Tanker om portfolie Den 21/10 Af Krea-gruppe.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skabelse af dialogiske rum ”
Advertisements

Kompetenceudvikling og innovation i yderområder
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Lokal kompetencedag marts / april Velkommen Lokal kompetencedag: • Opfølgning fra internatet • Fastholdelse af projektets mål • Input fra nulpunktsanalysen.
Effekt af e-læring Certificering som e-underviser
Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen
Samspilstema 1: SMIL Vis positive følelser – vis at du er glad for barnet Det er vigtigt for barnets tryghed,
Anerkendende refleksion
Metode i AT Religion.
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Nyborg Strand 29. januar 2014 Stig Hedegaard Kristensen
Lærerprofessionen.
- MED BUD PÅ NYE ARBEJDSFORMER INDENFOR ÆSTETIK, MEDIE- OG KOMMUNIKATIONSPÆDAGOGIK I DET SENMODERNE - ANNE AGGER, VIBEKE NØRGAARD RØNSBO OG RASMUS FINK.
Udvikling af informationskompetencer hos folkeskoleelever i 9. klasse
UDGANGSPUNKT 6. Februar Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
Digitalisering og medialisering
Portfolio Hvad er portfolio? Hvilke typer findes der?
DiFUS-gruppen Gitte Westeraa, Sille Krill, Iben Højer Larsen, Kathrine Vognsen Jes Hollænder.
Deltagerstyret undervisning
Ved psykolog Lena Højgård Isager Psykologhuset Kognitivt Fokus
Projekt i billedkunst Resten af tiden.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
At udforske sin egen praksis

18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Undervisning Klasseundervisning Elev oplæg Fælles læsning Fig. Beskrivelse (analyse) Opgaveløsning Film og efterfølgende diskussion Gruppearbejde Laboratorium.
Regionalmøder i dansk – sept Indhold:
Tanker om portfolie Den 21/10 Af Krea-gruppe. Program Kort om portfolie Fordele ved portfolie og SUS generelt I et uddannelsesmæssigt perspektiv Etiske.
Alle børn er alles ansvar
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Læringspraktik på SSA Skoleperiode 1 Indhold og opgave
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Case-studiets 7 skridt 1.Læs og forstå casen og afklar/tydeliggør ukendte begreber/ord 2.Opstil problemer/begreber som skal studeres 3.Brainstorm for at.
Et refleksivt perspektiv på de socialpædagogiske område v. Jan Jaap Rothuizen d
Medarbejdersamtaler gør en forskel SCKK – 14. maj 2003 Lilian Mogensen Personale- og servicechef ATP-huset.
Fra sanseindtryk til fagudtryk
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
UDDANNELSER I UDVIKLING – side 1 Skolebiblioteket som læringscenter Rikke Schultz
Akademiuddannelse i Ledelse Februar 2010
+Læringsteori + Lovgivning + Samfund Klare rammer
Den digitale Leg Oplæg Teknologi er alt det, der er opfundet efter du blev født…
Læring, kommunikation og samarbejde
Skrivning i de store formater
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 1. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Carl Winsløv ”Didaktiske elementer”
1 Kommunikation i og fra gruppen MÅL: At gruppen og dens medlemmer bliver bevidste om deres måde at kommunikere på, samt dens betydning for gruppesamarbejdet.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Inspireret af 4 F’er: Foretagsomhed, Fusk, Fordybelse, Finjustering Et projekt om selvstudieaktivitet af: Mia Andersen og Eva Thestrup Overvad, VIA Viborg/Midt-vest.
J. Schirmer 26. oktober 2007 Portfolio Undervisning Læring Evaluering Dokumentation Jørgen Schirmer Nielsen.
Dagsorden Alle ”kender” Hattie
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Alt er på hjemmesiden nyfolkeskole.wordpress.com.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
Synlig læring i praksis Workshop på konference Lise Mayland, Impact Uddannelse.
Flemming B. Olsen, Tornbjerg 1 Lektier - i ny didaktisk belysning.
Hvorfor bruge flere medier i undervisningen?. Hvorfor bruge medier i undervisningen? 1.Bekendtgørelsen kræver det: ”It er en integreret del af tyskundervisningen,
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Karrieretransition & Netværk
Bachelorprojektvejledning?
Røde kors fællesskaber
Teoretisk pædagogikum
06/12/2018 Anvendelsesorienteret undervisning i faget videnskabsteori og vidensformer Rune Eriksson, lektor Camilla Moring, lektor.
Hvordan laver man gode aftaler omkring skriftelige opgaver og logbog?
Dialogmøde Engelsk B, HTX – vejledende opgavesæt
Udgangspunktet er, at alle har de bedste intentioner. Udviklingsdag Udgangspunktet er, at alle har de bedste intentioner. Lad os gå på opdagelse.
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Præsentationens transcript:

Tanker om portfolie Den 21/10 Af Krea-gruppe

Program Kort om portfolie Fordele ved portfolie og SUS generelt I et uddannelsesmæssigt perspektiv Etiske overvejelser Spørgsmål og diskussion (Bedste spørgsmål får en præmie!)

Hvad er en portfolio?

Fordele og udbytte ved portfolio og SUS: Inspirationskilde Opmærksomhed på egen kompetenceudvikling, bevæggrunde og handlinger (Lorentsen og Lund, s. 110) Fokus på målet Opsamling på undervisning og projekter Fremmer refleksioner over egen læring Personlig uddannelsesplan Indbyrdes videndeling ’…at den lærende aktivt konstruere sin egen kundskab, og portfolien derfor kan bidrage aktivt til, at den studerende fokuserer på sin egen udvikling og tydeliggør og forstår sammenhængen mellem indsats og resultat.’ (Lorentsen og Lund, s. 110) Fastholde den røde tråd i kandidatprofilen samt kompetenceudvikling Via SUS: alternative vinkler på kompetence- og uddannelsesudviklingen

Udfordringer ved portfolio og SUS: At man ikke kan få respons, hvis den er privat Få de mange tanker man har i hovedet ned på papir Udtrykke sig selv tydeligt (omformuleringen af tanker til skrift) Gøre det til en leg frem for en byrde ’Den ’truende’ eksamen bliver for mange den endelige ydre motivation for at inddrage portfolien.’ (Lorentsen og Lund, s. 125)   Ved SUS: Ærlighed Ikke lade sig ’farve’ af samtalepartneren

…Uddannelsesmæssigt set Fordele: Tager udgangspunkt i den enkelte Er sit eget emne, måske det mest spændende i verden? Større grundlag for erkendelser Skærper profil: Vigtigt i forhold til en lang række moderne virksomheder eks.: NNIT Creuna Andre?

… fortsat Problemstillinger Ressourcekrævende i forhold: Tid Engagement Udefinerbart/vagt område Grænseoverskridene Andres indsigt i profil Tillidsbaseret

Etiske overvejelser Hvem/hvad repræsenterer man, når der skrives i det offentlige rum - som studerende? Hvad skal/kan lægges ud? Skal/kan der ligge private fotos ? Må der nævnes navne? Hvem har ejerskabet til portfolioen? Skal der være regler/portfolioetik ?

Hypoteser Læringsredskab til en selv Stillingsopslag Salgsmateriale af sig selv Offentlig ikke offentlig?

Internettet En bred offentlighed Alle kan komme med feedback Jürgen Habermass -offentlighedsbegrebet -livsverden/systemverden Medialisering -Samfundet er afhængig af medier og medierne bliver en selvstændig del af samfundet – doppelthed.

internettet Styrker Svagheder Portfolioetik -øjeblikkelig respons -debatter med personer med samme problemfelt – Vygotskij ZNU/stilladsering -personlig branding bliver hurtigere spredt Svagheder Fri entre, for ”ikke kompetente” personer Informationer som er uønskede - Forvirret – inspirret, mister fokus - Man holder gruppe frustrationer for sig selv Portfolioetik

Diskussion Offentlig / privat Køn