Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kaizen og Tavlemøder Løbende forbedringer Tavlemøder 5 X Hvorfor.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kaizen og Tavlemøder Løbende forbedringer Tavlemøder 5 X Hvorfor."— Præsentationens transcript:

1 Kaizen og Tavlemøder Løbende forbedringer Tavlemøder 5 X Hvorfor

2 Kaizen Kaizen Japansk ord sammensat af kai, som betyder at ændre, og zen, som betyder at forbedre. Sammensat betyder Kaizen at ændre til det bedre eller løbende forbedringer. Kaizen metoden involverer alle – ledere og medarbejdere på lige fod – som sammen skaber løbende forbedringer uden at foretage store investeringer. Kaizen grundtanker: Glem dine normale, fastlåste idéer. Fokuser på hvordan det kan lade sig gøre, frem for hvorfor det ikke er muligt. Brug ikke undskyldninger – vær med til at sætte spørgsmålstegn ved de nuværende metoder. Søg ikke det perfekte – gør tingene med det samme. Hvis du laver en fejl – ret den. Brug ikke penge – brug din kreativitet. Find grundårsagen til problemer ved at spørge ”hvorfor?” 5 gange. Kaizen idéer er uudtømmelige.

3 Løbende forbedringer? 2 Mål 1 Tid
Det tager tid at indføre Lean – forvent 10 år for at ændre en kultur. Det tager flere år at gennemføre et projekt Det er OK blot at anvende udvalgte værktøjer eller indføre et projekt. Det er op til virksomheden at vurdere, hvordan man vil arbejde med Lean Tid

4 Kaizen KaizenEvent KaizenEvent Kaizen Forbedrende kaizen aktiviteter
Løbende forbedringer Springvise forbedringer (Event) Stabiliserende kaizen aktiviteter Løsning af opståede problemer med at holde måltal – output/takt, effektivitet, levering, kvalitet Er obligatorisk efter større ændringer er indført og processerne i forbindelse med ændringerne er ustabile. Eksempelvis efter et KaizenEvent spring, indførelse af nyt udstyr, indførelse af nyt produkt. KaizenEvent Kaizen Stabiliserende kaizen aktiviteter indsætter kiler ved nuværende niveau således at vi ikke falder tilbage til før ændringen – Hovedsagligt gennem standardiseret arbejde: Findes der en standard for den nye metode? Anvendes den nye standard? Er den nye standard fyldestgørende?

5 Eksempel på Kaizen tavle


Download ppt "Kaizen og Tavlemøder Løbende forbedringer Tavlemøder 5 X Hvorfor."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google