INTRODUKTION. Kort om metoden: -Udviklet i partsprojekt mellem KL og KTO -Gennemført med inddragelse af 10 organisationer på tværs af sektorer -Metoder.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Definition på evaluering
Advertisements

Introduktion til projekt ”Aktivt Liv”
Inspirationstema: Børns rettigheder
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KORT TIL HANDLING - PSYKISK ARBEJDSMILJØ I SYGEPLEJEN.
Social kapital – rig på relationer
SOCIAL KAPITAL - EN FÆLLES SAG
Sæt stress på dagsordenen i SU - og i hverdagens arbejdsliv
Gode råd og eksempler på faldgruber
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
New Insight - Noter til præsentation
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Udvikling og implementering af en kommunal model for
Aalborg Universitet og Aalborg Kommune.  Gearing af organisationen til at understøtte et højt specialiseret neurofagligt niveau i kommunen gennem målrettet.
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Sundhed på arbejdspladsen
Nyt ansvar.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Efter selvevalueringen Tovholderens rolle og opgaver 22. august 2007.
Patientsikkerhedsrunde - et ledelsesredskab
Annette Kamp og Pernille Bottrup Nyborg Strand januar 2011
I Mariagerfjord Kommune vil vi frem- me børn og unges muligheder for at få del i de gode jobmuligheder i frem- tiden. Derfor vil vi gøre flere børn og.
Tillid Temadag for AMIR
Input FMEA Output Shit in = Shit out FMEA
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
24. januar CFU OK 08 Delforlig - staten Attraktive arbejdspladser Fokus på samarbejde, kompetenceudvikling og arbejdsmiljø.
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Samarbejde eksternt/Netværk Et inspirationsværktøj Det er ikke, hvad du ved, men hvem du kender, der tæller!
Præsentation af materialer på personalemøde
Kodeks for offentlig topledelse
Medalje til Høje-Taastrup
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
KVIK Kvalitet og evaluering Centre selvevaulerer Dec. inst. i gang Centre forbedrer Øget fokus på resultater og dokumentation Centre selvevaulerer.
Januar 2011 Trivselsmøder.
Introduktion af forløbet. Forløbet sættes i gang gennem kickstart. Kickstart arbejder med de to første faser. De sidste to faser arbejder hver enkelt.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
KVIK KvalitetsVærktøj til udvikling af Innovation og Kompetence
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Kompetencerejsen Program informationsmødet 14. maj Velkomst ved Henrik Hjortdal, SCKK Hvad karakteriserer et godt forskningsmiljø?
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Design af KVIK-selvevaluering Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
KREDS MIDT TRÆF VELKOMMEN 1. INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Erfaringer med at gennemføre en KVIK selvevaluering på SBi Susanne Tang Merit Statens Byggeforskningsinstitut.
0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Introduktion til KVIK Selvevaluering fra start til slut 27. september 2007 SCKK temadag.
Sektor Karen Stæhr Personalet som brobygger mellem borger og ny teknologi – hvordan? 21. september 2012.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Dagens program Pointer på tværs af gruppernes møde 1. Introduktion til Værdistrømsanalyse – en metode til at se på arbejdsgange og opgaver De næste skridt.
Center for Offentlig Innovation har udviklet denne spredningsguide for at hjælpe offentlige arbejdspladser med at dele egne innovationer og genbruge andres.
(Hvordan) bringer Peer-støtte recovery ind i organisationerne
Tværfaglig, tværorganisatorisk og tværsektoriel arbejde.
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
Introduktion til ”Sæt kerneopgaven i spil”

Den værdifulde arbejdsplads
Indflydelsescirklen Vi beslutter selv…
Evaluering af jobfirst
Vidensbaseret praksis i botilbud
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
3-timersmødet 2017.
Fokus på kerneopgaven Kom godt i gang…. Til proceslederen:
Kort om ”Uddannelse af servicepersonalet til Serviceassistenter” i region Sjælland D. 8. marts
Fra visitator til borgerkonsulent
Deltag i forskernes studier på AU
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Test er en del af livet - hvilke krav kan vi stille?
Præsentationens transcript:

INTRODUKTION

Kort om metoden: -Udviklet i partsprojekt mellem KL og KTO -Gennemført med inddragelse af 10 organisationer på tværs af sektorer -Metoder og værktøjer testet, dokumentet og anbefalet af brugere og førende forskere Kontaktpersoner: KTO: Henrik Vittrup, KL: Steen Ballegaard, Website:

Indhold Hvad er medindflydelseskultur? Hvorfor arbejde med medindflydelseskultur? Hvordan udvikles medindflydelseskulturen? Website med viden og værktøjer Eksempel på værktøj Hvordan kommer vi videre?

Hvad er medindflydelseskultur? Definition ’Medindflydelseskulturen er det mønster af antagelser, holdninger og handlemåder, som på en arbejdsplads påvirker den enkelte med- arbejders muligheder for at udvikle kompe- tencer og øge sit råderum i forhold til sam- arbejde og opgaveløsning.’

Model for medindflydelseskultur Fire dimensioner og 4 typer bidrag fra ledere (L) og medarbejdere (M)

Hvorfor arbejde med medindflydelseskultur? Forskning og erfaringer viser, at medindflydelseskulturen kan udvikles gennem målrettede indsatser En styrket medindflydelseskultur gør det muligt at øge den enkelte medarbejders råderum og indflydelse på arbejdets rammer og indhold En styrket medindflydelseskultur har en lang række positive effekter, herunder tilvækst i den sociale kapital

Medindflydelseskultur skaber resultater Udvikling af medindflydelses- kulturen øger den sociale kapital Den sociale kapital har en dokumenteret effekt på en lang række områder Effekterne kan måles både på arbejdspladsen og hos brugere og borgere

Hvordan udvikles medindflydelseskulturen? Medindflydelseskulturen styrkes, når ledere og medarbejdere øger deres bidrag i de fire dimensioner Ønskes det at gå systematisk til værks, laves en diagnosemåling, der giver et billede af styrken og udviklingspotentialet i den nuværende medindflydelseskultur Derefter vurderes resultaterne, og der vælges et eller flere indsatsområder til udvikling af medindflydelseskulturen

Online-guide med viden og værktøjer

Viden og værktøjskasse samlet ét sted

Eksempel på værktøj Medindflydelsesdimension: Udvikling Navn på værktøjet: Teamprofilen Indhold: Brugsvejledning og profilværktøj til at identificere roller i en gruppe/team Anvendelse: Rolle- og opgavefordeling, konfliktløsning, optagelse af nye medarbejdere i gruppen

Hvordan kommer vi videre? De næste skridt: 1.Beslutning om brug af ”Medindflydelseskultur – sådan rammer I plet” 2.Udvælge arbejdspladser/afdelinger 3.Aftale og igangsætte forløb med SU/MED 4.Gennemføre diagnosemåling 5.Vælge og gennemføre indsatser 6.Effektmåle og evaluere