Børnehavevejledningen Cand. Brom

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
VALG TIL SKOLEBESTYRELSEN VELKOMMENtil Orienteringsmøde, den 26. Januar 2006.
Advertisements

Sprogvurdering & Sprogindsatser
Den Danske Kvalitetsmodel
Organisering af arbejdsmiljøapparatet
DFM Konferencen – ”OPP i virkeligheden”
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Embedsdyrlæge i Fødevarestyrelsen
Egenkontrol.
Hygiejneregler for køkkener i børneinstitutioner v/Fødevarestyrelsen
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Introduktion ved Anne Reuss
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Brændpunkter i fremtidens lokale idrætspolitik IDAN 20. april 2006.
Hvad er afgørende for klassificeringen som lægemiddel
Fødevarekontrol i Danmark 2011 Forbrugeroplysning vedrørende Fisk iht Forordning 1224/2009 og gennemførselsbestemmelser 404/2011.
H:\OVH-DL\ANDET\0074amb.ppt 1 Foderstofhygiejne  Landmandens rolle  Bureaukrati?  Nye krav?  Dokumentation  Sporbarhed.
DDS Dokumenteret Drikkevands Sikkerhed i Odense Kommune
Seminar v.Fødevarestyrelsen og Kommunernes Landsforening Madordninger i daginstitutioner 2010 Måltidet – hvordan gøres det nærværende?
1udbud / februar 2006 Udbud og udlicitering Finansministeriets cirkulære af dec om udbud og udfordring af statslige drifts- og anlægsopgaver:  Ministerierne.
Risikohåndtering af norovirus
Sponsorater/Reklamer
Nye veje Sundhedscafeen på Greve Bibliotek Formidlingschef Berit Sandholdt Jacobsen DB Kulturkonference - Brande den 16. september 2008.
Psykoedukation for unge i OPUS-behandling
Afslut Frem >>
Børnemad madvalget Ideer til temaer til drøftelse ifm. valg af frokostordning September 2010 Kære ledere/ forældrebestyrelser I dette powerpointshow er.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Velkommen til Ø90 kursus.
Handicap og beskæftigelse
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
LÆGEORDINERET HEROIN Love og regler
Lægelig behandling for stofmisbrug
Reglerne om ernærings- og sundhedsanprisninger
Temadag for tandlægekonsulenter
18. november 2014 Vedligeholdelse og højnelse af viden om hygiejne i fødevarevirksomheder Zanne Dittlau, Specialkonsulent, Dyrlæge, Fødevarestyrelsen.
Konference Hotel Legoland, den 21. april 2010 De merkantile erhvervsuddannelser aktuelt nyt uddannelsesaftalens længde kæde-/koncerngodkendelser.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 27..AUGUST 2014 STUDIESTARTSOPLÆG VEJLEDNING OG STUDIEINFORMATION, HE AARHUS UNIVERSITET AU STUDIESTARTSOPLÆG.
Specifikke krav til virksomheder Hvordan kommer I i gang ?
Kontrol af kosttilskud – indhold og anprisninger
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
1 COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 ARBEJDSMILJØLEDELSE OHSAS Seminar 1 Arbejdsmiljøledelse OHSAS
Hvilke krav stiller Foderhygiejneforordningen til din virksomhed. v
Hygiejne og torveregler Trekantens biavlskonference Gudrun Holm
Farum 26. november 2014 Stenløse 8. januar Bekendtgørelse om kvalitetssikring på almene vandforsyningsanlæg § 2. Et alment vandforsyningsanlæg skal.
Fødevarestyrelsen og Plantedirektoratet samarbejder om kontrollen
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Seminar v.Fødevarestyrelsen og Kommunernes Landsforening Madordninger i daginstitutioner 2010 Måltidet – hvordan gøres det nærværende.
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange
Hvorfor er Foderhygiejneforordningen så vigtig? Gorm Lunn PLANTEDIREKTORATET.
Opslagsfelter (Access, del 6). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi er ofte i den situation, at valg af en type for et felt ikke begrænser.
Bjørneklo bekæmpelse EnviNa 20. Februar 2015.
Hygiejne for 1. Skoleperiode
PLANTEDIREKTORATET Principper for Plantedirektoratets arbejde Morten Ejrnæs.
Udkast til nye tekniske bestemmelser for BVT´s kontrolordning.
Regeringens konference om kvalitetsreformen Bella Centret, torsdag d. 2. oktober 2008 Et sundt måltid mad - tilrettelæggelsen af madordninger v./ Børne-
UPV – uddannelsesparathedsvurdering Elever skal parathedsvurderes ud fra følgende tre forudsætninger. Lærere og vejledere skal vurdere elevernes uddannelsesvalg.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord.
Er en beskrivelse af:  ”God hygiejnepraksis i biavlen”  Hvordan opfylder man kravene til egenkontrol i biavlen.
Voksenansvar overfor anbragte børn og unge Fysisk guidning
Reglerne om ernærings- og sundhedsanprisninger
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Efterskolernes Vejlederkonference
Alle typer døgninstitutioner Private opholdssteder
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Voksenansvar for anbragte børn og unge Husorden
Forberedende kursus til produktionshygiejne.
Viden indbygget i hverdagen - arbejdet med standarder og kvalitet
Sporbarhed håndtering af døde dyr
Persondataforordning
Ernæringsassistent, 1. skoleperiode elevudgave
Information om Aula til forældre
Præsentationens transcript:

Børnehavevejledningen Cand. Brom Børnehavevejledningen Cand. Brom. Helle Eriksen, Fødevarestyrelsen Kontor for mikrobiologisk fødevaresikkerhed, hygiejne og zoonosebekæmpelse

Overskrifter Præsentation af Fødevarestyrelsen Hvad er formålet med børnehavevejledningen? Hvilke regler ligger bag vejledningen? Hvem har ansvaret? Hvad kan man finde i vejledningen? Hvem skal registreres? Hvor er der hjælp at hente?

Præsentation af Fødevarestyrelsen

Hvad er formålet med børnehavevejledningen? Forebyggelse af fødevarebårne sygdomme Redskab og katalog for institutionerne

Hvilke regler ligger bag vejledningen? Rammerne ligger i EU’s forordninger: Fødevareforordningen 178/2002 Hygiejneforordningen 852/2004 Danske regler: Autorisationsbek. nr. 771 af 6. Juli 2006 Hygiejnebek. nr. 788 af 24. Juli 2008 Uddannelsesbek. nr.123 af 15. Februar 2008

Fødevareforordningen 178/2002 Artikel 14. Fødevarer må ikke markedsføres, hvis de er farlige: Sundhedsskadelige Uegnede til menneskeføde (kvalitet, hygiejne) Artikel 17,1. Virksomhedens leder har ansvaret for, at relevante krav i lovgivningen er opfyldt og kontrollerer, at de overholdes 6

Hvem har ansvaret? Lederen af fødevarevirksomheden har ansvaret for, at maden er i orden fødevaresikkerhedsmæssigt. Dvs. At institutionens køkken bliver registreret hos fødevareregionen At indretning og drift lever op til føde- varelovgivningen At der gennemføres egenkontrol

Hygiejneforordningen 852/2004 Almindelige bestemmelser for fødevarelokaler Særlige bestemmelser for lokaler, hvor der behandles fødevarer Transport Bestemmelser for udstyr Fødevareaffald 8

Hygiejneforordningen 852/2004, fortsat Vandforsyning Personlig hygiejne Fødevarebestemmelser Uddannelse 9

Nationale regler Autorisationsbekendtgørelsen nr. 771 af 6. Juli 2006 Registreringskrav og undtagelser Hygiejnebekendtgørelsen nr. 788 af 24. Juli 2008 Nationale temperaturbestemmelser Uddannelsesbek. nr.123 af 15. Februar 2008 10

Hvad kan man finde i vejledningen? Fødevaresikkerhed Registreringskravet Ansvar Køkkenets indretning og drift Private og lejlighedsvise arrangementer Hygiejneuddannelse Praktiske eksempler Andet

Hvem skal registreres og hvem undtages? Institutioner med børn fra 0 – 6 år skal registreres Uanset hvilken madordning, der etableres Institutioner med børn i skolealderen kan undtages Hvis der kun laves mad af begrænset karakter

Hvor er der hjælp at hente? Den lokale fødevareregion Registrering Hygiejneregler Fødevarestyrelsens hjemmeside

WWW.FØDEVARESTYRELSEN.DK

WWW.FØDEVARESTYRELSEN.DK

Afsluttende Regelværk bag børnehavevejledningen Vejledningen skal være et redskab og en guide rundt i reglerne Forældrene skal være trygge ved at børnene får sund og sikker mad