Fælles forældremøde Thurø

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Bhu Roholmhaven Ny struktur
Advertisements

Velkommen på Skibet Skole
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Inklusion Fællesskab Faglige mål Rumlighed.
Hjerterum og opsøgende funktion
Østervangsskolen 2010.
Døgninstitutioner i et forvaltningsmæssigt perspektiv
8. december 2010 på Egegård Skole
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Nye krav og besparelser – hvordan sikrer vi kvaliteten v/ Dorte Bloch
Status IT. Vognparken Computerlokaler: 39A: 24 computere fra : 21 computere fra 2005 og 6 computere fra 2007 Biblioteket: 2 computere fra 2005.
Forældremøde Thurø Børnehuse Juni 2013
Buskelundskolens børnehave Fokus for år
Psykoedukation til unge i OPUS
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Program Velkomst – Allan Nyt fra matriklen – Allan og Lars
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Velkommen til Lagoni SFO
Politisk udgangspunkt Byrådet besluttede den 1. november 2010, at Fredensborg kommune skal have en ny skolestruktur. Ønsket er at skolerne bedre kan imødegå.
Profilskole Fyrtårn C ”Det hele barn” Fyrtårn A ”Fortsat høj faglighed”
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Børnehaveklassen Velkommen til Hunderupskolen.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Strategi-oplæg for.
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Folkeskolereformen2014.
Tilfredshedsundersøgelse
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
Sammenhæng: Reduktion af det daglige energiforbrug. Energiforbruget i den enkelte kontraktstyrede enhed skal nedbringes med 2% om året. Mål: Aktiviteter.
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
LP som skoleudvikling – et perspektiv udefra og ind i modellen
- Hvad kan I forvente som forældre?
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Velkommen til Orientering om:  Projekt ”Fleksibel skolestart”.  Heldagsskole og det brede læringsbånd.
Læringsmiljøvurdering - dynamisk udvikling af pædagogiske læringsmiljøer Svendborg den 14. marts 2013.
Løjtegårdsskolen tirsdag d. 12. januar 2010
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
Folkeskolereformen på vores skole
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Lagoni SFO Skoleåret 2014/2015.  Vi er et aktivt hus med nærværende voksne og vi vægter børnene har en god eftermiddag i samværet med deres kammerater.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Forældremøde august Skoleområdets oplæg – Trørødskolens indskolingsplan.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Fritidstilbuddene pr. 1/ Det betalte modul ( morgen, afslutning samt ferie) på alle ”ikke skoledage” v/ institutionsleder Erik Vadsager Det gratis.
Kulturpolitisk temamøde, Struer Byråd, 20. november 2007 STRUER KOMMUNE Møde den 29. november 2007 Til første møde om Udviklingsprojekt på Dagtilbudsområdet.
Børn og Palliation Fagligt Selskab for Palliationssygeplejersker
0.årgang 2012/ årgangs struktur - Hverdagen på 0.årgang.
Introduktion til Kontaktforældrerolle Og videreudvikling d. 21. oktober 2014.
Børnehavens og skolens samarbejde er godt.
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
Randers Kommune. 2 Stabene i Randers Kommune - 2 Møde gruppen af stabsledere – Velkommen v. Klaus Christiansen - Introduktion til arbejdsprocessen.
For førskolegruppens forældre
Velkommen til forårs SFO på Hunderupskolen
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
 1. Velkomst og præsentation  2. Kort gennemgang af reformen  3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen  4. Skolebestyrelsen  5. Farvel Velkommen.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Præsentation af forårs-sfo
Forældremøde 9. april.
KVALITET I SAMSPIL OG LÆREPROCESSER I DAGTILBUD Oplæg v/ Maybritt Larsson Institutionsleder Barnets Hus-Amerikavej.
Store enheder Uddannelsesafdelinger HR afdelinger Projekt og udviklingsafdelinger.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
EVALUERING AF LÆREPLANER REGNBUEN Kulturelle udtryksformer og værdier.
Europæiske Kulturbørn Dansk inspirationsseminar
RELATIONS KOMPETENCE SOM LEDELSESGREB I BØRNEFORTÆLLINGEN
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Inspirationsworkshop med fokus på
Strategiske pejlemærker
Præsentationens transcript:

Fælles forældremøde Thurø Onsdag den 28. november 2012.

Velkommen Introduktion Historiske perspektiv Fra to huse til en ny institution Forandringsproces Fælles refleksion Kommunikationsstrategi

Introduktion Proces i gang – fra 2 huse til 1 hus Hvad går vi fra – hvad går vi til? Mange perspektiver – barn, forælder, personale, lokalsamfund, skole, fremtidig behov, økonomi m.m. Udvalget Børn/Unge’s rolle – udbygning, lukning? Tilpasning af fysiske rammer – horisont Bestyrelsens rolle i processen Ønske om information og inddragelse – få øje på spørgsmålene

Historisk perspektiv. Visioner på Thurø 2007 Udvikling og etablering af nye pladser i 2007 Vuggestuer nedlagt i 2010 Børnetallet falder i 2011 og Børnehuset nedlægger en stue. Udsigt til børnetallet falder i både 2013 og 214

Historisk perspektiv. Visioner på Thurø 2007 Udvikling og etablering af nye pladser i 2007 Vuggestuer nedlagt i 2010 Børnetallet falder i 2011 og Børnehuset nedlægger en stue. Udsigt til børnetallet falder i både 2013 og 214 Ny skolestruktur Ingen planer om nybyggeri. 0-2 års tilbud udsat. Udsigt til to små børnehuse. Dialog med bestyrelsen om nye muligheder for ”Det gode børneliv på Thurø”!

Fra to huse til en ny institution: Muligheder og dilemmaer: Fra to huse til en ny institution: Dilemmaer og muligheder: BØRNEHUSET SVANE UGLE Det Nye Fælles. TH. BH Savannen PYramiden Oasen

Dilemmaer: To mindre børnehuse: BØRNEHUSET. THURØ BØRNEHAVE Få medarbejdere til at dække åbningstiden på 50 timer. Lille medarbejder gruppe, sårbar ved sygdom og afvikling af ferie, kurser mm. Sene mødetider for de der lukker, influerer på vores pædagogiske arbejde i løbet af formiddagen. Begrænsninger på legepladsen over middag. Færre muligheder for at være dynamiske ved planlægning og organisering af vores pædagogiske læringsmiljø. Manglende spændvidje på refleksioner og udviklingsrum. Mere m2 plads pr. barn. Ikke muligt at anvende vores skov. Ledelse fra to huse, risiko for tab af tydelighed og nærvær i dagligdagen. BØRNEHUSET. THURØ BØRNEHAVE

Konsekvenser: Nøgleord: Øget sårbarhed i forhold til arbejdsmiljø Mindre dynamisk læreplansmiljø Begrænset råderum i forhold til muligheder

Muligheder: Mere dynamisk personalegruppe. Flere medarbejder der sikre helheden ved sygdom og ferieafvikling mm. Sikre at vi har flere medarbejder på i ydertimerne, dermed undgå alene arbejde. Flere medarbejdertimer i vores tidsrum for planlagt pædagogisk læring. Flere muligheder over middag, på legepladsen og til at afholde div. møder. Ledelse tydelig og samlet omkring personale og forældre. Muligheder for at benytte skoven og Bergmannsvej som værksted. Større dynamik i forhold til reflekteret pædagogisk miljø. Et ny fælles! Det Nye Fælles.

Strategier for dynamisk organisation: Nøgleord: Stærkt arbejdsmiljø som fundament Reflekteret pædagogisk dialogrum Dynamisk og fokuseret læringsmiljø Råderum for muligheder på Thurø

FREMTIDEN: I den kommende periode. Forår 13: Vi fortsætter i de fem grupper. Justeringer på personer og timer. Ekstra ressourcer. Lærerplansforløb fortsættes i de to huse. Ledelsesrummet, delt. Børnetallet i forår 13.

Personaleressourcer: Fordeling af ressourcer i lille hus: 6 medarbejdere Åbningstid 50 timer (6.30-16.30): 6.30 7.15 8.00 9.30 10.00 12.30 14.00 15.00 15.30 16 16.30 Åbnevagt morgenvagt 3. vagt 4. vagt 5. Vagt lukker (går fredage kl. 16.00) Ledertimer er lagt først eller sidst på dagen 6. Lukkevagt. (Nogle fredage møder først kl. 11.00)

Forandringer: Måske en smule fyldt op og forvirret!! MEN….. Åbne dialoger Tilpasse forstyrrelser Mulighed for refleksion Udvikling og læring

Grundlag for gode forandringsspor Retning og mening Stabilitet Ro Relationer

Hvilke tanker er sat i gang? Dialog Tanker i spil Opmærksomhedspunkter Forældre indspark

Kommunikation De Nye tiltag: Vi er i en proces hvor vi beskrive i forløbet . Give et samlet udspil i foråret til et ekstra forældre møde. Børneintra Nyhedsbreve fra Steen Nyhedsbreve fra husene Informationer fra Britta Dialog i dagligdagen Indspark, spil med!

SÅ ER DER PAUSE! Oplæg Børnehuset: Om sprog og kommunikation Oplæg Thurø Børnehave. ”Fri for mobberi” Opdelt på de tre stuer.