Styring af styregrupper

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Cand. techn. soc. Pia Bille Konsulent i Lepla
Advertisements

Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Strategi-dage for redaktion, kursusudvalg, webmaster og bestyrelsen Kolding torsdag og fredag den 13/ Fagforum for Børnefysioterapi som specialebærende.
Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Rådet for Etniske Minoriteter
Frie informationer og kampen for demokrati Biblioteker og demokratisk dannelse.
Kaj Schmidt Nielsen Nørrebro Taekwondo Klub
Hovedresultater af interview med byrådspolitikerne
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Styringsnetværk som middel til at skabe lokal og kommunal udvikling
Old timers and newcomers
DEMOKRATISERING : SFUs Martstræf 2011 : Gry Poulsen.
’Vandpartnerskabet’ v/Marianna Lubanski DWF temamøde den 21. April ’Det Danske Vandskab – nu og i fremtiden’
EU-indsaten for administrative lettelser1 Indsatsen for at lette byrderne i EU Anders Bering Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Center for Kvalitet i ErhvervsRegulering.
Fire aspekter Ledelsen (strategisk branding)
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Tillid Temadag for AMIR
Projektlederens rolle(r)
Social innovation og empowerment af (udsatte) lokalsamfund
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Øjeblikkets kunst Facilitering af tværfaglighed
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Afdelingsbestyrelsernes rolle i særligt udsatte boligområder Konference 19. november 2011.
Etisk dilemma – to definitioner
Survey Organisering og styregruppehåndtering. Spørgsmål 1 62,5 % mener de har stor indflydelse på tilpasning af egen projektorganisation! Hvis projektorganisationen.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Hvem er jeg? Gunvor Hallas Chefkonsulent Cand.scient.adm., født 1952
Læring i spændingsfeltet mellem det planlagte og det uforudsete Lone Thellesen, adm. direktør i Dacapo Teatret.
John Andersen Empowermentbegrebet
2.lektion: Civilsamfund, stat, plan-, markeds- og blandingsøkonomi
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Landsbystrategier Borgerinvolvering i Spøttrup Kommune.
Organisationsanalyse. Klar fælles vision og mål Se sammenhæng til eget job Åben kommunikation Accept af fejl Accept af teamarbejde Inddragelse/delegering.
Barrierer i og for forbedringsprojekter Udenom, indenom, henover eller igennem barriererne Hvilken vej vil du? 12. oktober C2E netværk.
Illustrationer til undervisningsbrug
En ny strategi for transportforskning Workshop - Trafikdage i Aalborg 28. august 2006.
Omrejsende ledere - Svendborg Kommunes interne konsulentkorps.
Vidensamfundet (netværkssamfundet) ”Jeg kan jo ikke vide alt. Som topleder i en stor virksomhed er jeg nødt til at træffe beslutninger på baggrund af den.
VidenDanmark VG Digitalisering og procesorientering 8. december 2014.
2.lektion:Demokrati 2.Lektion i undervisningsforløbet ”Det politiske system i Danmark” baseret på kapitel 6 i bogen Luk Samfundet Op! af Brøndum & Hansen,
Strategikort for MEF Samfunds- værdi (eksempler)
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
1 & 2 lektion: Samfundet og samfundsfag – hvad er det?
Ny driftsstrategi for offentlige veje og parker i Københavns Kommune
Søren Kofoed Weeke Rambøll Management A A R H U S U N I V E R S I T E T Den administrative forandringsproces Justering af programmet På styregruppemøde.
Dagsorden Introduktion til hinanden og opgaven
Udfordringer i sundhedsopgaven i den enkelte kommune - temaer fra interviewrunde strategiseminar januar 2015.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Dansk ledelsesstil og tillid som global konkurrencestyrke
DBU Fyn DBU Fyns Formandsklubber. DBU Fyn Historik : Fodboldpatruljer : Fodboldråd i kommunerne 2007: Formandsklub for udvalgte formænd.
Dagsorden Alle ”kender” Hattie
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
KVIK erfa-dag 22. Maj 2006 Hvorfor gør det en forskel at blive ved med at selvevaluere?
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Evaluering i Rådgivningen resultater samt tiltag.
Indre By / Østerbro LokalMED
HL7-FHIR DK profilering – governance?
Øvrige idrætter - vejen frem til i dag
Fremtidens Forening Dialogseminar lørdag d. 8. oktober 2016
Samskabelse gennem et Bynetværk
Styrk foreningen Ledelse og udvikling – opgrader foreningen.
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Boligpolitik Temadrøftelse Økonomiudvalget 13. november 2018.
Bestyrelseskursus Foreningen for ATAKSI/HSP 3. oktober 2015
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Styring af styregrupper - Mads Uldall Oplæg for eksperttænketanken for integration den 25. januar 2011 Mads Uldall, Skt. Kjelds Kvarter

CV Erfaring Kandidat i offentlig administration Erfaring med strategisk byudvikling og offentlig – privat samarbejde fra: Dansk Byplanlaboratorium Skaarup & Jespersen Roskilde Kommune Musicon Københavns Kommune Erfaring Byfora Politiske udvalg Bestyrelse Styregruppe NOTE! For at ændre billedet på denne side gøres følgende: Slet det nuværende billede ved at klikke på det og tryk ”Delete” på tastaturet. Gå i hovedmenuen og vælg ”Indsæt/ Billede/ Fra fil...” Billedet skal have samme størrelse som præsentationsformatet: 25,4 x 19,05 cm (1280 x 960 pixels). Skalér evt. billedet så det får samme størrelse som siden. Højreklik på billedet og vælg ”Rækkefølge/ Placér bagerst” Hvem er jeg?

NOTE! For at ændre billedet på denne side gøres følgende: Slet det nuværende billede ved at klikke på det og tryk ”Delete” på tastaturet. Gå i hovedmenuen og vælg ”Indsæt/ Billede/ Fra fil...” Billedet skal have samme størrelse som præsentationsformatet: 25,4 x 19,05 cm (1280 x 960 pixels). Skalér evt. billedet så det får samme størrelse som siden. Højreklik på billedet og vælg ”Rækkefølge/ Placér bagerst” Hvad laver jeg?

Målet med områdefornyelserne er jf Målet med områdefornyelserne er jf. lov om byfornyelse og udvikling af byer: At igangsætte udvikling og omdannelse af problemramte byer og byområder, der gør dem attraktive for bosætning og privat investeringer. NOTE! For at ændre billedet på denne side gøres følgende: Slet det nuværende billede ved at klikke på det og tryk ”Delete” på tastaturet. Gå i hovedmenuen og vælg ”Indsæt/ Billede/ Fra fil...” Billedet skal have samme størrelse som præsentationsformatet: 25,4 x 19,05 cm (1280 x 960 pixels). Skalér evt. billedet så det får samme størrelse som siden. Højreklik på billedet og vælg ”Rækkefølge/ Placér bagerst” Hvad laver jeg?

NOTE! For at ændre billedet på denne side gøres følgende: Slet det nuværende billede ved at klikke på det og tryk ”Delete” på tastaturet. Gå i hovedmenuen og vælg ”Indsæt/ Billede/ Fra fil...” Billedet skal have samme størrelse som præsentationsformatet: 25,4 x 19,05 cm (1280 x 960 pixels). Skalér evt. billedet så det får samme størrelse som siden. Højreklik på billedet og vælg ”Rækkefølge/ Placér bagerst” Hvad laver jeg?

NOTE! For at ændre billedet på denne side gøres følgende: Slet det nuværende billede ved at klikke på det og tryk ”Delete” på tastaturet. Gå i hovedmenuen og vælg ”Indsæt/ Billede/ Fra fil...” Billedet skal have samme størrelse som præsentationsformatet: 25,4 x 19,05 cm (1280 x 960 pixels). Skalér evt. billedet så det får samme størrelse som siden. Højreklik på billedet og vælg ”Rækkefølge/ Placér bagerst” Netværksstyring

Styregrupper – erfaringer og gode råd Hvorfor har vi styregrupper ? Hvad skal styregrupper styre ? Hvordan styres styrergrupper ? Styring af styregrupper Styring i styregrupper

Hvorfor styregrupper? Vi har ikke den fornødne viden eller de fornødne ressourcer til at gennemføre den forandring vi ønsker. Vi ved ikke hvad der er livskvalitet for den enkelte borger – eller hvordan vi bedst muligt understøtter denne. Vi har ikke de fornødne ressourcer til at gennemføre den ønskede forandring alene. Borgerinddragelse aktiverer ressourcer og skaber større (oplevet) værdi.

Hvorfor styregrupper? Vi har ikke den fornødne viden eller de fornødne ressourcer til at gennemføre den forandring vi ønsker. Vi ved ikke hvad der er livskvalitet for den enkelte borger – eller hvordan vi bedst muligt understøtter denne. Vi har ikke de fornødne ressourcer til at gennemføre den ønskede forandring alene. Borgerinddragelse aktiverer ressourcer og skaber større (oplevet) værdi. Viden om kvarteret og beboernes ønsker til udviklingen Mads Uldall, Københavns Kommune

Politiske kontakter, som ikke er tilgængelige for projektlederen. Områdefornyelse Skt. Kjelds Kvarter

Hvad skal styregrupper styre? En styregruppe bør fokusere på det overordnede og ikke den daglige drift af projekter. Styregruppen i Områdefornyelsen i Skt. Kjelds Kvarter har fokus på: Den overordnede strategi (Kvarterplanen) Udvikling af projekterne (godkende større ændringer i projekter) Inddragelse af interessenter

Mads Uldall, Københavns Kommune

Styring af styregrupper og styring i styregrupper Styring ved at fastlægge rammerne for styregruppen (formelle og uformelle, kulturelle og strukturelle). Styring i styregrupper Styring inden for disse rammer.

Styring af styregrupper Vedtægter fastlægger de formelle rammer f.eks.: Hvilken beslutningskompetence har styregruppen? Hvem bliver inkluderet i styregruppen? Hvordan er rollefordelingen mellem de forskellige medlemmer? Hvor ofte og hvor mødes styregruppen?

Områdefornyelse Skt. Kjelds Kvarter

Styring af styregrupper ’Spilleregler’ fastlægger de uformelle rammer: Tillid Respekt & Samarbejde Enighed & troværdighed

Områdefornyelse Skt. Kjelds Kvarter

Styring i styregrupper Hvilke formelle og uformelle normer er der i styregruppen? Hvordan styres møderne (dagsorden, talerlister, pauser mv.) Hvordan træffes beslutninger? Hvad sker der mellem møderne? Samarbejde mellem styregruppe, formandskab og sekretariat

Hvordan styrer man en styregruppe? Er det legitimt at styre en styregruppe? Hvad er alternativet til at styre en styregruppe? Hvilke formelle og uformelle forhold (traditioner, normer, diskurser mv.) styrer en styregruppe? Hvad sker der hvis man laver strategiske justeringer af måden man styrer styregrupper? At der er sammen interval mellem møderne At der skal være en formand og en sekretær At møderne holdes samme sted At deltagerne sidder på de samme stole At der føres en talerliste Eksempler

Styring af styregrupper og styring i styregrupper Snak sammen to og to om jeres erfaringer med styring af rammerne for styregruppernes arbejde og jeres erfaringer med at styre styregrupperne inden for disse rammer. Hvad virker bedst under hvilke betingelser? Kan man ændre rammerne for styregruppen eller skal disse ligge fast fra begyndelsen? Kan man ændre sin styring i styregrupperne eller skal man lægge en linje fra projektets start? 5 minutters snak to og to

Hvorfor deltager man i en styregruppe? Der er forskellige grunde til at man vælger at deltage i en styregruppe. I vores arbejde med styregruppen fokuserer vi på: Indflydelse Fællesskab Læring Adgang Den rette blanding

Designede netværk Wanscher og Nielsen, WOGN

Styregruppen skal træffe beslutninger: Indflydelse Styregruppen skal træffe beslutninger: Hvad skal områdefornyelsen fokusere på? Hvilke projekter skal gennemføres? Hvordan skal de forskellige projekter prioriteres ift. hinanden? Hvilke rammer skal der være for projektgruppernes arbejde? Hvordan skal interessenter inddrages? Projektbeskrivelserne

Et godt råd i forhold til beslutninger Vi træffer altid beslutninger over to møder Møde 1 Styregruppen introduceres for behovet for en beslutning og kan komme med indspil til beslutningens indhold. Møde 2 Sekretariatet har lavet et beslutningsgrundlag, som er afstemt med styregruppen og de ’beslutningsramte’. Eksempel: Overførsel af midler

Billede Hvordan træffer vi beslutninger

… og hvad kan vi lære at dem? Læring Viden er en forudsætning for kvalificerede beslutninger: Hvad kan vi lære af andre ift.: Områdefornyelse Borgerinddragelse Klimatilpasning Forankring Kulturtilbud … og hvad kan vi lære at dem? Eksempel: Oplæg ved Aktivitetsgruppen

Billede Hvordan oversætter vi andres viden?

Adgang Styregruppemedlemmerne er også deltagere i andre netværk. Ved at skabe plads til uformel snak mellem styregruppemedlemmerne får medlemmerne adgang til hinandens viden og ressourcer Dette styrker eksisterende netværk og danner nye netværk. Områdefornyelsen er afhængig af stærke netværk og samarbejde mellem netværk i forhold til forankring af områdefornyelsens projekter. Skal plads til de uformelle snakke

Billede Hvordan træffer vi beslutninger

Fællesskab Når man er en del af et fællesskab deler man værdier og føler sig forpligtet i forhold til hinanden. Fællesskab en forudsætning for: Tillid Samarbejde Det skal også være hyggeligt

Billede Hvordan træffer vi beslutninger

En dagsorden

En dagsorden Alle styregruppemøder er opbygget efter samme model: Uformelt formøde (uformelle spilleregler) Formalia (formelle procedure ift. vedtægter mv.) Oplæg (viden) Markedspladsen (adgang) Beslutninger (indflydelse) Middag (fællesskab)

En dagsorden Alle styregruppemøder er opbygget efter samme model: Uformelt formøde (uformelle spilleregler) Formalia (formelle procedure ift. vedtægter mv.) Oplæg (viden) Markedspladsen (adgang) Beslutninger (indflydelse) Middag (fællesskab)

307 800 1092 2800 Hvad med dem der ikke vil være med I en styregruppe?

Spørgsmål & kommentarer NOTE! For at ændre billedet på denne side gøres følgende: Slet det nuværende billede ved at klikke på det og tryk ”Delete” på tastaturet. Gå i hovedmenuen og vælg ”Indsæt/ Billede/ Fra fil...” Billedet skal have samme størrelse som præsentationsformatet: 25,4 x 19,05 cm (1280 x 960 pixels). Skalér evt. billedet så det får samme størrelse som siden. Højreklik på billedet og vælg ”Rækkefølge/ Placér bagerst”