Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvordan laver man gode aftaler omkring skriftelige opgaver og logbog?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvordan laver man gode aftaler omkring skriftelige opgaver og logbog?"— Præsentationens transcript:

1 Hvordan laver man gode aftaler omkring skriftelige opgaver og logbog?

2 Skriftelighed øger elevens refleksionsevne og styrker koblingen mellem teori og praksis
Der er krav om at eleverne skal anvende logbog i under uddannelsen Der ud over kan vejlederen supplere den praktiske læring med skriftelige opgaver fx fra ”praktikbogen”

3 Vi kender alle sammen undskyldningerne
”Jeg har glemt min logbog derhjemme” ”Jeg nåede ikke lige at skrive noget” ”Jeg fik det ikke lige gjort” ”Jeg har ikke undret mig over noget som helst” ”Min hund har spist min logbog”

4 Vejlederens bidrag til at gøre for at elevens skriftlige opgaver/logbog en succes?
At opgaven er afgrænset og overskuelig At opgaven er tilpasset elevens niveau, er eleven fx to-sproget, ordblind eller meget dygtig teoretisk? At eleven altid får feedback på det afleverede Hos de elever der har svært ved at formulere sig på skrift, er den efterfølgende mundtlige refleksion særligt vigtig, da det de udtrykker skiftligt, måske ikke afspejler det faglige niveauet eleven befinder sig på.

5 Tydelige aftaler og forventningsafstemning:
Hvor lang skal opgaven/logbognotatet ca. være? Hos nogle elever kan det være nødvendigt at aftale et minimum Hvornår skal den laves? Hvor lang tid forventes eleven at bruge? Hvornår skal den afleveres? Hvornår får eleven feedback på opgaven? Er der elementer i opgaven som eleven får særlige feedback

6 Den motiverende spiral

7 Sammenfatning: Tilpas opgaven til eleven Sæt tydelige rammer
Disse opgaver vil minimere usikkerheder ift. opgaveløsningen og hjælpe eleven til at overskue opgaven og holde fokus på det faglige Feedback Feedback øger elevens motivation til at præstere, og øger derved deres læringsudbytte


Download ppt "Hvordan laver man gode aftaler omkring skriftelige opgaver og logbog?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google