Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Højdevangens Skole Her er godt at lære

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Højdevangens Skole Her er godt at lære"— Præsentationens transcript:

1 Højdevangens Skole Her er godt at lære
Information om linjerne i overbygningen Højdevangens Skole November 2011

2 Her er godt at lære Det betyder :
Vi bygger stærke og givende fællesskaber mellem unge og voksne Vi skaber udsyn og indsigt Eleverne udvikler sig med glæde og stolthed Eleverne får den bedste ballast til videre uddannelse

3 Lærerens betydning: Skoler gør faktisk en forskel med hensyn til, hvad eleverne får ud af at gå der. Med ”skole” forstår vi her faktorer, der vedrører skoleinstitutionen som sådan: ledelsen, samarbejdet, den pædagogiske linje, ånden osv. Ganske vist er det først og fremmest selve undervisningen, der betyder noget. Eller for at sige det med lidt gammeldags begreber: Hvad den enkelte lærer gør inde bag klasseværelsets dør er det vigtigste. Hildebrandt og Laursen, Når klokken ringer ud 2009

4 Faglig linje: Ud i verden
Undervisning i, med og på sprog Samarbejde med andre i ind- og udland Det globaliserede samfund Udsyn og forståelse Politik og baggrund

5 Elevfortælling 1: Ud i verden
Jeg har fulgt mine sneakers rundt i verden – De er produceret i Asien, designet i Europa, branded i USA og sælges i hele verden. Mine sneakers´ liv viser forskellige sider ved det globaliserede samfund.

6 Elevfortælling 2: Ud i verden
Vi arbejder med at lave et kampagnemateriale for Barack Obama til det kommende amerikanske præsidentvalg. Vi mailer med vores amerikanske venskabsklasse og prøver at finde ud af, hvad der interesserer unge amerikanere ved valget.

7 Faglig linje: Idræt og velfærd
Samfundsorientering Organisationsudvikling Madoplevelser Bevægelse Træneruddannelse Eventledelse

8 Elevfortælling 1: Idræt og velfærd
Vi laver Skole OL for de tre basisskoler – vi planlægger selv det hele, vi er dommere, holdledere, tidtagere, vi laver cafe uddeler medaljer og bestemmer reglerne.

9 Elevfortælling 2: Idræt og velfærd
Jeg kan godt lide at føle mig sund – derfor træner jeg og spiser sund mad. I skolens morgenmadscafe sælger vi smoothies og müsli for at spare sammen til vores skitur.

10 Faglig linje: Fortællinger 2.0
Sociale medier Research og formidling Journalistik Kommunikation Digitale teknikker Billeder, film, ord Den gode fortælling

11 Elevfortælling 1: Fortællinger 2.0
Sammen med to andre arbejder jeg på et projekt om modebloggere. Vi ser på hvordan de bruger de sociale medier til at skabe fortællinger om deres liv. Vi overvejer at lave vores egen modeblog.

12 Elevfortælling 2: Fortællinger 2.0
Vi skal i praktik hos DR. Som forberedelse arbejder vi med at producere korte radiodokumentarer. Jeg arbejder med en om min ven, der kitesurfer ved Amager strand.

13 Faglig linje: Eksperimentariet
Læring ved eksperimenter og problemløsning Samarbejde med andre skoler og virksomheder Teknik og teknologi Biologi Fysik Kemi

14 Elevfortælling 1: Eksperimentariet
Vi har fået en opgave der hedder: ”Hvordan kan du gøre din hverdag mere bæredygtig?” – min gruppe arbejder med en mobiloplader med solceller. Så kan mobilen lade op mens vi har tysk. Det er sjovt at arbejde med noget der kan bruges.

15 Elevfortælling 2: Eksperimentariet
Vi arbejder med stamceller i biologi. Det er godt, at vi samtidig lærer om de etiske og politiske aspekter af stamcelleforskningen i samfundsfag og kristendom - så hænger skoledagen sammen.


Download ppt "Højdevangens Skole Her er godt at lære"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google