjælland 10. december 2014.
Kontrolleret forsøg På rette vej i job Projektperiode: – Målgruppen er kontant- og starthjælpsmodtagere i match gruppe 2 På landsplan.
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
Februar 2017 PKU-konference
Orientering fra kontoret Job og Fastholdelse AM-udvalg den 6
Mentorprojekt Sisimiut
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Kommunal ungeindsats Kortlægning af unge i Køge bugt
Erfaringer med virksomhedssamarbejdet omkring målgruppen for JobFirst?
Dialogmøder om udbud af beskæftigelsestilbud i Københavns Kommune – aktivitetsparate uddannelses- / og kontanthjælpsmodtagere under 30 år 15. juni 2015,
Hvorfor er diagnoser så vigtige for Kommunen……
Præsentationens transcript:

Uddannelsesafklarende samtaler Mogens Bak Hansen, Arbejdsmarkedschef Fredericia Kommune Anders Ladegaard, Centerleder UU-Lillebælt

Viden og hypoteser om unge i jobcentret Starter du et liv på kontanthjælp er det skidt – uddannelse er godt Mange ledige unge uden kompetencegivende uddannelse Mange unge hver uge søger kontanthjælp Stort fokus på forsørgelse. Unge kommer i jobcentret for at få penge ikke hjælp og rådgivning. Dilemma mellem motivation og ret og pligt/tvangtankegang i jobcentret – sanktioner og regler og tilbud ses som nødvendigt onde for de unge som søger hjælp. Den unge er gået forkert, når de kommer til os

Vores forsøg på at løse dilemmaet Rådigheds-vurdering Økonomisk vurdering Straks-aktivering Planlæg-ning og afklaring Indsats (herunder UU-vejledning) Gammel model for modtagelse og indsats Ny model for modtagelse og indsats (UU) Vejledning Planlægning og samtaler og indsats uden for KT-system Økonomisk vurdering og rådigheds-vurdering Straks-aktivering Samtaler og planlægning Indsats

Det har virket i samarbejdet Fra forsørgelsesfokus til vejlednings og udviklingsfokus Kulturskabende praksis Handlekraft i første led Opstart i uddannelse frem for i kontanthjælp Løbende optag på uddannelsesinstitutionerne Stor udbud af tilbud som alternativ til kontanthjælp -> særligt introduktionsforløb på VUC og IBC. Dertil brobygning Her tror vi på mere udvikling i samarbejdet Vi skal tage ansvar for fastholdelse og opfølgning - bliver det til pseudouddannelse? Udvide indsatsmuligheder og handlekraft i første led Få kontanthjælpsreformens nye redskaber ind i samarbejdet

Resultater af samarbejdet

Unge i uddannelse Jobcenter- perspektiv Modtagelse Samtaler Ordinær uddannelse Introforløb IBC Studie-forberedende forløb VUC Brobygnings-forløb erhvervsskole Vejleder-dage Vejledning / afklaring og virksomheder Nytteaktivering EGU Produktionsskole Mentorer Tværfaglig kommunal indsats Unge i uddannelse Jobcenter- perspektiv

Motivation En fælles interesse i at få målgruppen i gang med uddannelse og fast- holde dem i uddannelse En fælles tro på at vores forskellighed og forskellige redskaber og metoder kan flytte målgruppen, hvis vi koordinerer indsatsen ud fra fælles målsætning Krydsende lovgivninger: UU er opsøgende op til det fyldte 25. år, men ikke hvis den unge vejledes i andet regi, fx i et jobcenter Dynamisk målgruppe: Især matchgruppe 1 – 1 ½ har mange skift i aktiviteter, små jobs, uddannelse, virksomhedspraktik, aktivering etc.

Opgave til medarbejderne Hvordan organiserer vi det overordnede samarbejde? Hvad er indholdet i den fælles platform? Hvad er målsætningen? Hvad skal de unge opleve, når de henvender sig til kommunen? Hvilke virkemidler har vi for at give de unge en rigtig start på en uddannelse? Beskriv det praktiske set up for visitationen: Hvem deltager? Hvor ofte? Hvornår? Administration Hvem gør hvad?

Uddannelses-forberedende aktivitet Flow chart Uddannelse Uddannelses-forberedende aktivitet Kontanthjælp Jobbutikken visiterer unge under 30 som søger kontanthjælp Fælles modtagelse, tirsdag og torsdag, hvor alle får en uddannelsesafklarende samtale

Fælles modtagelse Fredericia (UU og Jobcenter) UDDANNELSE 90 UNGE (46%) OFFENTLIG FORSØRGELSE 80 UNGE (40%) ORLOV/SYGDOM 2 UNGE (1 %) STATUS PR. 24/4 2013 ARBEJDE 5 UNGE (3 %) Opstart 1. september 2012 197 unge har været igennem (fremmødt) LEDIG 4 UNGE (2 %) PRODUKTIONSSKOLE 16 UNGE (8 %)

Projekt vejlederdage VEJLEDERDAGEN Jobcentret screener og klargør unge til vejlederdagen  den unge udarbejder en foreløbig plan, som mailes til projektlederen senest 1 uge før vejlederdagen. Jobcentret, evt. bistået af UU, laver den endelige uddan-nelsesplan sammen med den unge. De unge har samtaler med den eller de uddannelser, som der er lavet aftaler med. De unge får en skriftlig tilbagemelding med fra hver samtale. UU og jobcentret er til stede til at samle op på løse ender og give generel information. Projektlederen matcher de unge med uddannelsesinstitutioner og forbereder studievejlederne på, hvem de skal snakke med. Planen sendes til studievejlederen med projektlederens bemærkninger. Forber-edende forløb Uddan-nelse Job