Evaluering af dagtilbud Oplæg til DLO’s konference København 25. april 2007 Anne Kjær Olsen og Pia Vinther Dyrby konsulenter på Danmarks Evalueringsinstitut.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Resultater og opfølgningsmuligheder for LUP 2009 – kommunikation og patientinddragelse Specialkonsulent Trine Østerbye Web- og kommunikationsmedarbejder.
Advertisements

Arbejdet med ICF på Kommunikationscentret i Hillerød ?
Agi Csonka, direktør Danmarks Evalueringsinstitut
Ny Dagtilbudslov – og hva´ så?
Opbygning af kapacitet til det videre arbejde med tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte borgere Resultater fra den eksterne evaluering af projekt Røgfrihed.
Forslag til Strategi for sygeplejens bidrag til udvikling og forskning ved de somatiske sygehuse i Vejle Amt År
Økonomien i det boligsociale arbejde Bo Andersen Konsulent Boligsocial Funktion.
Udfordringer i den kommunale byggesagsbehandling
Udvikling og implementering af en kommunal model for
PR Kampagne for folkeskolen
En fortællende frise om Nattergalens BUPL støttede projekt: Hvordan ser dagtilbuddet ud i et drengeperspektiv – fra start til slut.
Fokus LedelsenBestyrelsen Klar til skolelivet Andelen af skolestartere, der ikke har behov for særlige sprogstøttende foranstaltninger (herunder modtageklasser)
1 Sundhedsprojektet. 2 Sundhedsprojekt •Projektansøgning 2006 udarbejdet i samarbejde med CVU 2.8mio. fra Familieministeriets pulje til kvalitetsudvikling.
Oplæg om den nye dagtilbudslov
Kan daginstitutioner gøre en forskel. v
Patientforløbet blødende ulcus Implementering set i et fagligt, organisatorisk og patientoplevet perspektiv Dorthe Oxholm Klinisk sygeplejespecialist.
Skolen skal være mere rummelig, både hvad angår de svageste elever og de dygtigste "Regeringen har en klar målsætning om, at den almindelige folkeskole.
Forældremøde Ellepilen 11. April Hvem er vi?
Selvevaluering ’It i folkeskolen’
Mad, Måltider og Pædagogik
Kommunalreformen VEU som brobygger
Sammenhæng: Reduktion af det daglige energiforbrug. Energiforbruget i den enkelte kontraktstyrede enhed skal nedbringes med 2% om året. Mål: Aktiviteter.
LP-modellens Landskonference 2014 i Horsens
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Uligheder i elevers adgang til uddannelser – Spredning frem for faglighed Bergthóra S. Kristjánsdóttir, lektor CVU København og Nordsjælland Den 8. november.
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Veje til kvalitet En lille historie om Emilie og EVA - v/Agi Csonka Direktør, EVA EVA’s jubilæumskonference 15. september 2009.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Udmøntning af reform på specialområdet BUU 30
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Det Sociale Kapitel
Kulturpolitisk temamøde, Struer Byråd, 20. november 2007 STRUER KOMMUNE Møde den 29. november 2007 Til første møde om Udviklingsprojekt på Dagtilbudsområdet.
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
State of the union INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Landsbyggefonden – nye krav og procedurer
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
Gymnasiernes tiltag for tosprogede elever Oplæg ved rektor Niels Jørgen Helms Mulernes Legatskole.
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Målstyret læringsreform
3. december 2009 DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET Erfaringsopsamling: Virksomhederne og voksenvejledningsnetværkene NCK konference.
Velkommen til DLOs konference ”Dokumentation og evaluering”
Evaluering på dagtilbuds- og skoleområdet BKF Regionsformandsmøde 23. Maj 08.
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Hvad er Odense-Modellen
Faglige kvalitets- oplysninger 15. januar Faglige kvalitetsoplysninger - formål At udvikle og afprøve et katalog af syv redskaber for at Understøtte.
Fælles møde med Børne- og Ungeudvalget og strategiudvalget 18. august 2008.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Kommunernes behov for forskning AKF seminar 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen og Børne- og kulturdirektør i Næstved Per.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Introduktion til KVIK Selvevaluering fra start til slut 27. september 2007 SCKK temadag.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
Kan man evaluere leg? Anne Kjær Olsen Områdechef, EVA Pædagogiske Konsulenters Landskonference 2012 Nyborg, 18. april 2012.
Århus Kommune Socialforvaltningen Møde i Socialudvalget 11. november 2010 Tilsyn.
Evaluering i Rådgivningen resultater samt tiltag.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
Kvalitet i Dagplejen Christina Barfoed-Høj, specialkonsulent, Socialministeriet. 18. maj 2010.
Bente Jensen, LANDSKONFERENCE 2006 Udsatte børn i dagtilbud Hvad ved vi, hvad gør vi - og hvordan kan kvalitet fremmes? Oplæg på FOA Landskonference,
Ledelsens betydning for at lykkes!
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Oplæg om den styrkede pædagogiske læreplan V
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Dagtilbudsreformen ”Stærke dagtilbud,- alle børn skal med i fællesskabet” Den styrkede pædagogiske læreplan Arbejdsgruppernes udkast til temabeskrivelser.
Digitalisering af VEU VEU-udbydernes brug og vurderinger af e-læring og blended learning - surveyresultater FLUID konferencen, tirsdag den 11. december.
Program Kort introduktion til hovedområder i den nye dagtilbudslov
Præsentationens transcript:

Evaluering af dagtilbud Oplæg til DLO’s konference København 25. april 2007 Anne Kjær Olsen og Pia Vinther Dyrby konsulenter på Danmarks Evalueringsinstitut (EVA)

Oplæggets indhold 1.Om EVAs opgave på dagtilbudsområdet 2.Om EVA og evaluering 3.Evaluering af loven om pædagogiske læreplaner 4.En evalueringsmodel

EVA-loven og evaluering af dagtilbud mia. kr. til ’Bedre kvalitet i dagtilbud’ 2006 Aftale om udmøntning af de første 400 mio. kr., herunder 8 mio. kr. til oprettelse af en ’evaluerings- og rådgivningsfunktion’ i forhold til dagtilbud EVA’s lov ændres blandt andet med henblik på at udvide vores funktion til også at omfatte dagtilbud

EVA skal … Løbende evaluere praksis og implementeringen af lovgivning Styrke spredningen af relevant viden Yde rådgivning til kommuner og dagtilbud via vejledning og inspirationsmaterialer Bidrage til udvikling af evalueringskultur og -kompetence i kommuner og dagtilbud

EVA’s organisation Tre sidestillede evalueringsområder Området for dagtilbud for børn (7 konsulenter) Området for grundlæggende undervisning og uddannelse (13 konsulenter) Området for videregående uddannelser (8 konsulenter) Stabsfunktioner: Metode, ledelse & kommunikation, administration

EVA’s organisation Bestyrelse -Vedtager EVA’s handlingsplan -Godkender kommissorier for evalueringer -Nedsætter evalueringsgrupper (ekspertgrupper) Repræsentantskab -Udtaler sig om EVA's handlingsplan, årsregnskab og årsberetning -Formulerer temaer til inspiration for det kommende års handlingsplaner

Typer af opgaver Evalueringsprojekter Videnscenteropgaver Indtægtsdækket virksomhed

Handlingsplan 2007 Evalueringer Evaluering af udviklingsprojekter Projekter der er tildelt midler fra MINFF’s pulje Evaluering af sprogvurderinger Erfaringer med forskellige sprogvurderingsmodeller og den pædagogiske praksis i forhold til udvikling af børns sprog

Handlingsplan 2007 Videnscenterprojekter Udvikling af evalueringsværktøjer i forbindelse med læreplanerne Dokumentationspraksis Måling af sproglig udvikling Årsrapport

Elementer i EVA’s evalueringer Forundersøgelse Afdækning af tidligere undersøgelser inden for området mv. Ekspertinddragelse Evalueringsgrupper, sparringspanel, interview mv. Eksternt gennemførte undersøgelser Kvalitative eller kvantitative Selvevaluering Evaluerede institutioner analyserer egen praksis Institutionsbesøg Samtaler med ledelse og personale Workshops og seminarer Udveksling af viden

Formidling af resultater Rapporter Analyse af dokumentation Vurderinger og anbefalinger Korte udgaver/foldere ”Værktøjer” Artikler Oplæg, workshops Konferencer

Evalueringstilgang Vægt på udviklingsorientering fleksible modeller deltagerorientering Samle og sprede viden

Evaluering af pædagogiske læreplaner Implementering og organisering De fleste dagtilbud og kommuner har implementeret dem Generelt positiv indstilling De fleste kommuner – især de store - har lavet retningslinjer Især daginstitutionslederne her synes de har fået god hjælp

Pædagogiske læreplaner … 2 Det faglige Dagtilbuddene arbejder stort set med alle seks temaer Har i vid udstrækning opsat mål for arbejdet Oplevelse af at det styrker fagligheden Bidrager til en tættere faglig dialog internt i personalet og med forældrebestyrelserne Læreplanerne har dog i langt fra alle tilfælde skabt nye aktiviteter i dagtilbudene – men mest i dagplejen. Mindre fokus på udsatte børn og børn med anden etnisk baggrund end forventet.

Pædagogiske læreplaner … 3 Spørgsmål til nærmere undersøgelse: Dagtilbuddene er mere aktivitetsorienterede end målorienterede Uklart om der er sat noget nyt i gang for børn med særlige behov Hvorfor er det især dagtilbud med mange tosprogede børn der ikke har lavet læreplaner? Hvordan går det i de små kommuner efter kommunal- reformen? Evaluering af de oplevede effekter af læreplanerne vil foreligge i slutningen af året.

I gang med pædagogiske læreplaner Hvad er dokumentation og evaluering? Model for arbejdet med dokumentation og evaluering Eksempler på hvordan man kan arbejde med evaluering

Tak for opmærksomheden I kan læse mere på