Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Del projekt i Inklusionsprojektet Aktivitetscenter Kernen Projektet er gennemført i samarbejde mellem: Helene Hansen (pædagog) Kernen Jeanette Sanderhoff.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Del projekt i Inklusionsprojektet Aktivitetscenter Kernen Projektet er gennemført i samarbejde mellem: Helene Hansen (pædagog) Kernen Jeanette Sanderhoff."— Præsentationens transcript:

1 Del projekt i Inklusionsprojektet Aktivitetscenter Kernen Projektet er gennemført i samarbejde mellem: Helene Hansen (pædagog) Kernen Jeanette Sanderhoff (studerende, VIA) Annette Axelsen (Lektor, VIA)

2 Centrale mål: at dokumentere medarbejderes inkluderende praksis at dokumentere brugernes fællesskaber og venskaber afdække faktorer (pædagogiske/psykologiske), som støtter brugernes inklusion undersøge medarbejderes forståelse af, og holdninger til inklusion (se institutionens projektbeskrivelse) støtte den studerendes kompetencer i forhold til observationsmetodik og interviewmetodik støtte institutionens udvikling af inkluderende praksis (”Best practice”)

3 Små eksempler på resultater af undersøgelsen Kontakt og inddragelse kræver tålmodighed og god tid Sang ved morgensamlingen i kørestolsgruppen: Det er tydeligt, at brugerne har meget forskellige forudsætninger for deltagelse i denne aktivitet, men medarbejderne opgiver ikke at få kontakt til den enkelte bruger undervejs i aktiviteten – og der skal en meget vedholdende indsats til, i forhold til flere brugere. En bruger følger tydeligt med – kan finde den foreslåede sang i sangbogen, synger mange strofer undervejs, og har klart oplevelsen af ”at være med”, hvilket så også støttes af medarbejderne ved at han skal tælle for.

4 At skabe tryghed og trivsel Det har betydning for brugernes indbyrdes relationer, at de adfærdsformer, der kan virke skræmmende på andre brugere bemærkes og styres af medarbejderne. Nogle brugere har en så voldsom adfærd, at andre brugere trækker sig tilbage fra dem. Her er det helt afgørende, at medarbejderne styrer, skærmer og afdramatiserer situationerne, så brugerne føler sig trygge på trods af andre brugeres voldsomme adfærd

5 At skabe og fastholde relationer Medarbejderne er meget opmærksomme på relationerne brugerne imellem, og de forskellige typer relationer brugerne har til medarbejderne og de andre brugere. At arbejdet med brugernes relationer i et andet interview kaldes et ”puslespil” er et udtryk for dette. Der bliver lagt vægt på, at de brugere, der har en positiv relation får mulighed for at være sammen, og at medarbejderne arbejder aktivt på at give sådanne muligheder.


Download ppt "Del projekt i Inklusionsprojektet Aktivitetscenter Kernen Projektet er gennemført i samarbejde mellem: Helene Hansen (pædagog) Kernen Jeanette Sanderhoff."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google