Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Atomer Atomer betyder udelelig på græsk

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Atomer Atomer betyder udelelig på græsk"— Præsentationens transcript:

1 Atomer Atomer betyder udelelig på græsk
Atomer Atomer betyder udelelig på græsk. De gamle grækere lavede et tanke eksperiment der gik ud på, at alt i verden er opbygget af små dele som ikk kan deles i mindre dele, nemlig atomer. Atomer er kendt for at være den mindste kemiske bestandel der stadig har dets egenskaber. Atomer består af en kerne og en række elektronskaller med negativt ladede elektroner i. Alt ting i denne verden består af atomer.

2 De fire elementer: I gamle dage troede man at verden bestod af fire elementer Vand, Ild, Jord og Luft det troede man indtil år 1760 hvor det lykkedes franskmanden Antonie Lavoisier at overbevise verden om, at den ikke var bygget af de fire elementer men derimod atomer.

3 Atomer er små. Atomer er meget små så små at man på ingen måde kan se dem med det blotte øje de er faktisk så små at i en lille dråbe vand er der over ( 4 * 10 i 20)

4 Elektron parbinding. Alle elektroner kan binde sig til andre elektroner. Der findes to typer elektroner der er de positive ladet og så er der de negative ladet, de to vil gerne finde hinanden og danne par.

5 Mendeljevs opfindelse
Mendeljevs opfindelse. Mendeljevs opfindelse var det periodiske system som opdeler de forskellige grundstoffer i grupper og i perioder.


Download ppt "Atomer Atomer betyder udelelig på græsk"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google