Hvordan får vi de sidste 20 % med på SkoleIntra? v/ Christina Harting.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Overordnet målsætning:
Psykisk arbejdsmiljø.
At forholde sig professionelt Anne Skov
Medicinpædagogik og de individuelle planer v.1.0
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Særlige ressourcepersoner i folkeskolen
Fælles kompetenceudviklingsdag 25. september 2012, CABI
på vej til vores evalueringskoncept
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Vejgaard Østre Skole 29. august 2007
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Erfaringer fra brugerpanelet i Onkologisk Klinik
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
MedarbejderUDVIKLINGSsamtale
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
1. Individuel start 3.1 Det bør være muligt at starte på kursus, når man har behov, uden at skulle vente til næste opstart.
Vold - et fælles anliggende
Videndeling og ledelse
Kollegavejledning - indgange • Fag, medier og Faghæfte 48 • Skolekultur og mediekultur • Skolekultur og vejlederkultur • Skolebiblioteket som rum og funktion.
MÆRKK - Markedskommunikation & Æstetik: Kultur & Kognition 1 Åbne biblioteker – pilottests G ode forslag og metodeforslag v/ Rasmus Grøn.
SkoleIntra 2011 SkoleKom og SkoDa. Program SkoleKom SkoleKom for lidt siden SkoleKom og samspillet med SkoleIntra Hva' snakker I om? – SkoleKoms nationale.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
LP-tovholder på Antvorskov Skole på 4. år
VELKOMMEN til Pædagogisk IT-vejledning efter din skolekultur IT-Vejlederens rolle ændrer sig!
Møde m. skolebestyrelsesformændene d. 19. januar 2011
Implementering af SkoleIntra i hverdagen Nordvestskolen  information  arbejdsgang  kursus  support Tommy Sørensen©
ForældreIntra – kom godt i gang! – med hvad???
Velkommen til Hvordan fylder jeg lærerværelset ind i LærerIntra? LærerIntra kan erstatte lærerværelsets opslagstavler og fungere som skolens arkiv for.
Intern kommunikation PR og presse
Kompetencegrupper i Danske Bank’s Koncernkundelinje Kompetenceudvikling i en hektisk hverdag v/Sannie Friis.
Medialisering og organisationsudvikling 25. April 2012.
Ressourcecenteret Specialreform 2.0: Oprettelse af ressourcecentre på alle folkeskoler i København Mål: At styrke tidlig indsats og bedre inklusion Sikre.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
Vejlederens kommunikation
Medarbejdersamtaler gør en forskel SCKK – 14. maj 2003 Lilian Mogensen Personale- og servicechef ATP-huset.
Skoleledelse Atuarfinni aqutsineq Skoleledere i udvikling, som også udvikler kollegaer. ”Aqutsisut ineriartortut, suleqatinillu ineriartortitsisut”.
Videoanalyse efter VIKOM´s principper:
Team4a1 IT-Udvikling Team 4a Modulopgave H, stor..
Refleksioner og opsamling ift. i går
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
Sunds skole Evaluering
Kollegavejledning i praksis Eksempler til diskussion.
Evaluering og undervisning - en kultur
Karin Hansen Lærer i Præstø siden 1998 Undervist 1. – 7. kl. Linjefag: dansk (musik) Klasselærer på 3. årgang Havde inkluderet elev sidste år Har inkluderet.
LP-MODELLEN Vejlednings-opgaven Tirsdag aften
Fra kursus til lokal skoleudvikling – om og med medier 13. marts 2012.
Ida Koch, 2005 BELASTNINGER I ARBEJDET MED SELVMORDSTRUEDE Hvad er svært for dig – og hvordan har du mærket belastningerne? Hvordan beskytte sig mest muligt.
Undgå, at de ældre brænder ud, og at de unge dropper ud!
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Evalueringsværktøjerne i SkoleIntra
Skoleintra i organisationen - ledelsens rolle og administrative forretningsgange Nordvestskolen Tommy Sørensen©
Arbejdsrum i skyen Temamøde Kaffe og intro 13.35Om arbejdsrum i skyen samt Gyvelhøjskolens erfaringer med brug af GoogleDrive Sandwich.
13. April 2005 Fit for bits? Digitalisering af kommunikation og videndeling kræver mere end et netstik Gitte Wührnfeldt, Center for Informatik Udannelses-
Implementering af Lærerintra
VIP2 Jobpakkeambassadør kursus Onsdag den 19. august 2009.
Velkommen til LærerIntra set fra lederens bord Ledelsens holdning og ageren har stor betydning for, hvordan SkoleIntra kommer til at fungere på skolen.
Elevplaner Debatmøde med kontaktforældre. Dagsorden Velkommen Elevplaner Skolebestyrelsens indflydelse Elevplaner i den offentlige debat Fiktive elevplaner.
SkoleIntratræf Kolding Lisbeth Møller SkoleIntra i specialundervisningen.
Læringsorienteret feedback og Den dynamiske årsplan
Lejrskole Afgørelse ved faglig voldgift lige før sommerferien Lov 409 siger 14 timer pr. døgn – uanset om læreren arbejder mere end 14 timer! Konkret arbejdstid.
læse- skrivevanskeligheder
Dias om psykisk arbejdsmiljø Følgende dias beskriver, hvad psykisk arbejdsmiljø er for en størrelse. Der findes også en række dias, der beskriver, hvad.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser [indsæt dato] [indsæt skolens navn] [Indsæt mødeforum] Trivselsmålingens resultater.
Livsførelse – handleplan - pædagogik
Inspirationsworkshop med fokus på
Præsentationens transcript:

Hvordan får vi de sidste 20 % med på SkoleIntra? v/ Christina Harting

Hvorfor er der en gruppe af personalet, der ikke bruger SkoleIntra? Ikke én opskrift (ingen kommuner, skoler, skoleledere, lærere der er ens) Ikke én opskrift (ingen kommuner, skoler, skoleledere, lærere der er ens) Tag udgangspunkt i den enkelte skole (hvordan er rammerne, kulturen?) Tag udgangspunkt i den enkelte skole (hvordan er rammerne, kulturen?)

Hvad siger lærerne? ” Hvad skal jeg bruge det til? Jeg klarer mig fint nok uden ” ” Hvad skal jeg bruge det til? Jeg klarer mig fint nok uden ” ” Jeg kan ikke overskue det - jeg er ikke god til det der IT ” ” Jeg kan ikke overskue det - jeg er ikke god til det der IT ” ”Jeg synes ikke der er nogen struktur i det - informationerne ligger alligevel hulter til bulder” ”Jeg synes ikke der er nogen struktur i det - informationerne ligger alligevel hulter til bulder” ”Jeg bruger booking systemet, og ved ikke hvad jeg ellers skal bruge det til” ”Jeg bruger booking systemet, og ved ikke hvad jeg ellers skal bruge det til” ” Det dur ikke ordentligt - så jeg mister tålmodigheden, og dropper at bruge PersonaleIntra” ” Det dur ikke ordentligt - så jeg mister tålmodigheden, og dropper at bruge PersonaleIntra” ”Jeg er i tvivl om at komme videre selv” ”Jeg er i tvivl om at komme videre selv” ” Jeg vil ikke fremstå som SkoleIntra-inkompetent over for mine kollegaer/leder” ” Jeg vil ikke fremstå som SkoleIntra-inkompetent over for mine kollegaer/leder”

Ændring på skolekultur Stabilitet Utryghed

Man skal kunne se meningen med at bruge SkoleIntra! Hvorfor Hvorfor Hvordan Hvordan Fleksibel <> byrde Fleksibel <> byrde Motiverende Motiverende

Man skal kunne se meningen med at bruge SkoleIntra! ”Udvikling og ændring finder kun sted, hvis man både føler sig motiveret og kvalificeret til ændringen, og hvis ændringen opleves meningsfuld i forhold til den daglige praksis”. Edgar Schein Edgar Schein

Man skal turde!

Hvordan er SkoleIntra blevet implementeret?

Hvordan er SkoleIntra blevet implementeret?

Hvad er meningen med det her system? (det har lærerne brug for at vide – så ved de hav de skal forholde sig til) Skoleledelsens ansvar: Målsætning/strategi på anvendelsen af SkoleIntra (i samarbejde med et udvalg eller it-vejleder) Målsætning/strategi på anvendelsen af SkoleIntra (i samarbejde med et udvalg eller it-vejleder) Milepæle (realistiske datoer og handleplaner udmeldes om hvad der skal bruges/hvad der ikke skal bruges, kursus tilrettelægges) Milepæle (realistiske datoer og handleplaner udmeldes om hvad der skal bruges/hvad der ikke skal bruges, kursus tilrettelægges) Retningslinjer og politik for kommunikation og information (hvilke papirer skal erstattes på hvilket tidspunkt, hvilke konferencer i Skolekom skal erstattes – og hvilke skal være supplerende, hvordan skal kommunikationen være, hvad skal være tilgængeligt for hinanden, hvilke skabeloner bruger vi fx elevplaner) Retningslinjer og politik for kommunikation og information (hvilke papirer skal erstattes på hvilket tidspunkt, hvilke konferencer i Skolekom skal erstattes – og hvilke skal være supplerende, hvordan skal kommunikationen være, hvad skal være tilgængeligt for hinanden, hvilke skabeloner bruger vi fx elevplaner) Struktur (struktur i dokumentarkivet. Definering af hvad ligger hvor) - det skal være et fleksibelt og nemt tilgængelig værktøj for hele personalet) Struktur (struktur i dokumentarkivet. Definering af hvad ligger hvor) - det skal være et fleksibelt og nemt tilgængelig værktøj for hele personalet) Rollefordelingen (udmelding om hvem der gør hvad og hvorfor) Rollefordelingen (udmelding om hvem der gør hvad og hvorfor)

Dokumentation Årsplaner Årsplaner Ugeplaner Ugeplaner Teams: Mødeplanlægning, dagsorden, referater Teams: Mødeplanlægning, dagsorden, referater Klasseloggen Klasseloggen ElevPlaner ElevPlaner

Hvad siger lærerne? ” Hvad skal jeg bruge det til? Jeg klarer mig fint nok uden” ” Hvad skal jeg bruge det til? Jeg klarer mig fint nok uden” ” Jeg kan ikke overskue det - jeg er ikke god til det der IT ” ” Jeg kan ikke overskue det - jeg er ikke god til det der IT ” ”Jeg synes ikke der er nogen struktur i det - informationerne ligger alligevel hulter til bulder” ”Jeg synes ikke der er nogen struktur i det - informationerne ligger alligevel hulter til bulder” ”Jeg bruger booking systemet, og ved ikke hvad jeg ellers skal bruge det til” ”Jeg bruger booking systemet, og ved ikke hvad jeg ellers skal bruge det til” ” Det dur ikke ordentligt - så jeg mister tålmodigheden, og dropper at bruge PersonaleIntra” ” Det dur ikke ordentligt - så jeg mister tålmodigheden, og dropper at bruge PersonaleIntra” ”Jeg er i tvivl om at komme videre selv” ”Jeg er i tvivl om at komme videre selv” ” Jeg vil ikke fremstå som SkoleIntra-inkompetent over for mine kollegaer/leder” ” Jeg vil ikke fremstå som SkoleIntra-inkompetent over for mine kollegaer/leder”

Stadig en gruppe, der ikke bruger SkoleIntra? Hvad kan vi gøre? Hvad kan vi gøre? Ekstra hjælp og støtte? (afsætning af hjælpetimer til vejleder/hjælper) Ekstra hjælp og støtte? (afsætning af hjælpetimer til vejleder/hjælper) Målet er ”at kunne se meningen med det”

Teamet Du skal ikke være alene med det. Du skal ikke være alene med det. Teamet fastsætter nogle arbejdsrutiner, Teamet fastsætter nogle arbejdsrutiner, fordeling af arbejdsopgaver (benyttelse af værktøjer i SI), kommunikationsaftaler, støtter og hjælper hinanden via dialog. Vejleder hjælper Teamet med Vejleder hjælper Teamet med anvendelse af værktøjer (PI, EI og/eller FI, hjælp til Elevplaner, hjælp til inddragelse af EI i årsplanen osv.)

Tildeling af tid Vejledere og ressourcelærere skal have tid til at hjælpe Vejledere og ressourcelærere skal have tid til at hjælpe

Vejledninger Informer om hjælpefunktionen i SkoleIntra Informer om hjælpefunktionen i SkoleIntra Hav vejledninger/pixibøger liggende fysisk og inde i PersonaleIntra. Hav vejledninger/pixibøger liggende fysisk og inde i PersonaleIntra. ( eller egne udarbejdede vejledninger) ( eller egne udarbejdede vejledninger)

Evaluering (en udviklingsproces) Sikring af den videre udvikling (status - nye målsætninger). Redskaber til evaluering i PersonaleIntra: LogfilSpørgeskemaundersøgelse PU-samtaler PU-samtaler

Det var nogle råd fra mig… Spørgsmål? Spørgsmål?