ICF Rønnegården i Gørløse i Nordsjælland.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Arbejdet med ICF på Kommunikationscentret i Hillerød ?
Advertisements

Projektleder: Klavs Serup Rasmussen Oplæg ved Kirsten Elise Hove
Kompetenceudvikling gennem SPIDO-konceptet
Introduktion Values Interweave ™. Når ledelsen sætter fokus på et område, så er ord sjældent nok til at få medarbejderne til følge med.
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
- gennem Marte Meo metoden
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Dagens program Kort rids af projektet
Aalborg Universitet og Aalborg Kommune.  Gearing af organisationen til at understøtte et højt specialiseret neurofagligt niveau i kommunen gennem målrettet.
Platangårdens Ungdomscenter VISO – leverandør
LP-MODELLEN LP-modellen Hamar uge Mandag aften
Dorthe Hölck Udviklingschef Hinnerup Kollegiet
Regionale kronikerprojekter. Regionale Kronikerprojekter Kort præsentation af tværgående projekter, der involverer deltagere fra kommuner og sygehuse.
Introduktion Team Values Interweave ™. Når samarbejdet i et team skal styrkes, så er ord fra konsulenter eller ledere ikke nok.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Udvikling af elevrådet på Blågård Skole
Del projekt i Inklusionsprojektet Aktivitetscenter Kernen Projektet er gennemført i samarbejde mellem: Helene Hansen (pædagog) Kernen Jeanette Sanderhoff.
TVÆRFAGLIGT SAMARBEJDE I VESTSALLING SKOLE OG DAGTILBUD
Den Kommunale Kvalitetsmodel
At udforske sin egen praksis
Implementering af inkludering af børn i vanskeligheder indenfor adfærd, kontakt og trivsel på skolerne i Horsens Kommune.
Implementering i almen praksis Projekt: Styrkelse af Tovholder-funktionen i almen praksis.
Vejen til bedre observation og behandling af smerter
Refleksionsmodel – hvad går det ud på?
Ressourcecenteret Specialreform 2.0: Oprettelse af ressourcecentre på alle folkeskoler i København Mål: At styrke tidlig indsats og bedre inklusion Sikre.
Medicinering af beboere på botilbud
Praksisopgave 1 Intro til praksisopgave 1 2. Dag 1.
Medalje til Høje-Taastrup
April 2014 AARHUS UNIVERSITET HVAD SKAL DER TIL FOR AT LØFTE KVALITETEN OG EFFEKTEN AF KOMMUNERNES BEHANDLINGSTILBUD Birgitte Thylstrup, Center for Rusmiddelforskning,
Valhalla, integreret daginstitution Nyborg
Tanja Miller CVU-Nord Evaluering Voksenspecialundervisning Vejle 2005 EVA rapport - anbefalinger Hvad er evaluering? Værdier og menneskesyn Selvevaluering.
Lægedage Uhensigtsmæssige forløb Identifikation Handling.
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Obligatorisk selvvalgt opgave
ICF-projektet forår 2008 – december 2009 Evaluering Afsluttende konference Torvehallerne i Vejle Marianne Engberg,
Medicinpædagogik på vej mod en faglig platform
Sunds skole Evaluering
Pædagogik & kompetenceudvikling i SPIDO-forløbene Knud Erik Jensen, konsulent og underviser på SPIDO
Introduktion til Region Hovedstaden - Handicap Introseminar den 6. april 2010 v/Direktør Søren Torpegaard Bech.
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Faglig høring november/december 2008.
Læsevejlederen som kamæleon FOU projekt under UV
Medicinafstemning og Medicinsupervision
Obligatorisk selvvalgt opgave
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Seminar 6 – Arbejdsmiljøledelse
Fælles møde med Børne- og Ungeudvalget og strategiudvalget 18. august 2008.
Rehabilitering Samordningsudvalgsmøde
LÆRING, DER SES!.
LP-MODELLEN ● FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER
Citat dias Rød Husk at vælge korrekt layout for hvert dias: Klik med højre musetast på dias i ruden til venstre i skærmbilledet og vælg ‘Layout’ – Du kan.
Borgerservice Undersøgelse af brugertilfredsheden med Borgerservice Marts
Organisering og samarbejde i Job- og Aktivhuset omkring den virksomhedsvendte indsats Virksomhedscenter Generation 2 Organisering Samarbejde på tværs Motivation.
Beskrivelse af strategisk projekt: Prioriteret forskningsportefølje Strategi Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen.
Direktørgruppen SAMlær Odense. Hvad er der gang i? Arbejdstidsaftaler Undervisningsdifferentiering og IKT IKT Blended Learning God undervisning.
Model for læsevejledning baseret på aktionslæring Formål med modellen:
Det forpligtende fællesskab – inklusion i efterskolen – Velkomst v. Lone Greve Petersen, Formand for pædagogisk enhed, Efterskoleforeningen.
Synliggør dit lederskab med et nyhedsbrev. Dette er værktøjet for dig, der vil Sikre at dine medarbejdere har fokus på de vigtigste emner eller udfordringer.
 redskaber til mestring af et liv med ADHD  som aktiv deltager i samfundet.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Mål og delmål i rehabiliteringsindsatsen.
Dokumentstyringssystem Dokument formalia Håndtering af dokumenter Peter Jezek.
KRAP Sammenhæng Mål Tegn Tiltag Evaluering
Gennemførelse Lektion 7 Indhold: Faser i gennemførelsen Undersøgelsen
Vidensbaseret praksis i botilbud
Den kriminelle fødekæde i bander og
BADMINTON Netværksmøde foråret
PUK Et team af pædagogiske udviklingskoordinatorer i VVK C
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Præsentationens transcript:

ICF Rønnegården i Gørløse i Nordsjælland. Et regionalt botilbud for voksne med funktionsevnenedsættelser. Lov om social service § 108 . Psykiatriske diagnoser, nogle har dom til tilsyn. Alle har eller har haft voldsom udadrettet adfærd.

Forudsætninger for deltagelse i ICF- pilotprojektet Intet kendskab til ICF Sparsomme levnedsbeskrivelser af beboerne, trods livslang institutionalisering. Dokumentation har generelt været en stor udfordring for personalet. Behov for en funktionel dokumentationsmetode

Organisering af ICF- projektet ICF kræver forudgående undervisning, og efterfølgende supervision. Udarbejdede kernesæt i samarbejde med konsulent. Udvalgte 82 kategorier, der er relevante for Rønnegårdens beboere. Fungerer som systematisk tjekliste. Fokus på funktionsevne og funktionsevnenedsættelse. Fokus på ressourcer og begrænsninger.

Ressourcer Tovholder blev prioriteret, og har tid til rådighed. Tovholder ansvarlig for interviews. Tovholder ansvarlig for bearbejdning og renskrivning af ICF. 1½ år til samtlige 18 beboere har fået udarbejdet individuel ICF. Kræver tid, ressourcer og målrettet indsats.

Implementering Alle faste medarbejdere blev introduceret til ICF på fællesmøde. En medarbejder fra hvert team er ICF-repræsentant. Det pågældende team interviewes ud fra skabelonens 82 kategorier. Interviewet optages på diktafon. ICF skrives. Teamet korrigerer og godkender.

Erfaringer Systematisk beskrivelse af beboerens ressourcer og begrænsninger. Identificerer de oplysninger/observationer vi ikke har. Synliggører hvor der skal interveneres eller ændres rutiner. ”Tavs viden” bliver ekspliciteret. Alle medarbejdere deltager med observationer. ICF systematikken styrker vores faglige kompetencer.

Erfaringer Medarbejderne er trygge ved tovholderfunktionen. Medarbejderne udviser entusiasme og engagement. Sidegevinst i form af udsagn der kan danne ramme for pædagogiske diskussioner. Positiv respons fra pårørende. Vigtigt med et realistisk tidsperspektiv. Længere proces at finde formen.

Fremtiden på Rønnegården ICF skal kunne dokumentere strategien for pædagogisk indsats. ICF skal kunne dokumentere behovet for ydelser og kompenserende tiltag. ICF skal sikre systematisk evaluering. Alle medarbejdere skal med tiden kunne anvende ICF. Tovholderfunktionen skal fortsætte på et sekundært niveau.

Gode råd Vigtigt med en Tovholder. Implementeringen af ICF kan ikke hastes igennem. Lav en realistisk tidsplan. Alle medarbejdere skal samlet introduceres til ICF, så alle har fået den samme grundinformation. Arbejd systematisk, og opgiv ikke.

Resultat Dynamikken mellem komponenterne giver et systemisk samspil. Kun relevant/konkret information beskrives. Formodninger og antagelser udelades. ICF skaber bedre forudsætninger for relevant pædagogisk indsats. ICF er konkret og saglig dokumentation til pårørende. Jane Henriksen/Rønnegården