Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Inspirationstema: Børns rettigheder
Advertisements

Ørestad Skoles værdier
Nye sundhedsfremmende strategier for et aktivt ældreliv – erfaringer og ideer Landsmøde for Ældre Råd 7. maj 2009.
Konklusion på Workshop om sindslidende
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Depressionsforenings fødselsdagskonference Odense, onsdag den 23. oktober 2013 Din sygdom er ikke dig – Borgeren i centrum Oplæg ved Poul Nyrup Rasmussen.
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
Opbygning af kapacitet til det videre arbejde med tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte borgere Resultater fra den eksterne evaluering af projekt Røgfrihed.
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Udvikling og implementering af en kommunal model for
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Forældremøde X årgang.
Christian Plaschke, Den Digitale Taskforce
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
22. marts 07 Styring med fokus på effekter og faglighed Frederiksberg Kommune 26. januar 2012.
Date :31 1.
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Tillid Temadag for AMIR
Leder APV v/ arbejdsmiljøkonsulent Maj-Britt Stobberup
Aarhus Kommunes Røgfri Arbejdstid
HØR KØBENHAVNERNE Præsentation for IT Universitetet 6. september 2010.
Opsamling og afrunding på konferencen “Den gode genoptræning” Landstingssalen, 22. september 2008 NB: Pga manglende tid blev hele oplægget ikke præsenteret.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
Byrådsseminar 23. januar 2012 Sønderborg Enhedschef Annemarie Knigge Enhed for Sunde Rammer Sundhedsstyrelsen Sundhedspolitikken – relevant i alle fagudvalg.
Kodeks for offentlig topledelse
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Forvaltningsnavn Dagens oplæg -Projektet og boligområdet -Tilgangen i Sund Zone -Hvordan arbejder vi i praksis -Hvad får vi ud af det.
Kompetencestrategi med mening
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Hovedpunkterne i en ny strategi
sammen om sundhed Sundhedsforum
KL´s visioner for kroniske patienter
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Sundhedspædagogisk tværfagligt samarbejde
Sociale netværk og ledelsesmæssig opbakning Dialogdag d. 23. maj 2011.
©SCKK 2005 Excellence Netværk 2004/2005 KVIK vs. Excellence – kan de kombineres og hvordan?
MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.
Sundhedsaftale III status
Hvad er Frederiksberg Kommune for en størrelse – og SSA?
AKUT TEAM ”Hvad kan sygeplejersker byde ind med for at inddrage borgere og patienter i relation til den akutte sygdom” v/Gitte Nørgaard, Chef for Sygepleje.
Mental sundhed Ulla Uldahl og Henriette Lundstrøm
Beskrivelse af strategisk projekt: Prioriteret forskningsportefølje Strategi Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
1 Rehabiliteringsteam – består af: Jobcenteret: 2 beskæftigelsesmedarbejdere 5 deler posterne imellem sig og går på skift Tilstræber, at den ene er repræsenteret.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Cph Volunteers Giv en hånd til København. Derfor er vi her : For at kvalificere København til på bedre vis at kunne håndtere primært store, internationale.
Lægeforeningen Lægemøde 2007 Tilbagemelding på workshops om forebyggelse.
Mål- og resultatstyring i Rigsrevisionen
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
Regionsprojekt på Campus Køge
Nye organisationsprincipper og forretningsgange
Vidensbaseret praksis i botilbud
Rehabilitering og hjemmehjælp
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Mere MOST - mindre fravær
Frivillig - Alle vil elske dig…også kommunen.
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Det kompetente Nordjylland
Præsentationens transcript:

Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk

Bærende principper for arbejdet med at løfte sundhedspolitikken fra ord til handling Den enkelte skal mødes med respekt Aktiv hjælp til selvhjælp Sundhed er et tværgående anliggende, som går på tværs af myndigheds- og politikgrænser og sektorer (offentlig-privat) Sundhedspolitikken skal forankres i alle led Fokus på kvalitet og effekter

Den enkelte skal mødes med respekt Alle har ansvar for egen sundhed, men samtidig er der også forskel på hvilke muligheder den enkelte har for at tage hånd om egen sundhed. Sundhed er et fælles ansvar, hvor både individet, fællesskaberne og kommunen bidrager. Den enkelte skal mødes med respekt – uden løftede pegefingre – og støttes bedst muligt til at drage omsorg for eget helbred

Aktiv hjælp til selvhjælp Indsatsen over for borgere, der oplever funktionstab skal tage afsæt i en rehabiliterende tilgang. Indsatsen skal bidrage til at fastholde og styrke den enkelte borgers funktionsniveau og evne til at tage hånd om egen sundhed. Som en del af dette skal tidlig indsats og forebyggelse prioriteres.

Sundhed er et tværgående anliggende, som går på tværs af myndigheds- og politikgrænser og sektorer De kommunale forvaltninger har alle en række opgaver, som har betydning for sundheden. Den praktiske gennemførelse af sundhedspolitikken skal derfor løbende koordineres og afstemmes Et fælles mål er at skabe sammenhæng i indsatserne over for borgerne

Sundhedspolitikken skal forankres i alle led Favrskov Kommune skal aktivt engagere og inddrage borgerne, kommunens egne ledere og medarbejdere og kommunens mange samarbejdspartnere på sundhedsområdet. En vigtig opgave er at skabe opmærksomhed om, hvordan de forskellige aktører hver isæt bidrager til sundheden og trivslen blandt borgerne i Favrskov Kommune. Det er vigtigt at bygge på den viden og erfaring, som er til stede, når nye indsatser iværksættes

Fokus på kvalitet og effekter Fokus skal være på hvordan Favrskov Kommune bedst muligt investerer i sundhed til gavn for borgerne. Sundhedsindsatserne skal bygge på bedst mulige viden om effekten af indsatserne. Nytænkning skal fremmes og tilgangene skal dokumenteres og evalueres bedst muligt.