Dansk Magisterforenings mentorordning

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Mentorkursus Foreningen Nydansker V/ susie skov nørregård.
Advertisements

Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
At forholde sig professionelt Anne Skov
Medarbejderudviklingssamtalen
Refleksion i kommunikationen
Lokal kompetencedag marts / april Velkommen Lokal kompetencedag: • Opfølgning fra internatet • Fastholdelse af projektets mål • Input fra nulpunktsanalysen.
Introduktion til deltagere i ledercoaching
De næste 3 timer skal I Til gavn for jeres mission - beboerne
AT efteråret 2013 / MG & RO. Overordnet emne Kampen for det gode liv.
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Lederudvikling.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Oplæg - Mentorskab Praksisnær ledelse.
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Betydningen af uformelle og formelle mentorskaber på karrierevejen Birgitte Bruun Kvinfo/Syddansk Universitet 6. oktober 2007.
•Åbner døre og viser vej ind i det danske samfund •Matcher flygtninge-/indvandrerkvinder med kvinder, på det danske arbejdsmarked •Skaber et netværk af.
Leise Passer Jensen Version EK Netværk Iværksætter og selvstændig - et forum for iværksætterkvinder i EK, der ønsker at imødekomme nogle.
Team 9 gruppe eksamen, evalueringsproces
Hvilke faglige basiskompetencer bør den ideelle talentudvikler besidde? Hvilke personlige egenskaber er vigtige for en talentudvikler at besidde? Hvordan.
Supervision og faglig feedback
Det bevidste Menneske! Bevidst Lederskab Velkommen til:
Lederskab København.
Fagdidaktisk kursus i religion
HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK "Udvikling af elevernes almene studiekompetencer gennem formativ evaluering". Mentorordning på 1. årgang.
Mentorordningen i UUO Overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse.
At udforske sin egen praksis
1 Vejlednings- opgaven Tirsdag aften v. Adjunkt Martin Finderup Andersen.
Introduktionskursus for mentorer og jobkonsulenter
Overvej spørgsmålet. Interview en makker
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Kodeks for offentlig topledelse
Vejlederens kommunikation
UDVIKLINGSFORLØB FOR LEDERE Kriminalforsorgen Midt- og Nordjylland Modul 1 Ved brug af materialet og yderligere information kontakt: Jens Linder, Chefkonsulent,
Refleksioner og opsamling ift. i går
Kompetencer i det første ingeniørjob Aftagerseminar på DTU Byg tirsdag den 26. maj 2009 Jesper Gath.
Eksistentiel og Åndelig omsorg til døende.
Proces overblik med SIPOC modellen
INNOVATIONSFORUM # 2 VIDENSFORMER OG VIDENSKILDER.
Hvad er det gode skolelederliv? - Et selvevalueringsforløb.
Omrejsende ledere - Svendborg Kommunes interne konsulentkorps.
Relation mentee/mentee`s forældre/mentor – bud på, hvordan mentee og forældre involveres, så de spiller en aktiv rolle i relationen og selv opsøger mentor.
Infomøde cand.selv – cand.mentor
Hvis du ønsker at opnå fremragende
Hvad er coaching? Synergi HRM & Rosenkvist Consult
Sundhedspædagogisk tværfagligt samarbejde
MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde.
Det autentiske menneske Autentisk lederskab © Udviklings- & Kompetencegivende coachingforløb.
Mental sundhed Ulla Uldahl og Henriette Lundstrøm
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Hvad får man ud af en mentorordning? Aalborg Universitet, 17. november 2010.
Insert picture in this frame Grid Projekt Go-For-It Oktober Securitas, Morten Enghave.
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
Kompetenceprofil Arbejdsinstruktører. Hvornår er man en god instruktør? Hvilke personlige egenskaber skal den gode instruktør besidde?
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Mentors rolle og mentoropgaver. En mentor er... …en personlig sparringspartner, der stiller sig selv og sin viden, indsigt og erfaring til rådighed for.
Lyst til at lære – Skabe lyst til at lære – Lyst til at lære fra os Velkomstbrevet TUP2011 Projekt Transfer i AMU.
TVÆRPROFESSIONELLE LÆRINGSFÆLLESSKABER Oktoberkursus
I mentor ordningen på elevmentor.dk
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
Vejledning i samspil Evaluering og dokumentation, 2011: Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen
1. kontaktmøde Velkommen til Workshop om afkodning af jobopslag og telefonisk kontakt Hils på hinanden  Husk at bestille drikkevarer Præsentér dig.
Et organisatorisk koncept til udvikling og prioritering
Vækst og højtuddannet arbejdskraft
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Dansk Magisterforenings mentorordning Ulla Meinecke-Søes, ums@dm.dk

Hvorfor indgå i en mentorrelation Ligeværdig relation Gensidighed - begge parter får noget med Nyt blik på erfaring og metodikker Mentoring er også sparring på ideer og konceptudvikling Ny viden fra den anden Mulighed for at gøre en forskel for den anden

Mentors mange roller Facilitator Gør læring lettere Rollemodel Udviser personlige og faglige færdigheder og værdier Historiefortæller Fortæller egne historier til inspiration Sparringspartner Diskuterer med og udfordrer mentee Rådgiver Giver ekspertråd Videndeler Deler ud af sin professionelle viden Coach Stiller spørgsmål, som giver nye indsigter Kritiker Giver konstruktiv kritik og feedback Netværker Støtter mentees udvikling og brug af netværk Døråbner Åbner døre og giver referencer Sponsor Guider mentee i forhold til karrieren Ven Opmuntrer og støtter mentee

Hvorfor indgå i en mentorrelation Du træder ind i et frit (!) rum, hvor du afprøver og udvikler alle aspekter af den professionelle samtale. Få igennem din mentee et vindue ind til de næste generationer på arbejdsmarkedet og giv dine egne erfaringer videre. Du arbejder med dine kompetencer til at udvikle og motivere andre. Bliv udfordret på viden, ønsker og kompetencer. I processen italesætter du egen erfaring og viden. Det skærper din bevidsthed og erkendelse om egne kompetencer og udviklingsmuligheder fremover. Du har ansvaret for den enkelte samtales rammer og den løbende proces henover det næste år. Sæt i fællesskab din mentees karrieremæssige overvejelser under lup, anlæg nye perspektiver, afprøv scenarier og brug dit karrieremæssige overblik. Du kan indgå i netværk med de øvrige mentorer, hvor du kan arbejde med mentorrollen og de refleksioner du får på baggrund af at være mentor.

Hvorfor indgå i en mentorrelation MENTEE En mentor er en uafhængig samtalepartner, som ikke er en del af din dagligdag. Brug programmet som afsæt for personlig og karrieremæssig udvikling. Sæt din karrierestrategi under lup og afprøv scenarier inden du fører dem ud i livet. Afdæk dine styrker og udviklingsområder, få sparring på konkrete problemstillinger i hverdagen, udforsk og test ideer, visioner, muligheder og løsninger. Definer dine mål sammen med din mentor og bliv holdt fast på at nå dem. Her kan du tale om emner, det ikke er oplagt at vende med en kollega eller din chef. Når du taler med din mentor om dine ambitioner og værdier i arbejdslivet, vil din mentors input skabe mulighed for afklaring og præcisering og efterfølgende refleksioner, og erkendelser. Det giver dig et afsæt for din videre faglige og personlige udvikling. Du kan indgå i netværk med de øvrige mentees, hvor du kan arbejde med menteerollen og de refleksioner den afstedkommer.

DM’s mentorordning Selve ordningen Løbende optag Målgruppe I arbejde, på ethvert tidspunkt i arbejdslivet fra ca. 1 år + Ledere Selvstændige Ph.d.’er Tillidsrepræsentanter Dimittender Varighed et år Mødes 6-8 gange Temaaftener og træningssessioner Evaluering – midtvejs og slut

DM’s mentorordning Antal deltagere pt. 62 mentorer 38 Sjælland 3 Fyn 21 Jylland 41 igangværende forløb, heraf 5 Fjernmentorforløb 2 har flere mentees Behov for mentees i Jylland og mentorer på Sjælland FJERNMENTORING!

Ansøgning og matchning Der kan gå (lang) tid Du søger via: http://www.dm.dk/JobOgKarriere/BrugDMKarriere/DMMentor/TilmeldingMentorMentee