Rammeforsøg på TEC-HTX Studietid Formål At skabe større sammenhæng mellem uddannelsestid og elevtid At øge lærertilstedeværelsen sammen med eleverne At.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Aktivitet – hvor/hvornår: Videns- og erfaringsseminar i Middelfart, lørdag den 19. marts. MKR var der sammen med Pia fra Herredsåsen og Claus fra Rynkevangen.
Advertisements

Et teamprojekt Uddannelsesteam C
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen 11. november 2013.
Status IT. Vognparken Computerlokaler: 39A: 24 computere fra : 21 computere fra 2005 og 6 computere fra 2007 Biblioteket: 2 computere fra 2005.
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Aalborg Handelsgymnasium på vej imod Det Digitale Handelsgymnasium.
Fleksuddannelsen – fra vision til ?. Fleksuddannelse ” Til unge, der ikke har forudsætninger for at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse, skal der.
Strategi for brug af digitale medier i undervisningen
Ny folkeskolelov Ikrafttrædelse August Overordnede rammer En længere og varieret skoledag • 30 timer for børnehaveklassen til 3. klasse, • 33 timer.
STUDIERETNINGSTONING PILOTPROJEKT DISPOSITION  Indledende kommentarer  Rammerne for pilotprojektet  Det PR skal høres om  Eksempel på en.
Mulernes Legatskole Trivselspolitik – attraktive arbejdspladser
Præsentation af resultater fra elev-trivselsundersøgelsen i Team X 2
HØJELSE SKOLE.
UU Center Kolding Mentorprojekt i UU Kolding •Ide og finansiering •Ungepakke II •Samarbejdspartnere Taxameter - institutionsuafhængig.
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Opsamling på gruppearbejde på SIP2. Tema SIP 3: ”At skolerne udvikler deres undervisningspraksis, undervisningsorganisering og årsplanlægning med henblik.
Rammeforsøg C: Studiefællesskaber Opstartskonference 30. august 2012 Tradium Handelsgymnasiet (hhx): ”Studiefællesskaber efter varierende elevbehov” 1.
Øget overgangsfrekvens til de videregående uddannelser
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Kvalitet i Skolepraktikken - kick-off-møde 13.marts 2012 Projekttitel : ”Virksomhedspartnere i skolepraktikken” Baggrund : a)Tab af ca. 700 ordinære praktikpladser.
Præsentation til opstartsmøde for projektledere 12. oktober 2010.
Faglig overgang – Næstved Gymnasium og HF Dansk. Formål Primært at løfte det faglige niveau for alle elever, og herunder også at bidrage til at udligne.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
1 Evaluering af faget grønlandsk I forhold til Forordningen nr. 8, 2002 Bygdeskoleledermøder Qaasuitsup Kommunia Ilulissat 2011 Institut for.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
IT-baserede retteformer –erfaringer fra et udviklingsprojekt Udviklingsprojektets titel: Udvikling af god praksis ved feedback på elevernes kollektive.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Orienteringsaften på Byhøjskolen 24. januar 2012
Et fagligt løft af folkeskolen.
Skanderborg-Odder Center for Uddannelse. Incitament til at søge Hold Fast midler:  Lektiecafé sidst på dagen virker ikke så optimalt: elever udebliver/er.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
1. April 2014.
Velkommen til Konference om rammeforsøgene: Studietid, Timepuljer og Studiefællesskaber 26. Februar 2013 Konference om rammeforsøg 26. februar
ETU: Elevtilfredshedsundersøgelse 2008 Undersøgelsens resultater leder til følgende anbefalinger for UCR: Prioriter elevernes opfattelse af skolens Planlægning.
Forsøget begyndte d. 1.januar 2005 og bygger bl.a. på
N YE ELEVTYPER – FOKUS PÅ TYDELIGHED, ANERKENDELSE OG STUDIEKOMPETENCE.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Nye mål – Regeringsgrundlag 2005 Danmark skal have en globaliseringsstrategi, der styrker konkurrenceevne og sammenhængskraft: Danmark som førende vidensamfund.
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
Ny Fælles Naturfagsprøve
Studiemetodik og teamarbejde
Elevplaner forældreinformation. - at styrke grundlaget for undervisningens planlægning og tilrettelæggelse - at styrke den løbende evaluering af elevens.
Statusrapporter fra de faglige fora Indtryk fra en læsning
ORGANISERING OG PLANLÆGNING PÅ IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA METTE ANDERSEN, REKTOR.
It i de gymnasiale uddannelser Udstyr og anvendelse, 2010.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Projekt HfO Obligatorisk skemalagt lektie- og opgaveværksted for 1. hf elever.
Hhx-konference 3. december 2008 hhx-reformens planlægnings- og organisationsudfordringer.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
DIF inklusive specialforbundene har behov for at forberede sig til næste spillelovgivning skal forhandles i DIF har koncentreret udviklingsmidler.
Skanderborg-Odder Center for Uddannelse.  Baggrund for at søge Hold Fast midler  Hold Fast – introduktion  Hold Fast – introduktion: elevkommentarer.
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
1 Skriftlighed på nye måder efter reformen Pædagogiske udfordringer: Bedre studiekompetence – større progression Mere fordybelse – bedre individuel vejledning.
Trepartsmidler FTF-området. Udgangspunktet De overordnede kriterier for fordeling af midlerne Kunne vi ”booste” regionen, så vi fokuserede på et bestemt.
Årsberetning 2012 Skolebestyrelsen Bavnehøjskolen Årsberetning 2011 Skolebestyrelsen Bavnehøjskolen, Trine Persson.
EN NYTÆNKNING AF HVERDAGEN PÅ HG - TANKER OM SKEMAET Præsentation af rammeforsøg.
Om anvendelse af forberedelse v. Jan Becher Sørensen Rektor, Paderup Gymnasium Konference d. 4. april
Kvalitetsmål i uddannelsessektoren
Studieområdet på hhx Præsentation af EVA’s følgeprojekt vedr. studieområdet på hhx og htx og almen studieforberedelse på stx Konference om Studieretningsprojektet.
Opfølgning på personalemøde Input fra runden med dilemma-kort.
Studietid på Sankt Annæ Jeppe Struve Larsen, pædagogisk leder Julie Debois, lektor (dansk, religion) Steffen Samsøe, lektor (matematik, fysik)
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
Greve Gymnasium Skemalagt elevtid Forsøg med start i skoleåret Forsøget omfatter hele skolen: -Alle fag med skriftlig dimension -Alle lærere og.
Model for læsevejledning baseret på aktionslæring Formål med modellen:
Introduktion til første lektionsstudie. Uddannelsesplan.
Det frie Gymnasium.
Evaluering af skoleåret og planlægning af skoleåret
Styrkede gymnasiale uddannelser
Velkommen til fagligt samspil
Præsentationens transcript:

Rammeforsøg på TEC-HTX Studietid Formål At skabe større sammenhæng mellem uddannelsestid og elevtid At øge lærertilstedeværelsen sammen med eleverne At øge elevernes skriftlige kompetencer At effektivisere/målrette den ofte ”spildte tid” som ulæste rettelser i elevernes opgaver er et billede på.

Rammeforsøg på TEC-HTX Studietid Historik over kvalitetsudvikling på TEC-HTX Sommeren 2010: TEC-HTX udmelder principiel tilstedeværelse og indfører en samtidig undervisningsfri blok i skemaet for alle klasser til lærernes fællesforberedelse. TEC-HTX indfører differentieret forberedelse. Sommeren 2011: TEC-HTX omlægger forberedelsen til en timeressource baseret på en reducering af den generelle forberedelse på 22%. Lærernes individuelle/faktiske forberedelse kan bibeholdes/øges gennem samarbejde om undervisningen og fælles forberedelse (ved effektivisering indenfor givne rammer). Frigivne ressourcer anvendes til udvikling af undervisningsformer og indkøb af udstyr, der reducerer den tid læreren personligt skal anvende til forberedelse.

Rammeforsøg på TEC-HTX Studietid Sommeren 2012: TEC-HTX indfører en teambaseret organisation. Lærerne indgår i faste team om studieretninger, hvor indenfor hovedparten af deres undervisning er placeret. Teamene tildeles større frihed til undervisningens tilrettelæggelse og større ansvar for dens gennemførelse. TEC-HTX indgår i alle 3 rammeforsøg. Implementeringen af rammeforsøgene sker i samspil med de enkelte team. Efterår 2012/sommeren 2013: TEC-HTX forbereder teamrammer og forhandler med TR om indførelse af teamaftaler indeholdende en samlet ramme til teamene for undervisning, forberedelse, studietid, generel kompetenceudvikling, udvikling af undervisningen m.v. Teamrammer/teamaftale vil nærmere præcisere lærernes nærvær med eleverne, fællesforberedelse og tilstedeværelse på skolen.

Rammeforsøg på TEC-HTX Studietid Forsøget Alle nye 1.g klasser (17) indgår i forsøget Forsøget organiseres gennem etablerede studieretningsteam, som hver måned på et teammøde med ledelsesrepræsentation drøfter forløbet med henblik på korrektioner og den videre planlægning. Beskrivelse af indfasningen: Indfasningen sker ud fra en progression i forhold til elevernes udvikling fra folkeskoleelever til gymnasieelever for at afslutte som studerende. Grundforløbet. Studietiden indfases gradvist i takt med at lærerne får omlagt dele af rettearbejdet til vejledningsarbejde, hvor lærerne er i kontakt med eleverne. Hvert team udarbejder en plan for indfasningen.

Rammeforsøg på TEC-HTX Studietid 1. år i studieretningen. Studietid indgår min. for 60% af elevtiden (for mulige eksamensfag på 1. år dog kun 40%). Hvert studieretningsteam udarbejder en plan for anvendelsen hhv. på tilstedeværelse i klasser/hold, til individuel vejledning (herunder virtuelle former). 2. år. Studietid indgår min. for 50% af elevtiden. Hvert studieretningsteam udarbejder en plan for anvendelsen til hhv. tilstedeværelse i klasser/hold, samt til individuel vejledning og virtuelt. 3. år. Studietid indgår for ca. 40% af elevtiden. Hvert studieretningsteam udarbejder en plan for anvendelsen til hhv. tilstedeværelse i klasser/hold, og til individuel vejledning og virtuelt.

Rammeforsøg på TEC-HTX Studietid Udfordringer Eleverne er i forvejen meget på skolen – (100+ undervisningstimer ift StX), lektiecafeer, fag-klubber etc. Vil det gøre uddannelsen mere/mindre attraktiv at øge elevtilstedeværet yderligere? Lærerne kommer til at være (endnu) mere på gymnasiet - det bliver sværere for de få ”privatpraktiserende” lærere, som måske stadig er derude 7 år efter reformen.

Rammeforsøg på TEC-HTX Studietid Udfordringer If it works, why fix it? Det kan være svært at implementere forandringer målrettet kvalitetsudvikling, når de senere års tiltag har haft en meget tydelig effekt på kvaliteten med dalende frafald og øget fagligt udbytte. Karaktergennemsnit på vort ”vestegnsgymnasium” i Ballerup som eksempel: , , ,9