Sprogpakken Praksisopgaven.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Advertisements

Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
Børns udvikling – et fokus på børn og sprog
Samspilstema 1: SMIL Vis positive følelser – vis at du er glad for barnet Det er vigtigt for barnets tryghed,
Dialogisk læsning.
Understøttende sprogstrategier & Samtaler i hverdagen
Struktureret tematisk sprogarbejde
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Introduktion til Sprogpakken
Situationelle Metoder til Digitale Studier
Introduktion til Sprogpakken
I det efterfølgende ses på tre forskellige indgangsvinkler i kommunikationen med medarbejderne De tre temaer er Samtalen Synlig ledelse og gennemslagskraft.
Sprogpakken Forældresamarbejde.
Hjælpemiddel under forløbet. •Kendt fra kunstnere, som en samlingsmappe over deres værker. •Vi bruger det her, som en samling over hvad du har lavet mens.
Sprogpakken Forældresamarbejde.
Sprogpakken At fastholde ændringer - i det nære samarbejde.
Kollegial feedback på Praksisopgave 2
Ledelse af frivillige i det kirkelige arbejde v. Dorte Kappelgaard Roskilde d. 5. september 2011.
Inquiry based science education
Zellervidenskabsteori 4. sem. F 05, Wittgenstein 1 tankeeksperiment 1. Eksperiment: Forestil dig følgende situation: du vil sige til et andet menneske.
Struktureret interview/samtale/vejledersamtale
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
At udforske sin egen praksis
- Hvad kan I forvente som forældre?
Kortlægningsundersøgelsen 2013
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra lærernes selvevaluering af tema 1.
Refleksionsmodel – hvad går det ud på?
Sprogpakken Praksisopgaven.
Sprogpakken Introduktion til kurset. Introduktion Velkomst Præsentation –af kursister –af undervisere Registrering/stamoplysninger Film: Taler vi om det.
Sprogpakken Organisatoriske udfordringer. Samtalen skal målrettes I hvilken udstrækning skal sprogindsatsen målrettes alle børnenes kompetencer og potentialer?
Praksisopgave 1 Intro til praksisopgave 1 2. Dag 1.
Hvad siger medarbejderne?
Den vanskelige samtale
Videre med praksis - fremlæggelse af praksisopgave
Dialogisk læsning Fokuseret indsats.
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Organisationsanalyse. Klar fælles vision og mål Se sammenhæng til eget job Åben kommunikation Accept af fejl Accept af teamarbejde Inddragelse/delegering.
Udeskolekursus Tårnby Kommune, august 2011
Sæt jer ikke for godt til rette! I vil blive flyttet rundt på…
Vigtige temaer Til brug for bearbejdning af casen, skal du nedskrive de temaer, som du finder vigtige at få belyst yderligere i forhold til casen Case.
Zellervidenskabsteori 4. sem. F 05, Wittgenstein 1 Opsamling: bevidsthed, meningskonstitution, forståelse, kommunikation omverden: ting/rum/tid g1 g2 sanse.
Den sproglige læreplan
Sprogpakken Videre med praksis - fremlæggelse af observationer.
Læreprocesser i naturvidenskabelige fag - I erhvervsuddannelses-kontekster Ole Ravn Christensen Paola Valero Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi.
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
/ 30 ETNOGRAFIC FIELD METHODS - and their relation to design.
”Supervision og feedback” Skoletjenesten Den 10. september 2015.
Evaluering og dokumentation af efterskolens vejledning Af Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Forskningsenheden i Vejledning, Erhvervs- og Professionsuddannelse.
EVALUERING AF LÆREPLANER KRUSEDULLERNE Sociale kompetencer.
Forskellen mellem objektiv og subjektiv – en Padlet-opgave
TVÆRPROFESSIONELLE LÆRINGSFÆLLESSKABER Oktoberkursus
TEMA 4 Inspiration & Feedback: Idéen ud i virkeligheden
Måleredskaber i dagtilbud En guide til at vurdere og vælge redskaber til måling af læringsmiljøkvalitet i dagtilbud Juni 2017 Måleredskaber i dagtilbud.
Vejledning i samspil Evaluering og dokumentation, 2011: Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Skriv jeres overvejelser på en flipover og hæng den op i lokalet.
Kurset i fase 1 er 2-delt:  I første del og som introduktion præsenteres du for definitionen af Flipped Learning. Og du præsenteres for en didaktisk skitse.
Den pædagogiske læreplan
Praktikvejledertræf PAU den 28/9 2015
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Dagtilbudsreformen ”Stærke dagtilbud,- alle børn skal med i fællesskabet” Den styrkede pædagogiske læreplan Arbejdsgruppernes udkast til temabeskrivelser.
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Sprogpakken Praksisopgaven

Praksisopgaven Rammesætning for praksisopgaven Mål for observationen 4 udvalgte aktiviteter, hvoraf der vælges én aktivitet Fastlagt indsatsområde: ”De understøttende sprogstrategier” Opstilling af mål Udgangspunktet kan f.eks. tages i en sprogvurdering der viser at et barn har særlige eller fokuserede behov, i en tilrettelagt aktivitet eller i en af hverdagens rutinesituationer Indsatsområde Vælg få konkrete indsatser der skal iværksættes for at nå frem til målet. Indsatserne udgør fokusområder i observationen 3.ktivitet Beskrivelse af den aktivitet der skal understøtte målsætningen Inddragelse af forældre Beskrivelse af, hvordan forældrene vejledes så de selv kan være aktive i deres barns sproglige udvikling Løbende evaluering Hvilke tegn kan undervejs i forløbet indikerer, at det valgte indsatsområde bevæger sig frem mod målet. Det er især den løbende evaluering der er udgangspunkt for observationen Kollegial feed back Hvornår og hvordan skal den kollegiale feed back foregå? Overvej hvilke temaer der skal drøftes og aftal hvordan udvekslingen skal ske. Aftal hvilke etiske spilleregler der skal gælde. Evaluering Hvornår og hvordan sker den endelige evaluering.

Observationsskema Den valgte aktivitet Beskrivelse af situationen Indsatsområde Observation Dialogisk læsning Rutinesituation Spontan samtale Struktureret forløb Hvordan er aktiviteten organiseret? Hvad sker der i aktiviteten? Hvem deltager i aktiviteten? De understøttende sprogstrategier Noter hver gang de understøttende sprogstrategier anvendes   Følg barnets interesse Brug åbnende spørgsmål Vent på barnets svar Fortolk og udvid, hvad barnet siger Hjælp barnet med at sætte ord på Forklar ord, barnet ikke kender i forvejen Træk på barnets egne erfaringer Udnyt de sproglige kompetencer, barnet har i forvejen Ret ikke barnets fejl direkte

Den endelige opgave består af En objektiv beskrivelse af aktivitetens gennemførelse og en opgørelse af, hvor ofte de understøttende sprogstrategier inddrages i samtalen. En reflekteret beskrivelse af, hvad du især har hæftet dig ved i observationen Dine overvejelser over de udviklingspotentialer du ser i institutionen Til kursets 3. dag medbringes Din observation Jeres lokale læreplan, der beskriver, hvordan I arbejder med temaet ”Sprog” På baggrund af den konkrete observation og teksterne om ”Understøttende sprogstrategier” og ”Samtaler i hverdagen”,

Fra observationen til praksis Dag 2 Opgaven præsenteres Praksisperioden Observation i egen institution Dag 3 Kollegial feedback på observationen Observationen kvalificeres i forhold til bestemmelserne i Læreplanerne Indsatsområde defineres Dag 4 Ændringer i praksis – i det nære samarbejde Ændringer i praksis – i et institutionsperspektiv Strategiplan for implementering af indsatsområdet