Workstations.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
EGAA GYMNASIUM 2014 DIGITALE DELINGSVÆRKTØJER. INDHOLD • Organisation • Samarbejde, Gruppeskrivning og grupperapporter, projektarbejde • Feedback: lærer-elev.
Advertisements

©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Alexander V. Breum, Emil Rotzler og Christian Peter Berg.
Struktur: ”Quiz og byt”
Læringsstile og lektier
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Fra formel til funktionel undervisning
ORDKLASSER og SÆTNINGSLED
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Strukturer velegnet til…
Små åbne opgaver og projekter Hvordan er det hensigtsmæssigt at gribe arbejdet an?
Udvikling af informationskompetencer hos folkeskoleelever i 9. klasse
Flipped Classroom IT-faciliteret omlagte undervisningsformer.
Danskforløb i 10. klasse Gentofte Ungdomsskole
Projektopgave klasse.
Hjælpemiddel under forløbet. •Kendt fra kunstnere, som en samlingsmappe over deres værker. •Vi bruger det her, som en samling over hvad du har lavet mens.
Bytte   PowerPoint  .
Vold og job Viden, inspiration og værktøjer : Velkommen 12.15: Hvad ved vi om vold og trusler? 12.50: Spil dig til en god dialog 13.20: Pause 13.35:
Organisering af undervisningen. Det er muligt at indsætte links til diverse filer, hjemmesider, video- og lydklip eller åbne dem direkte i OneNote, så.
Grammatik hvorfor og hvordan?
’opfundet’ af Dr. Spencer Kagan
Den mundtlige præsentation/PowerPoint: Rammer
Netværksgruppe tysk 4 tysklærere fra div.gym:
DEN 3-delte prøve: Den skriftlige synopsis Den mundtlige fremlæggelse
Computerens anatomi! Hvad skal du vide før du køber din egen?
Kondenceret konceptudvikling DDK ITU F2007 John Paulin Hansen.
Deltagerstyret undervisning
Mundtlig prøve i engelsk og tysk.
Et kursus om it som faglig udfordring og didaktisk mulighed for danskfaget. Ph.d. Jeppe Bundsgaard
Relationer – Omgangstone
Relationer – børn imellem
Touchteknologi i klasserummet
Præsentationer og pitches How to do når man har 10 min.
Vejlederens kommunikation
Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004
Generel introduktion til EC
Praktikvejleder træf Tirsdag den 28/
Dine karakterer Gives ud fra flere elementer. Hvilket niveau E-F, D eller C (taksonomi) Indhold af det der står skrevet holdt op imod det som der forventes.
DREJEBOG: Titel på drejebog skrives her
2.lektion:Demokrati 2.Lektion i undervisningsforløbet ”Det politiske system i Danmark” baseret på kapitel 6 i bogen Luk Samfundet Op! af Brøndum & Hansen,
Hylleholt skole ”Vi vil den gode skole”
Årsplan – en kort en lang
Eventyrforløb 8.a½ Præsentation af forløb Gennemgang af genretræk
Udvid din didaktiske værktøjskasse.
Kære forældre i de nye 0.-klasser! Velkommen til skolen til jer og jeres børn. Velkommen til en snak om samarbejde.
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Creative Platform Learning Emne: DEMOKRATI. 22. JA – Vi har lavet en fejl (med kategori og klap) 1.Find sammen to & to med en der har samme sportsinteresser.
Den Sociale Højskole/ Introduktionsdag ©Visionpool Aps Spilleregler i en god gruppe Workshop, Den Sociale Højskole, 9. juni 2008.
Educational Battle seminar. Vejledning til PP Alle blå PP er skjult for deltagere. Anvendes som huskesedler af facilitator.
Introduktion til øvelsen ”Bidrag til kerneopgaven” Formål med øvelsen Forberedelse Indledning Runde 1 Runde 2 Runde 3 Afslutning på øvelsen 2.
Læringsuge 2017 De 17 verdensmål
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
STØVRING GYMNASIUM Studieretningsønske 2017.

informationsmøde - Frederiksberg Gymnasium
Læringsuge 2017 De 17 verdensmål
VELKOMMEN TIL B-BOX! Power Point Slides.
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Instruktion s. 1/3 : Introduktion CAMPUS+ forberedelse.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Sæt dit aftryk Undersøgelse
Eksamen D. 18/ Varighed: 30 min
FN’s Verdensmål som konkurrenceparameter: Guide til interaktivt spil
En ny bog er i gang – skrevet af addicts, for addicts
FORBERED KLASSEN TIL DAGEN GØR JER KLAR TIL CAMPUS+
Test er en del af livet - hvilke krav kan vi stille?
Værktøj 10: Forandringer og stress - Arbejdsgruppen
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

Workstations

Af Peter Rydberg Larsen

Workstations, indledning Inddel klassen i seks grupper Opstil evt. borde i gruppeformation Sørg for at der er en computer i hver gruppe. Fordel roller i gruppen. Der kan eksempelvis være en skriver, en tovholder, en undersøger, en teknikperson, tidtager… Introducer de seks forskellige stationer. SKAL BLIVE I RUMMET

Workstations, arbejde Herefter starter gruppearbejdet. Ca. 15-20 minutter pr. Station. Sørg i den forbindelse for at stationen/arbejdsopgaven er afstemt med tiden, det tager at løse den. Når de 15-20 minutter er gået roterer stationen, men gruppen bliver siddende. Osv.

Workstations, fremlæggelse I samtale med klassen vælger hver gruppe en station de gerne vil fremlægge. Alle stationer er gennemgået, men man gider ikke høre alle fremlæggelser fra alle grupper. Alle seks stationer skal være repræsenteret. Grupperne får fem minutter til at forberede deres fremlæggelse. Arbejd igen med grupperoller. En er teknikperson, en (eller flere) er fremlæggere, en er ordstyrer, en samler op, en runder af/evaluerer. Evaluering

Workstations, kaos Mere ustruktureret måde at gøre det på kan være at fordele de seks stationer på seks borde, introducere, og så lade eleverne vælge selv. De sætter sig ved den station de umiddelbart tænder på. Eneste regel er at der skal være lige mange personer ved hver station. Efter de første 20 minutter går hver enkelt elev til en ny station de tænder på og arbejdet fortsætter. Til slut vælges seks individuelle fremlæggelser. I denne uddeles også roller

Workstations, mit eksempel Engelsk grammatik. Kongruens De har på forhånd læst om emnet som lektie. De seks stationer indeholder hver sit område af kongruens samt et it-værktøj til præsentation, samtale, dialog, mundtlighed, quiz… Jeg har brugt: Toondoo, Voki, Flashcards, Glogster, Jeopardylab, dfilm Typisk små, snævre opgaver (brug den stramt styrede udgave) PR: IT-værktøjer blev heldigvis blot til værktøjer, det faglige kom i centrum Et produkt per gruppe per workstation

Workstations, ideer Man kan også lade være med at rotere. Giv da eleverne længere tid. Til slut underviser eleverne hinanden i de 6 stationer. Man kan vælge at alle stationer benytter sig af samme it-værktøj.

Workstations, i alle fag Kan vel også bruges til: Litteraturanalyse, faglige begreber i alle fag, filmanalyse, seks forskellige forsøg (eller beskrivelser af disse) i de naturvidenskabelige fag, grundstoffer, identifikation og beskrivelse af seks forskellige lavarter i biologi, arbejde med ordklasser i alle sprog, seks forskellige discipliner i atletik, arbejde med seks forskellige værker af en given kunstner i billedkunst, historiske perioder, de seks (eller syv) verdensreligioner