Svømning i den danske folkeskole Pilotprojekt i tre danske kommuner Danmarks Idræts-Forbund og Dansk Svømmeunion.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Effekt af e-læring Certificering som e-underviser
Advertisements

Præsentation af materialer på personalemøde
Skolereformen på Peder Syv Skolen
November 2010 Skolefusion i Fredensborg. November 2010 Fusionsplan Fusionsplanen er blevet til på baggrund af konstruktive drøftelser i: -Skolebestyrelserne.
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Roskilde Tekniske Skole
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Uddannelsessystemet Paradokser og muligheder
Undervisningsplanlægning
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Højdevangens Skole Her er godt at lære
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Studieretningsprojektet Styringsgruppen september 2007.
Målet med projekt Entreprenørskab på kryds & tværs er:
Præsentation af resultater fra Elevtrivselsundersøgelse Hvad stiller man op? Erfaringer fra år 1 på Fredericia Gymnasium – hvor langt er FG?
Breddesektionens beretning ved Helle Jakobsen, sektionsleder.
De nationale test Dette oplæg er målrettet mod forældre og har fokus på tre områder: Formålet med de nationale test Testenes funktion og indhold Brug af.
Dansk Svømmeunions politiske program
Skelgårdsskolens skolebestyrelse Velkommen Kontaktforældremøde på Skelgårdsskolen 23 april 2009.
ScienceLab -Et naturfagligt samarbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune.
Jammerbugt Kommune Viceborgmester Morten Marinus
Året der gik Breddesektionens beretning ved Helle Jakobsen, sektionsleder.
Side 1. Deltagerne i undersøgelsen Undersøgelsen af elevtilfredsheden i efteråret 2003 har principielt omfattet alle EUD-elever på såvel grundforløb som.
Midtvejsstatus for pilotprojektet LP-modellen i det kommunale dagtilbud Octavia, Roskilde 14.september 2010 kl Pia Guttorm & Ole Hansen.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
- Hvad kan I forvente som forældre?
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
PRAKTIK SOM GYMNASIELÆRER MIDTVEJSMØDE
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
Teknologi i undervisningen Antvorskov Skole
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Præsentation af materialer på personalemøde
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
Sådan er vi gået i gang med Grøn Generation. Præsentation af projektet At vi ser projektet, som en god mulighed for at få et øget samarbejde mellem Teknik.
Det politiske arbejde med udvikling af folkeskolen i Esbjerg kommune
DIF inklusive specialforbundene har behov for at forberede sig til næste spillelovgivning skal forhandles i DIF har koncentreret udviklingsmidler.
De naturvidenskabelige fag identificerer sig som EKSPERIMENTELLE FAG Eksperimenter.
Læreres vilkår for at udvikle en lokal naturfaglig kultur omkring natur/teknik - Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse.
Læreprocesser i naturvidenskabelige fag - I erhvervsuddannelses-kontekster Ole Ravn Christensen Paola Valero Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi.
Fastholdelse i HF Strategier og erfaringer. 95%-målsætningen og HF HF-kurserne har forskellig forudsætninger HF-eleverne har forskellige forudsætninger.
Qaasuitsup Kommunea Professionel udvikling - Kurser og uddannelser -
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Kommuneqarfik Sermersooq Professionel udvikling - Kurser og uddannelser -
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
Forslag om påtænkt lukning af Tjørnelyskolen og overvejelser vedr. flytning af Tjørnelyklasserne Dialogmøde forældre Tjørnelyklasserne den 30. september.
Den frivillig idræt i Hillerød Kommunes læringsreform kvalitet ved inddragelse af idrætsforeningerne Kurt Curth Idrætskonsulent Hillerød Kommune 26.marts.
1 Hvordan nedbringer vi langtidsledigheden? Forandringsteori og resultatbaseret styring i Jobcenter Silkeborg Jens Folman Jobcenterchef.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
OPLÆG TIL PRAKTIKVEJLEDERTRÆF SOSU NORD, EFTERÅR 2016.
Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark
Årskursus i Hjertemotion
DGI svømmekonference 2012 i DGI-huset Herning
- Kom tættere på dit barns skolegang
Hvad kan vi tilbyde? Vejledning
Video club – med fokus på autonomi Motivation i praksis And
Webinar om evaluering af elevudbytte
i VIA University College og University College Nordjylland
Skole-reform Skolesamarbejdet Motion og bevægelse.
Det handler om eleverne
Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne
Brug af elevdata til udvikling af kvalitet i undervisningen
Velkommen til fagligt samspil
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
- Tanker fra en underviser
Præsentationens transcript:

Svømning i den danske folkeskole Pilotprojekt i tre danske kommuner Danmarks Idræts-Forbund og Dansk Svømmeunion

Pilotprojekt, første del •I samarbejde med Syddansk Universitet •Kortlægning af svømmeundervisningens vilkår i den danske folkeskole •Undersøgelsen viser, at 88 % af kommunerne i Danmark tilbyder deres elever svømmeundervisning i vand. De kommuner, som ikke tilbyder eleverne svømmeundervisning, giver den begrundelse, at kommunen ikke har en svømmehal eller at skolerne selv har fravalgt muligheden.

Har kommunen planer om at spare undervisningen væk? - uddybelser •”Kommunens svømmehal lukkes pr. 1. juni 2011 grundet besparelser i kommunen” •”Kommunen ønsker at udbyde svømmeundervisning i vand. Har ikke været til diskussion” •”Politisk ønsker man ikke at spare på svømmeundervisningen, men skolerne har fremsat forslag om det” •”Men vi har ambitioner om at spare på undervisningen og samtidig give et bedre tilbud” •”Har været oppe og vende som spareforslag, men er blevet taget af bordet hver gang fra politikernes (og andres) side” •”Det er op til den enkelte skole”

Har kommunen planer om at lade svømmeklubber eller andre stå for svømmeundervisningen? -Uddybelser fra nej og ved ikke •”Men der er samarbejde med klubber ift. kompetenceudvikling af svømmelærere + årligt kursus i svømmehallen” •”Har selv personale til denne del. Indgår dog samarbejde med svømmeklubberne omkring uddannelse af svømmelærerne” •”Ingen konkrete overvejelser, men der snakkes med svømmeklubberne” •”Vi har netop fået henvendelse fra vores svømmeklub, så vi skal se på om det kunne være en mulighed” •”Vi er nysgerrige på at høre, hvordan det er gået i kommuner, hvor det har været praktiseret”

Sammenfatning •Rapporten giver et broget billede af skolesvømningen •88 % af skolerne har skolesvømning – men hvad med resten? •Flere kommuner har overvejet at stoppe skolesvømningen, men har bibeholdt den… indtil videre! •Der er risiko for, at vilkårene for svømmeundervisningen i folkeskolen kan blive vendt op og ned i forhold til de udfordringer, kommunerne står overfor. •Nogle kommuner er interesserede i og nysgerrige efter at vide, hvordan der kan samarbejdes med svømmeklubber.

Pilotprojekt, anden del •Praktisk forløb •Fra skolestart til juleferie 2011 • klasser •Odense Kommune – OSLF (3 instruktører) •Faaborg-Midtfyn Kommune – Ringe SvømmeKlub (2 instruktører) •Aalborg Kommune – Aalborg Svømmeklub (2 instruktører)

Evalueringsrapport •Syddansk Universitet har i anden del af projektet foretaget en komparativ undersøgelse af svømmeundervisningens kvalitet og effektivitet i de tre deltagende kommuner •Undervisning forestået af klubtrænere og folkeskolelærere med svømmelæreruddannelse •Der er målt på to parametre: 1.Underviserne og deres pædagogiske og didaktiske kompetencer i forbindelse med planlægning og gennemførelse af undervisningen 2.Eleverne og deres læring af færdigheder, tilfredshed med undervisningen, motivation, engagement mv. Der er desuden i rapporten en økonomisk udregning af tre modeller af skolesvømning

Konklusion

•Hmmm…. •Men men men… –Instruktørerne i svømmeklubberne har ydet en rigtig god indsats, som de kan være stolte af! –For eleverne er det vigtigt, at den der underviser dem har gode faglige og personlige kompetencer – at de kan li’ dem. –Svømmetrænerne har ikke den samme pædagogiske baggrund som lærerne, men formår alligevel at være på samme niveau rent pædagogisk –Der er mulighed for at indgå nye partnerskaber mellem skole og svømmeklub

Næste skridt… •Partnerskaber –Svømmeklubber kan give god undervisning og sparring til kommuner/skoler –Ved partnerskaber har begge ”lejre” et ejerforhold til projektet –Svømmeklubben kan hjælpe med •Undervisning •Uddannelse af lærerne – bl.a. sikkerhedsmæssigt •Inspiration til lærerne •Jeres forslag!