Forbedringstavlen – er et must

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
1 Børnehuset Troldehøj Kreativitet i leg og bevægelse som udviklings potentiale. Helle Rømer.
Advertisements

5S tal-leg.
Kend din værkstøjskasse
SMED Single Minute Exchange of Dies
OEE Når man arbejder med OEE målinger ser man på den enkelte maskines effektivitet og laver dernæst en analyse, så man let og overskueligt kan se hvad.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
9. Laboratoriedag - eftermiddag. Fortsat udvikling ”At holde Gejsten Oppe”
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Manuelle målstyrings-tavler
New Insight - Noter til præsentation
Arbejdspladsudvikling
Introduktion til værdistrømsanalyser
Mentaltræning Målsætning
Erna Storgaard - Kastanievænget Vonge - tlf Målnedrulning At have fælles.
Opgaven jeg fik stillet
Energiledelse Energiledelse betyder, at virksomheden gennemfører en systematisk, løbende indsats for at bruge energien bedre og derigennem øge virksomhedens.
Erhvervscase Erhvervscasen kan f.eks. indeholde:
Lean Salgskonsulent-uddannelsen Velkommen til dag 4
Analyse- og udviklingsmodel
Værdistrømsanalyse Gennemgang af hvordan man laver værdistrømsanalyser i produktion Værdistrømsanalyse kaldes VSM (Value Stream Mapping) i materialet.
Kvantitative metoder
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
CSI i forsvaret.
God ledelse er vejen til et godt psykisk arbejdsmiljø
Projektlederens rolle(r)
Facilitatorordningen i almen praksis Eva Branner
Værdistrøms-analyse (Vejledning)
5S anvendes til indretning af arbejdspladser
Lean Netværk AAU.
Den Regionale LEAN Enhed
Spagettidiagram Et spagettidiagram er en meget simpel måde at se og forstå et produkts vej igennem de forskellige processer Det kan laves på flere måder:
Erna Storgaard - Kastanievænget Vonge - tlf Standardiseret arbejde – stol.
Kaizen og Tavlemøder Løbende forbedringer Tavlemøder 5 X Hvorfor.
Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004
Workshop plan Virkningsevaluering, VIA UC, Hedeager 2, 8200 Aarhus N.
Formål – i dag Lidt dybere kendskab til lean Tankesættet Værktøjerne
Lægedage Velkommen til Lægedage Datafangst for let øvede.
Den Regionale LEAN Enhed
Efter konsensus. Det er spild af tid at gennemføre en selvevaluering uden at følge den op med klare forbedringsprojekter! Prioritering Alle forbedringsområderne.
Kaizen tavle Forbedringstavlen.
Erna Storgaard - Kastanievænget Vonge - tlf Regler omkring tavlen Det.
Det første ark i regnearket:
Ed - fasen Lokal Politiet EN BESKRIVELSE AF PROBLEMET (f.eks. Belyse problemets karakter, og omfang,. Undersøge hvem der er/ kan være medinteressenter.
Udviklingen i Nalunnguarfiup Atuarfia Nalunnguarfiup Atuarfia Atuarfimmik inerisaaneq QANOQ ? SOOQ ? KIMUT ? KIKKUT ? Skoleudvikling HVORDAN? HVORFOR ?
Løbende forbedringer Lad dem med fingeren på pulsen komme med forbedringsforslag, prioritere imellem disse og være med til at udføre forbedringer! Skab.
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
Januar 2011 Trivselsmøder.
Hvis du ønsker at opnå fremragende
Lean i Faaborg- Midtfyn Kommune
27. marts 2008 Mahad Huniche Internetbaseret Patientdagbog Brugerdreven Lean Innovation Forum for Patientforløb.
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Skolebestyrelses seminar 19/ Hvad vil vi med denne dag ? Sikre fælles kendskab og accept af vores udgangspunkt Nuværende situation og værdigrundlag.
Korte (max. ½ time) ugentlige dialog møder i teamet/afdelingen. Stående omkring tavlen. Ledes af nærmeste daglige leder. Dialog omkring: Handlingsplanen.
Kvalitetsmål i uddannelsessektoren
TEMA 2014: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges.
Målstyring KPI... – Hvad kunne vi måle på? Leveringsevne - evne til at levere materialer og information nøjagtigt og præcist til kunder (interne & eksterne)
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Mål og delmål i rehabiliteringsindsatsen.
Dagens program Pointer på tværs af gruppernes møde 1. Introduktion til Værdistrømsanalyse – en metode til at se på arbejdsgange og opgaver De næste skridt.
Kort gennemgang – der kommer en nærmere beskrivelse på modul 3
Instruktion til mødeledere
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
Personalemøde – opfølgning på MTU
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Et organisatorisk koncept til udvikling og prioritering
[klik og indsæt kommunenavn]
Talt med 23 ledere og medarbejdere
Præsentationens transcript:

Forbedringstavlen – er et must Hvordan holder man styr på de løbende forbedringer i afdelingen – det kan være svært – men egentlig også ligetil Det kan med fordel foregå på en tavle, som er indrettet til formålet De løbende forbedringer bør være en del af hverdagen og kan omhandle alle aktiviteter/opgaver i teamet Tavlen kan med fordel indrettes sammen med målstyring, som beskrives på særskilt dias under målstyringstavler Har du brug for yderligere omkring forbedringstavler, så bestil et gratis LEAN-hæfte om tavler – se mere på www.storgaardinnovation.dk eller skriv til erna@storgaardinnovation.dk Jeg kommer også gerne og laver en workshop omkring tavler – så kontakt mig gerne!

Kaizen – betyder løbende forbedringer Hold styr på de løbende forbedringer på en tavle – det har flere fordele: Synlighed for alle i gruppen Ideer og forslag afleveres et fast sted Alle ideer kommer gennem prioritering Loft på antallet af forbedringsprojekter Hurtigere implementering – alle støtter op om løsninger Alle arbejder i samme retning Fremdriften følges løbende Sammenhold i gruppen omkring gennemførelse = medarbejdertilfredshed Fastholdelse af fokus Overblik for såvel gruppen som ledelsen Markante forbedringer gennemføres til meget billige penge

Idékassen Det er vigtigt at have et sted at placere ideerne løbende Post’it med ideer til forbedringer fra medarbejderne Kan være to farver: Gule – kan vi selv gennemføre Grønne – skal vi have assistance til udefra Man kan sagtens vælge kun at have en farve post’its til ideerne Forslag og ideer

Prioriteringen Når ideerne er fremlægges på tavlemødet skal de prioriteres Her er der mulighed for 4 prioriteter Quick wins Kan gennemføres straks Projekter Kræver specifikke kompetencer involveret Har længere tidsperspektiv Spring over Indsatsen retfærdiggør ikke resultatet Handleplan Løsninger som behandles via handleplan med længere tidsperspektiv Quick wins Handleplan Projekt Spring over Høj Lav Effekt af projektet Indsats for gennemførsel Prioriteringsmatrix

Hold styr på handlingerne Opdatér løbende i handleplanen Beskriv ideen Skriv ansvarlig person på udførelsen Notér realistisk deadline for evalueret Vis løbende fremdrift på opgaven Handleplan afdeling xx Nr. Beskrivelse Tovholder Deadline Status 1 2 3 4 5 6 7 8 9 prioriteret planlagt indført evalueret Sørg for at alle handlinger også noteres centralt – så man altid kan gå tilbage i dem. Det er desuden meget motiverende at kunne se hvor meget man har gennemført.

Følg status på ideerne løbende Når ideerne er prioriteret og har en deadline er det vigtigt at følge fremdriften Tiltag prioriteret: Ideer fra idékassen er gennemgået og prioriteret for at vurdere potentialet Tiltag planlagt: Tiltaget er beskrevet i punktform og nødvendige aktiviteter er beskrevet Tiltag indført: Tiltaget er påbegyndt og under implementering Tiltag evalueret: Tiltaget er gennemført, der evalueres med henblik på at teste om det forventede resultat er opnået, desuden give mulighed for ny idégenerering forbedringshjulet Tiltag evalueret Tiltag prioriteret Tiltag indført Tiltag planlagt Idé-post’it placeres alt efter status på forbedringshjulet

Brug en whiteboardtavle En whiteboardtavle er et glimrende redskab til at holde styr på ideer, prioritering og fremdrift Den bør hænge i umiddelbar nærhed af afdelingen, så den er synlig og let tilgængelig for alle Forslag og ideer Prioritering Andet relevant Evt. Målstyring der støtter op omkring afdelingen handleplan Status på fremdrift