Praktikprojekt 2008 Historie

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
”Intet” af Janne Teller
Advertisements

Kristendom på stx og hf Christina Egholm og Helle Dreyer Møller.
Scenografi og iscenesættelse Elektronisk Billedarbejde
Faglig læsning Dagsorden
Kreativitet og innovation i ALT
Dansk og historie i Studieretningsprojektet
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Tid Til Dansk Tid Til Dansk er et komplet dansksystem for klasse.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Lærerprofessionen.
- MED BUD PÅ NYE ARBEJDSFORMER INDENFOR ÆSTETIK, MEDIE- OG KOMMUNIKATIONSPÆDAGOGIK I DET SENMODERNE - ANNE AGGER, VIBEKE NØRGAARD RØNSBO OG RASMUS FINK.
HISTORIE Den mundtlige prøve
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Sigrid .
Organisering af undervisningen. Det er muligt at indsætte links til diverse filer, hjemmesider, video- og lydklip eller åbne dem direkte i OneNote, så.
Fagets formål, fokus og fagmål
Historie klasse CFU 25. februar 2010 Lene Norup.
Æbler har været populære i mange tusind år.
Evaluering af EMU Juni 2010 Undervisningsministeriet / Niras (
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Observation af din/andres undervisning –
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Hanne og Marianne siger tak for et par gode uger. Vi glæder os til resten af året sammen med jer! Opstartsugerne på Sønderholm Skole På de følgende sider.

Eksamen i KS -praktiske og gode råd samt eksempler på eksamensbilag
Regionalmøder i dansk – sept Indhold:
IT og praktik på Høje Kolstrup Skole Menu IT som en del af praktikken Hjemmesider Farvel og tak.
Velkommen til Hvordan vises skolens værdier bedst muligt i SkolePorten? SkolePortens fleksibilitet kan medvirke til at understøtte skolens værdier. Oplægget.
Refleksionsmodel – hvad går det ud på?
1 Evaluering af faget grønlandsk I forhold til Forordningen nr. 8, 2002 Bygdeskoleledermøder Qaasuitsup Kommunia Ilulissat 2011 Institut for.
Atomer Atomer betyder udelelig på græsk
Dannelse og kompetencer
Præsentation 28: Eksamen Objektorienteret Middleware.
Konge af Danmark Knud den Hellige. Knud Svendsøn Regerede: – 10. juli juli1086 Forgænger Harald Hen Regent Knud 4. den Hellige.
Niels Grønbæk Nielsen Teamets planlægning af undervisningsåret.
Årsplan – en kort en lang
OOMI Præsentation 28: Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 6 Pensum Pensum har været noget fragmenteret (ny struktur for faget, nyt indhold og.
Mundtlig matematik eksamen
Objektorienteret Netværkskommunikation Præsentation 28: Eksamen.
Fællesfagligt emne: Fra Osmannerriget til det moderne Tyrkiet
PERIODE Uge 36 – august 2009 – 30. oktober 2009
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Jellingestenen.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
Mette Vedelsby & Leif Vejbæk Haslevseminarium 2008 Hvad er et matematikprojekt i.flg. studieordningen I studieordningen for matematik på Haslev Seminarium.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Jeopardy titel Under kategori billeder i boksen forside tekst.jpg.
Tal i familien IT-projekt Brørup skole 2.B at eleverne får en bevidsthed om, at de via deres familie er en del af et fællesskab at de får kendskab.
Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.
EVALUERING AF LÆREPLANER REGNBUEN Kulturelle udtryksformer og værdier.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Introduktion til historie
Historie som fag i grundskolen – læreplaner og praksis
TEMA 6 Præsentation: Sælg idéen
Digital præsentation som grundlag for den faglige samtale om projektarbejdet ved eksamen i dramatik.
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Brikker til litteraturhistorien
Skriftlighed i nv Skriftlighed i nv Aalborghus Gymnasium.
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Præsentations-portfolio
BAGGRUND FOR DEN INTERAKTIVE ASSISTENT
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

Praktikprojekt 2008 Historie Kan praktisk-musiske arbejdsformer bruges til at fremme indlæring af kronologisk forståelse ?

Praktikprojekt Emne: Middelalder Klassetrin: 4 klasse. Undervisningsforløbet bygges kronologisk op på baggrund af udvalgte konger fra middelalderen. Fokuspunkterne behandles således med udgangspunkt i den regerende konge.

Målsætning Overordnet Mål: Delmål (FM): Fremme indlæring af kronologisk forståelse vha. praktiskmusiske arbejdsformer . Fælles Mål: Fokus på tid og rum Delmål (FM): Gengive begivenheder fra Danmarks historie ved at inddrage historiske personligheder. Deltage i arbejdet med at etablere tidsfrise. Gøre rede for begivenheder, der knytter sig til Danmarks og Nordens grænser Udtrykke egne holdninger til historiske begivenheder og deltage i samtale herom Gengive fremstilling af historisk begivenhed med egne ord, i tegning og i dramaform. Kende forskel på at anvende begreberne fortid, nutid og fremtid.

Fokuspunkter Overgangen fra vikingetid til middelalder Gorm den Gamle og Harald Blåtand, jellingestenene og legenden om Poppo, der bar jernbyrd. Riddere og korstog Ørnens øje, fortælling om Valdemar Sejr; Estland og Dannebrog, Riddere (de små faghæfter) og vendespil om riddernes våben Kongemord Erik Klipping, Fortælling; Mordet i Finderup Lade. Den sorte død og kirken Valdemar Atterdag og pestens indtog i Europa, samt Margrethe d. 1. Yderlige uddybelse - se vedlagte undervisningsplan.

Elementer til at fremme kronologisk forståelse Tidsfrise Tidsfrisen er udfyldt løbende gennem undervisningsforløbet. Indhold: Jernalder, Vikingetid, Middelalder og ”Tiden op til i dag”.

Middelalder bygget op kronologisk Elementer til at fremme kronologisk forståelse Middelalder bygget op kronologisk I undervisningsforløbet blev der arbejdet kronologisk med de udvalgte konger, hvilke ligeledes løbende blev indtegnet i tidsfrisen.

Tidsfrisen Eleverne var selv med til at udfylde perioderne; ”Vikingetiden” og ”Tiden op til i dag efter en kort brainstorm. Dette blev gjort i den første lektion. Løbende i resten af undervisningsforløbet blev Middelalderen opbygget kronologisk på baggrund af de udvalgte regenter.

Elementer til at fremme kronologisk forståelse Arbejde med collage. Emner: Kongen i dag Pesten i dag Riddere i dag Inden vi gik i gang med at arbejde med Collage lavede vi en kort brainstorm på klassen omkring de forskellige emner. - Billeder til collagen blev fundet i ugeblade, aviser og på internettet.

Brainstorm Kongen i dag: Pest i dag: Riddere i dag: Statsminister Anders Fogh Politikere Folketinget ”De kongelige” Obama Pest i dag: Kræft Aids Sygehus Ambulance Riddere i dag: Soldater ”livgarden” General FBI Politi Efter Brainstormen valgte eleverne sig ind på det emne som de gerne ville arbejde med. Der blev i alt dannet 5 grupper.

Kongen i dag Dette er resultaterne af de collage som de to grupper der arbejde med emnet ”kongen i dag” fik udarbejdet.

Pesten i dag Dette er resultatet af den collage som gruppen der arbejdede med emnet ”pesten i dag” har udarbejdet. Gruppen havde dog svært ved at finde billeder til dette emne.

Riddere i dag Dette er resultaterne af de collage som de to grupper der arbejde med emnet ”Riddere i dag” fik udarbejdet.

Evaluering af undervisningsforløbet Midtvejsevalueringen (efter 3 uger) blev udarbejdet om ”tip en 10’er” Som afsluttende evalueringsmetode valgte jeg, at lave en slags Jeopardy med eleverne for at fange deres interesse og glæde ved at huske det de havde lært. Kategorierne var som følgende: Diverse middelalderspørgsmål Konger Riddere Religion Kongemord Eleverne havde 96 % rigtige svar  - Spørgsmålene vedlægges undervisningsplanen.

Erfaringer Det er vigtig at eleverne (jf. 4 klasse) har noget at forholde sig til visuelt når der fortælles eller diskuteres på klassen. Brug af kort, billeder osv. Gør at eleverne bedre kan forholde sig til det pågældende emne. Det er vigtigt at tage udgangspunkt i elevernes interesse, så længe det holde sig nogenlunde inden for emnet, selvom det kan lede i en anden retning end man lige havde planlagt. Brugen af praktisk-musiske arbejdsmetoder i forhold til elevernes forståelse af kronologi virkede rigtig godt. Eleverne kiggede ofte på tidsfrisen når vi talte og diskuterede stof fra de forrige lektioner. I arbejdet med collage gjorde eleverne sig mange overvejelser omkring, hvilke billeder der kunne bruges til netop deres emne. Endvidere var de meget reflekterende i forhold til den tidligere undervisning, når de udvalgte disse fotografier og billeder.