Inge M. Bryderup Unges vej ud af marginalisering og stigmatisering – et ungeperspektiv på deltagelse i LIMBO LAND et selvstændigt forskningsprojekt i tilknytning.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Danehofskolens værdigrundlag
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Om nærhed og distance mellem uddannelsesinstitution og praksisfelt
Kulturmøder og kulturforskelle
Lokal kompetencedag marts / april Velkommen Lokal kompetencedag: • Opfølgning fra internatet • Fastholdelse af projektets mål • Input fra nulpunktsanalysen.
Inddrag nu Kick-off møde
Hvad synopsen skal indeholde fremgår på de
Graviditetsomsorgen i Danmark
Kultur på arbejde: Kulturforståelse og merkantil kultur
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Et barns relationer og fællesskabets betydning ”At være udenfor”
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
JobPAS – En gennemgang PAS-koncepter og Basiskurser v. Steen Hilling, psykolog
Anonym Digital Rådgivning
UDGANGSPUNKT 25. April Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
UDGANGSPUNKT 6. Februar Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
Digitalisering og medialisering
Selvopfattelse.. STIGMA
Annette Kamp og Pernille Bottrup Nyborg Strand januar 2011
Skolen skal være mere rummelig, både hvad angår de svageste elever og de dygtigste "Regeringen har en klar målsætning om, at den almindelige folkeskole.
MÆRKK - Markedskommunikation & Æstetik: Kultur & Kognition 1 Åbne biblioteker – pilottests G ode forslag og metodeforslag v/ Rasmus Grøn.
Del projekt i Inklusionsprojektet Aktivitetscenter Kernen Projektet er gennemført i samarbejde mellem: Helene Hansen (pædagog) Kernen Jeanette Sanderhoff.
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Specialepaneldebat 28. oktober 2010
Kvalitet i arbejdet med anbragte børn og unge
Medialisering og organisationsudvikling Taarnby,
Mere end blot forberedelsen til en fest En intro til en temadag & en undersøgelse.
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Dansen omkring handicapbegrebet
Agenda  Erfaringer med kvalitative interviews og deltagerobservation ifbm studier af teknologier for ældre (med reference til teksterne), v. Peter Lutz.
En undersøgelse på voksensocialområdet
Inklusion i teori og praksis Inddragelse af studerende i FoU projekter
Teori, metodologi og metode
Kreativt Læringsrum Elina Maslo
SERVICE DESIGN IT AARHUS UNIVERSITET/ARKITEKTSKOLEN AARHUS ONSDAG D : VISUALISER OG ANALYSER JERES INDHENTEDE DATA.
Grundkursus i analyse Stine Heger, cand.mag.
Hvordan lettes overgangen relevant
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Kærnehuset! Forældresamtaler -et nødvendigt onde eller brugbart pædagogisk værktøj?
Valhalla, integreret daginstitution Nyborg
Ved Jannie Asklund Mobil:
Forældremøde august Skoleområdets oplæg – Trørødskolens indskolingsplan.
Virtuelle verdener og rum III. 20. februar Konstruktion af 3D-verdener Primærlitteratur: Peter Anders: ”Cybrids” med reference til hans bog, ”Envisioning.
Adfærd, Kontakt og Trivsel Undervisningsministeriet
Narrativitet i specialpædagogisk skolepraksis
Informationsformidling Brian Kjær Andreasen Hovedaktivitet 4. [ Viborg]
KL UNGESPOT 22. SEPTEMBER 2010 N ÅR DE UNGE FALDER MELLEM TO STOLE FORSKNINGSLEDER BO ERTMANN.
Peter Westmark Relationskompetence - det er de professionelle voksne der ansvar for kvaliteten af relationen STU - Træf Den
forståelse & støtte til mønsterbrydere
Carl Winsløv ”Didaktiske elementer”
FARMA SF 2011 Det Farmaceutiske Fakultet Forskningsformidling ”Formidlingsforpligtigelses -ja tak” Sven Frøkjær 23. marts 2011.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Unges holdninger til kriminalitet, staf og behandling
OSO.
Inklusion og inkluderende processer
Socialisering Kapitel 5.
‘Bæredygtig udvikling i undervisningen’ Indlæg på Big Bang konferencen Den 11. Marts 2016 Aarhus Søren Breiting
Samfundet- Institutionen og Individet. Hvad kan og er en institution? Hvordan opfattes brugeren? Forhold til samarbejdspartnere? Arbejdsmiljø?
BØRNELINIEN Definition på kompetente børn og unge med særlige behov.
Retspsykiatri Middelfart Rehabiliteringsafsnit P5.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Koncept Integreret bygningsdesign Metode 4. semester.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Den svenske model - perspektiver på helhedssyn Netværksmøde, samskabelse 20. maj 2016 Helle Hende Stærmose.
Mentorskabets roller og relationer Lone Nordskov Nielsen Efterskoler,
Mentalisering Recovery Christian Bæk, cand.psych. Blå Kors Medarbejderkonference.
Værdibaseret ledelse. Udgangspunktet Fokus på procesværdi som et middel til at opnå målet (højere produktværdi) Alle byggeriets parter er på banen, og.
Kvalitative og kvantitative undersøgelser
Videregående kvalitative metoder
Præsentationens transcript:

Inge M. Bryderup Unges vej ud af marginalisering og stigmatisering – et ungeperspektiv på deltagelse i LIMBO LAND et selvstændigt forskningsprojekt i tilknytning til Zentropas film- og uddannelses- og integrationsprojektet LIMBO LAND 10 unge spiller hovedrollerne, og deres historier er udgangspunkt for filmens manuskript svært belastede unge med anden etnisk baggrund end dansk med traumatiske barndoms- og livshistorier, udadreagerende adfærd, kriminalitet, anses for at være ”tabt” af det sociale system og for at føle sig ”udenfor” i det danske samfund.

Forskningsprojektets mål at give indsigt i de mekanismer, der medvirker til, at de unge forstår sig selv og måske også fastholder sig selv i en position som marginaliserede og stigmatiserede at bidrage med viden om, hvad de unge anser for at være veje ud af marginaliseringen, og hvilke mekanismer, der er karakteristiske for en sådan proces.

Teoretisk udgangspunkt Marginalisering anses med et afvigersociologiologisk perspektiv for at være et produkt af stempling og social kontrol i langt højere grad end for at være egenskaber eller adfærd hos de enkelte. Begrebet stigma (Goffman) ­– at bestemte personer kan anses for at være forskellige fra andre personer i den kategori, som de tilhører (fx det danske samfund), og derved bliver miskrediterede og kommer til at opleve sig som stigmatiserede. Med begreberne marginalisering og stigmatisering betragtes de unges forhold til samfundet som processer, der virker begge veje og kan være gensidig forstærkende. Tese – at der i integrationsprocesser er tale om samme typer af vekselvirkninger, hvor en positiv opfattelse fra ”samfundets” side kan medvirke til at udvikle positive selvbilleder og adfærd hos de unge.

Metoder Biografiske interview Semistrukturerede interview Observationer med fokus på interaktioner Biografiske interview i den første interviewrunde, fordi en sådan åben tilgang giver mulighed for at indfange den unges selvforståelse i sammenhæng med hele hans/hendes livshistorie og baggrund samt mulighed for analyser af dybereliggende meningssammenhænge. Semistrukturerede og personspecifikke med en højere grad af styring i forhold til at fokusere på udviklingen i, hvordan de unge forstår sig selv og omverdenens forhold til dem samt hvilke forhold og faktorer, de opfatter som afgørende for den udvikling, der er sket. Observationerne fokuserer på de unges interaktioner, både mellem de deltagende unge og interaktioner mellem unge og forskellige typer af ”professionelle”.

Tidsramme 2008-2009: Biografiske interview med castede unge og observationer i workshops 2008-2009: Observationer ifm. workshop mv. Analyser af 1. del af interview og observationsmateriale 2010: observationer ifm. unges rejse med filmen og semistrukturerede interview med unge efter afslutning af rejse med filmen. Jan.-marts 2011: analyser af 2. del af undersøgelse og analyse af den samlede empiri. Skrive bog/rapport.